To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót do przeszłości

Hugo - 14-01-2017, 18:34

Jak ją odbiorę to podam Ci jej numer i sobie zamówisz po numerze.
jacek11 - 14-01-2017, 21:38

Hugo napisał/a:
Jak ją odbiorę to podam Ci jej numer i sobie zamówisz po numerze.

Było by super :)

mkm - 14-01-2017, 22:45

jacek11, http://www.catalogue.bosa...hi&model=Galant
jacek11 - 25-07-2017, 23:46

Aktualizacja. Przy 305000 km. wymieniony olej i filtr w silniku. Na taki sam jak przed rokiem. Ustawiona została również zbieżność kół przednich. Koła tylne mieszczą się w granicach tolerancji,więc obyło się bez ekscesów. Klima miała zbyt mało czynnika,i dlatego została dopełniona. Weszło prawie 300 gram.
To tyle,jeśli chodzi o miłe sprawy. Z uszkodzeń, pompa wspomagania wyje tak samo jak rok temu,oraz nadal jest niewielka nieszczelność w układzie wydechowym, ale tak mała że diagnosta nie zwrócił na to żadnej uwagi. Po za tym nadkola tylne zaczynają się znacznie wyróżniać na tle reszty auta :mrgreen:

Wszyc - 26-07-2017, 17:40

Jak bys mial E5 to by nie rdzewialy nadkola tylne :P ( nie wybacze :P )
jacek11 - 26-07-2017, 17:55

To fakt. To chyba jedyna rzecz która nie rdzewieje w e5. A na poważnie to jak by były e5 w kombi to pewnie bym takim jeździł.
jacek11 - 13-08-2017, 11:38

Wczoraj miałem wolną chwilkę,więc postanowiłem przeznaczyć ją na sprawdzenie dlaczego głośnik w drzwiach kierowcy nie gra. Rok temu była taka sama sytuacja,i winny był przerwany kabel. Teraz przerwał się drugi z kabli. Przyjrzałem się reszcie kabli w wiązce, i jeden z nich już ma pękniętą koszulkę. Wygląda na to,że trzeba będzie wymienić całą wiązkę drzwi. Jakiś czas temu miałem sytuację,kiedy pilot nie chciał otworzyć zamków. Winą za to obarczyłem centralkę,ale teraz nie jestem już taki pewien.
jacek11 - 24-08-2017, 09:45

Skrzynia zaczyna terkotać na wolnych obrotach :( mniej więcej 15000 po zmianie łożysk... Raczej nie będę jej robił.
jacek11 - 17-10-2017, 09:13

Żółwik traci ładowanie na wolnych obrotach.Zapasowy altek leży w garażu,i czeka na wymianę.Uszczelka pod deklem postanowiła się skurczyć,i puszczać olej.Cały silnik zalany jak w golfie :( Na szczęście Dirko zawsze w gotowości :mrgreen: Na jakiś czas wystarczy.Po za tym bez większych zmian.
jacek11 - 07-11-2017, 23:04

Szybkie pytanko. Z wiązki alternatora wychodzi taki kabelek :

Nie zauważyłem go wcześniej,a nie jest do niczego przykręcony.Kolor wskazuje na masę,ale nie jestem pewien.Jeśli ktoś może zerknąć gdzie powinien być przykręcony,to będę wdzięczny.

I takie tam poglądowe z profilu.

Strasznie brudny,ale to większość drobnicy przyklejonej ze świeżego asfaltu. Trzeba będzie estrakcyjną go przemyć tak do połowy :|

Marcino - 07-11-2017, 23:48

jacek11 napisał/a:
Wczoraj miałem wolną chwilkę,więc postanowiłem przeznaczyć ją na sprawdzenie dlaczego głośnik w drzwiach kierowcy nie gra. Rok temu była taka sama sytuacja,i winny był przerwany kabel. Teraz przerwał się drugi z kabli. Przyjrzałem się reszcie kabli w wiązce, i jeden z nich już ma pękniętą koszulkę. Wygląda na to,że trzeba będzie wymienić całą wiązkę drzwi. Jakiś czas temu miałem sytuację,kiedy pilot nie chciał otworzyć zamków. Winą za to obarczyłem centralkę,ale teraz nie jestem już taki pewien.

Sorki ze dopiero teraz pisze ale jak byś chciał to mam wiązkę z dzrzwi na podmianę

jacek11 - 08-11-2017, 08:36

Marcino napisał/a:
Sorki ze dopiero teraz pisze ale jak byś chciał to mam wiązkę z dzrzwi na podmianę

Dzięki,ale gdzieś powinienem mieć taką wiązkę.

Krzyzak - 08-11-2017, 12:02

jacek11 napisał/a:
gdzie powinien być przykręcony
górna śruba alternatora
areksz121 - 08-11-2017, 12:06

Jacku, ten kabelek idzie pewnie pod jedną ze śrub mocujących alternator. W E5 tak w oryginale było jak pamiętam i to jest masa do czujnika poziomu oleju.
jacek11 - 08-11-2017, 15:26

Dzięki panowie. Dzisiaj go przykręcę,przy okazji zmiany alternatora. Ten coś zaczął niedomagać,i mam spore skoki napięcia.Na szczęście mam zapasowy,a tego się zawiezie do elektryka na pomiary.