To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

szpala85 - 19-08-2010, 20:08

Wszyc, to zbierz ten olej do automatu i mi odsprzedaj :mrgreen: ....... zawsze coś tam wyciśniesz z szmatki :mrgreen:
Hugo - 20-08-2010, 09:14

Ale Ty roztrzepany jesteś...
Wszyc - 20-08-2010, 13:35

oj zamknięcie puściło :P ładnie postawiłem go ale się otworzył :P Jakiś Castrolek do automatu :P
mitsu_pl - 20-08-2010, 23:24

Krzysiu, u mnie aktualnie pachnie farbą zmieszaną z zapachem oleju. To za sprawą świerzo odnowionej podłogi oraz zalania olejem progów :P Nie ma lepszego zabezpieczenia niż olejek :D Jest tylko jeden minus, przynajmniej raz do roku trzeba zabieg powtarzać :P
fj_mike - 20-08-2010, 23:28

mitsu_pl, jeszcze nie śpisz? Czy posiadacze Galantów Exx zawsze piszą nocą? :D
Raz w roku to nie tak często :wink:

mitsu_pl - 20-08-2010, 23:31

Właśnie kładę się spać, zawsze przed snem zaglądam na forum i czytam co ciekawego się urodziło :P
Wszyc - 20-08-2010, 23:32

mitsu_pl napisał/a:
Jest tylko jeden minus, przynajmniej raz do roku trzeba zabieg powtarzać :P
też bym chciał tylko po robieniu progów zostały wszystkie otwory do nich zaspawane :D a cholera wie co w środku się kotłuje może jakiś Rudy Booogie Man :D
mitsu_pl - 20-08-2010, 23:37

ja mam otwory pod dywanikiem (mówię tu oczywiście o E38A, bo dziwnym trafem w E88A nie ma problemu - przynajmniej narazie - z progami) , więc operacja polega na wyciągnięciu foteli, zdjęciu listw progowych odciągnieciu dywanika i wlaniu ropownicą jak największej ilości oleju. Później jest czyszczenie podłogi z naddatku oleju, składanie i autko musi przynajmniej dzionek postać na piaseczku, żeby olej się wysączył przez spusty w progach... Całe wnętrze jest tłuste (pozostaje warstwa oleju, która nie wyschnie za szybko) i dzięki temu ruda nie ma tam wstępu... :D
fj_mike - 20-08-2010, 23:39

mitsu_pl, mam nadzieję, że znajdziesz czas i wpadniesz na zlot :wink:
Wszyc, ten olej nadaje się do wspomagania układu kierowniczego, w EA czasami trzeba uzupełniać :D
Jak dobrze mieć takiego sąsiada :P

Wszyc - 20-08-2010, 23:42

Mike mówisz o oleju do automatu? wybacz wylał się cały ale jak chcesz mogę Ci trochę po wyżynać z wycieraczki może szklanka się uzbiera :D

Michał widziałem wczoraj miśka na kanale nie jest źle :)

fj_mike - 20-08-2010, 23:51

Wszyc napisał/a:
Michał widziałem wczoraj miśka na kanale nie jest źle :)

Mój ma zaplanowane spotkanie z chlorokauczukiem 1 września :D
Ruda nie skusi się tak szybko na niego.
Polecam pana Mirka koło Rumi, zajmie się twoim misiem należycie, od spodu też :D w razie potrzeby

mitsu_pl - 21-08-2010, 13:37

Chłopaki, na zlot wpadnę tylko na niedzielę, ponieważ piątek-sobota mamy rajd w Brodnicy.
Wszyc - 21-08-2010, 21:42

oby wcześnie tylko bo o 17stej będę chciał się zmywać o ile w ogóle przyjadę :D
Wszyc - 29-08-2010, 20:46

i po zlocie dojechałem na zlot i wróciłem bez żadnych problemów nawet nie musiałem oleju dolewać 600 parę kilometrów a misio ledwo pół baku paliwa wciągną stał i dumnie reprezentował nie liczne na zlocie E5 do tego dostał wiele pochwał co do stanu blacharskiego więc jestem mega zadowolony :) Misiek na trasie wcale się nie wlókł :)
rosomak1983 - 30-08-2010, 00:51

Wszyc, a ty chcesz mu serducho zmieniać ono jeszcze chce bić :D