[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
Hugo - 26-11-2015, 21:17
tresorex, soczewki montujesz tak jak na poniższym zdjęciu:
Wycinasz dziurę w oryginalnym odbłyśniku od Galanta, wklejasz lub przykręcasz soczewkę (najlepiej jedno i drugie) i tyle. Nie kombinuj, bo nic z tego nie będzie
orbimaxim - 06-12-2015, 22:21
Witam,
Od jakiegoś czasu sam mam ochotę na montaż soczewek do mojego Galanta i znalazłem na allegro takie zestawy:
1. http://allegro.pl/soczewk...5668482450.html
2. http://allegro.pl/soczewk...5545565162.html
Który byście bardziej polecali i lepiej by wyglądał w Galancie??
Hugo - 06-12-2015, 22:44
orbimaxim napisał/a: |
Który byście bardziej polecali i lepiej by wyglądał w Galancie?? | Żaden. To chińskie śmieci, zapewne świecą tak, że w nocy będziesz jeździł po omacku. Od siebie polecam soczewki bixenonowe (a właściwie bihalogenowe na żarówkę H7) od Skody Roomster. Świecą doskonale.
orbimaxim - 08-12-2015, 21:31
[b]Hugo[b]i w to hid xenon?? Mowisz ze bedzie dobrze swiecilo??
Owczar - 08-12-2015, 21:36
Hid ksenon to można sobie nad lustrem w łazience montować a nie do lamp które nie są do tego przystosowane. ..
Hugo - 08-12-2015, 22:11
orbimaxim napisał/a: | [b]Hugo[b]i w to hid xenon?? Mowisz ze bedzie dobrze swiecilo?? | Nie HID-y tylko zwykłe żarówki H7. To bihalogen, a nie bixenon.
orbimaxim - 08-12-2015, 22:53
Oki jutro poszukam na allegro czy cos jest ciekawego a powiedz mi jak jeszcze wychodzi taka przerobka odnosnie oryginalnej regulacji automatycznej?
Hugo - 08-12-2015, 23:17
Cytat: | jak jeszcze wychodzi taka przerobka odnosnie oryginalnej regulacji automatycznej? | Wszystkie regulacje działają tak jak wcześniej.
orbimaxim - 09-12-2015, 12:25
Hugo o tej soczewce mowiles??
Zobacz ofertę: SOCZEWKA BI HALOGEN PRAWA SKODA FABIA II ROOMSTER
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5105034664
Hugo - 09-12-2015, 13:03
orbimaxim napisał/a: | Hugo o tej soczewce mowiles?? | Tak, dokładnie takie mam zamontowane.
orbimaxim - 09-12-2015, 15:55
Jak masz jakies foty z montarzu to mozesz podeslac na priv
Hugo - 09-12-2015, 16:31
Niestety nie mam. Tylko po zrobieniu.
tresorex - 15-12-2015, 09:42
Robię sobie właśnie soczewki więc porobię dużo zdjęć dla potomnych
Mam jeszcze pytanie dot. ustawienia świateł. Lampę kompletnie rozebrałem wraz z odbłyśnikami i zastanawiam się jak je później ustawić. Czy soczewki ustawia się tak jak zwykłe lampy:
Czyli jeśli moja soczewka powinna być ustawiona tak?
Chcę je wstępnie ustawić a później pojechać na ustawienie świateł.
Hugo - 15-12-2015, 12:29
tresorex napisał/a: | Mam jeszcze pytanie dot. ustawienia świateł. Lampę kompletnie rozebrałem wraz z odbłyśnikami i zastanawiam się jak je później ustawić | Najlepsza metoda to porobić sobie zdjęcia jak bardzo są wkręcone śruby od regulacji, po to aby później wkręcić odbłyśniki tak samo w obudowę. Będziesz miał pewność, że nigdzie nic się nie będzie zapierać itp. Druga sprawa, że nigdy nie zamontujesz soczewki żeby świeciła idealnie tak samo jak oryginalna żarówka, więc później trzeba będzie regulować odbłyśnik mijania z soczewką. Dobra rada to przed wyjęciem reflektora z auta zrobić sobie gdzieś na ścianie itp. linię jak świeci oryginalna żarówka mijania i po wstawieniu soczewki w reflektor, przed przyklejeniem klosza, ustawić ją żeby świeciła tak samo jak ori żarówka. Będziesz widział czy starczy regulacji i czy odbłyśnik, bądź soczewka, która sporo wystaje do przodu o nic nie wadzi.
P.S. Odbłyśniki od długich też wykręcałeś? Po co?
tresorex - 15-12-2015, 12:59
Muszę obczaić jakąś miejscówkę i odrysować jak moje świecą Bo mam drugi komplet lamp ze zmatowionymi odbłyśnikami i na nich działam. Niestety nie zaznaczyłem sobie jak są wkręcone odbłyśniki. Chyba po prostu stanę przed ścianą odrysuje linię światła od zwykłych lamp a później zdejmę lampę i założę soczewkową bez klosza i je ustawię żeby świeciły po linii.
Hugo napisał/a: | P.S. Odbłyśniki od długich też wykręcałeś? Po co? |
A po to:
Uprzedzając pytania, soczewka od długich ma zdemontowaną przesłonę
|
|
|