Nasze Miśki - Powrót do przeszłości
robertdg - 06-01-2017, 13:19
jacek11 napisał/a: | Tylko chciałem po lifcie,a tam jest montowana brzydka szmaciana tapicerka | Tanij przesmacić na welury albo przeskórowac kanapy niż swapowac silnik
Krzyzak - 06-01-2017, 13:21
jacek11 napisał/a: | po lifcie,a tam jest montowana brzydka szmaciana tapicerka | ja mam czarne skóry... po swapie
Bizi78 napisał/a: | Jakby miał V6 to by było 6 minusów | chyba plusów
jacek11 - 06-01-2017, 16:52
robertdg napisał/a: | Tanij przesmacić na welury albo przeskórowac kanapy niż swapowac silnik |
Był taki czas,że myślałem o swapie,ale to głupi pomysł był. Nie warto pakować tyle kasy dla 30 KM. Tym bardziej,że to auto jak na razie więcej stoi w garażu niż jeździ.
Krzyzak napisał/a: | ja mam czarne skóry... po swapie |
Skóry to fajna sprawa Miałem w E8, ale w zimę trochę zimno w tyłek.Wiem,że przednie są podgrzewane,ale czasem też ktoś jedzie na tylnej kanapie.
Krzyzak napisał/a: |
Bizi78 napisał/a:
Jakby miał V6 to by było 6 minusów
chyba plusów |
Ja wiem,że opinie o 2.0 nie są najlepsze. Ale ten silnik nie jest taki zły. Do zwykłej jazdy się nadaje,i co ważne-lubi gaz Mam tylko jedno zastrzeżenie- słabnie jak się włącza sprężarka klimy.
robertdg - 06-01-2017, 18:13
jacek11 napisał/a: | Mam tylko jedno zastrzeżenie- słabnie jak się włącza sprężarka klimy. | Działająca klima wynagradza brak V6
jacek11 - 06-01-2017, 23:17
robertdg napisał/a: | Działająca klima wynagradza brak V6 |
Jakoś nie mam ciśnienia na V6. To takie popularne na tym forum Wszyscy go pragną,bo to "jedyny słuszny silnik" Nie powiem że jest zły, na pewno trwalszy niż 2.0, ale da się bez niego żyć
wojtas - 06-01-2017, 23:27
To celuj w 3.0 albo w 3.5 mniej popularne i bardziej zachłanne
tak sobie żartuję
jacek11 - 13-01-2017, 21:16
wojtas, można tanio kupić 3.0 V6 z Hyundaia XG30. To jest motor z mitsu. I rozrząd ma po stronie pasażera Czyli tylko swapować
A z rzeczy przyziemnych,wymieniłem uszczelniacze świec,do kompletu uszczelkę pod deklem (pewnie jeszcze od nowości była bo przy wyjmowaniu z dekla połamała się ). Przy okazji wyczyściłem popychacze,jeden z nich był uszkodzony,i musiałem go wymienić.Na szczęście w garażu mam jeszcze jeden silnik,to popychacz miałem skąd wziąć. Mam nadzieję,że to ten stukał na zimnym. Jutro rano będę wiedział na ile to pomogło. Wymienione tak że zostały fajki pod cewkami. Zobaczymy czy szarpanie zniknie. Jeśli nie zniknie,do sprawdzenia zostaną czujniki.
Wymieniłem też drążek kierowniczy,oraz końcówkę drążka po stronie kierowcy.
Maglownica nie wygląda najlepiej. Osłona jest w środku zapocona,a w maglu są ślady oleju.Pewnie będzie do wymiany.
Czy to normalne,że kupując drążek kierowniczy Lemforder, w pudełku jest CTR ? Końcówka drążka jest TRW.
Zmieniony jest tłumik końcowy, na oryginalny 0d 2.0, który kiedyś kupiłem za kilkadziesiąt zł. Niestety flansze łączące tłumik końcowy z tłumikiem środkowym nie są w najlepszym stanie,i zapewne niebawem trzeba to będzie poprawić
Hugo - 13-01-2017, 21:22
jacek11 napisał/a: | Czy to normalne,że kupując drążek kierowniczy Lemforder, w pudełku jest CTR ? | To tylko świadczy o jakości CTR. Pytanie ile kosztował? jacek11 napisał/a: | Niestety flansze łączące tłumik końcowy z tłumikiem środkowym nie są w najlepszym stanie,i zapewne niebawem trzeba to będzie poprawić | Spoko, jak dobrze pójdzie to niedługo będziesz mógł kupić nowe flansze po 20 parę zł/szt.
jacek11 - 13-01-2017, 21:29
Hugo napisał/a: | To tylko świadczy o jakości CTR. Pytanie ile kosztował? |
Muszę sprawdzić paragon,ale z tego co pamiętam to dałem 77 zł. Kupiony z sklepie,więc kosztów przesyłki nie było.
Hugo napisał/a: |
jacek11 napisał/a:
Niestety flansze łączące tłumik końcowy z tłumikiem środkowym nie są w najlepszym stanie,i zapewne niebawem trzeba to będzie poprawić
Spoko, jak dobrze pójdzie to niedługo będziesz mógł kupić nowe flansze po 20 parę zł/szt. |
Brzmi interesująco jak jeszcze będzie uszczelka do kompletu,to już euforia
Hugo - 14-01-2017, 10:41
Cytat: | dałem 77 zł. Kupiony z sklepie,więc kosztów przesyłki nie było | Czyli kosztował tyle co CTR z przesyłką Cytat: | Brzmi interesująco jak jeszcze będzie uszczelka do kompletu,to już euforia | Uszczelka z bosala kosztuje ok. 8 zł. Kiedyś tyle dałem, wczoraj ponownie zamówiłem w tym samym sklepie, więc zobaczymy ile podrożała
Hugo - 14-01-2017, 10:41
Cytat: | dałem 77 zł. Kupiony z sklepie,więc kosztów przesyłki nie było | Czyli kosztował tyle co CTR z przesyłką Cytat: | Brzmi interesująco jak jeszcze będzie uszczelka do kompletu,to już euforia | Uszczelka z bosala kosztuje ok. 8 zł. Kiedyś tyle dałem, wczoraj ponownie zamówiłem w tym samym sklepie, więc zobaczymy ile podrożała
jacek11 - 14-01-2017, 13:12
Hugo napisał/a: | Uszczelka z bosala kosztuje ok. 8 zł. |
Kiedyś pytałem w IC,to gamoń stwierdził że nie ma w ofercie. Musiałem sam zrobić.
I tak. Rano silnik zapalił bez cykania popychacza
Tłumik na łączeniu delikatnie puszcza-do poprawy.
Teraz coś stuka z prawej strony układu kierowniczego nie wiem co.
Hugo - 14-01-2017, 13:21
Spoko, mogę Ci zamówić tą uszczelkę u mnie w sklepie (żeby było śmieszniej też zaopatrują się w IC), a uszczelka jest na drugi dzień na miejscu.
Krzyzak - 14-01-2017, 14:00
Wszystkie uszczelki wydechu do V6 są dostępne - parę lat temu kupowałem u Japaneze - ceny właśnie od 6 do 10zł, za Bosal.
jacek11 - 14-01-2017, 17:38
Hugo napisał/a: | Spoko, mogę Ci zamówić tą uszczelkę u mnie w sklepie (żeby było śmieszniej też zaopatrują się w IC), a uszczelka jest na drugi dzień na miejscu. |
Skoro u Ciebie w IC jest,to tutaj też musi być. Pojadę zapytać. Jak nadal nie będzie umiał znaleźć,to może skorzystam z Twojej oferty
Krzyzak napisał/a: | Wszystkie uszczelki wydechu do V6 są dostępne - parę lat temu kupowałem u Japaneze - ceny właśnie od 6 do 10zł, za Bosal. |
Gdyby nie fakt,że warunki jazdy nie są sprzyjające,to pewnie bym do niego podjechał,bo potrzebowałem kilku części jeszcze.
|
|
|