Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks
Wszyc - 11-07-2011, 16:16
Zdejmij pasek pompy wspomagania jak będzie znów huczeć prosto drogą eliminacji dojdziesz co nie tak
wilk88 - 12-07-2011, 10:50
swinks_UK napisał/a: | Przewody olejowe, które?
Może coś w tym być, bo przecież mam dwa przewody do chłodnicy oleju z okolic filtra, a tam świszczy najwięcej, a niedawno przenosiłem olejarke w inne miejsce, wiec moze się obluzowało albo co. W każdym razie wycieku nigdzie nie ma... |
Nie pamiętam które, w każdym razie zawiózł do serwisu i tam mu wymienili. Z tego co pamiętam on chyba też nie miał wycieku, a przynajmniej nie był widoczny, drobna nieszczelność i ciśnienie świszczało
Owczar - 12-07-2011, 14:40
swinks_UK napisał/a: |
To jak to jest rozwiązane w tym module sterującym? Kiedy załącza wiatraki? |
Wiatrakami steruje ECU za pomocą sygnału z zakresu 0-5V. Na włączonej klimie chodzą oba na maks. Jak silnik pracuje na biegu jałowym to włączają się, ale pracują wolniej. Gdy temp przekroczy jakiś próg to pracują coraz szybciej.
swinks_UK - 13-07-2011, 13:20
No i hałas zniknął. A przynajmniej na razie go nie ma.
Szczerze mówiąć nie mam bladego pojęcia co było przyczyna, ani jak się tego pozbyłem.
Buczenie dochodziło wyraźnie z okolicy: przedniego turbo/filtra oleju/termostatu/wentylatorów.
Po myciu sprężoną gorącą parą, ruszaniu i stukaniu wentylatorów, zmianie oleju, filtra oleju i poprawieniu węży olejowych i jeszcze czegoś tam... buczenie ustało.
Wentylatory działają.
Na razie obstawiam lekkie wibracje węży olejowych opierajacych sie o dolną belkę.
swinks_UK - 16-07-2011, 18:18
Aktualizacja...
Hm... hałasu na 100% się pozbyłem.
Za to na pewno coś się stało z wentylatorami.
Otóż, nie działają tak jak powinny. Po piewsze, powiny ruszać na 70% po przekręceniu kluczyka w stacyjce przed odpaleniem auta, po odpaleniu się wyłączają. No i przekręcam kluczyk... a tu cisza.
Potem powinny zastartować jak się auto zagrzeje. Hm... chłodnica parzy, a wentylatory stoją...
Za to, działają na 100% w momencie włączenia klimy. Od razu się włączają i zwiększają bieg w miare nagrzewania się auta.
Co padło?
robertdg - 16-07-2011, 18:25
Sprawdź obwód startujący wentylatory przed odpalaniem, przyłóż miernik w każdy możliwy punkt, a dowiesz się do którego miejsca dochodzi napięcie a od którego już nie wychodzi, może tym sposobem znajdziesz uszkodzony element/przekaźnik/etc.
swinks_UK - 20-07-2011, 18:27
Problem rozwiązany!
Winowajca:
Dobrze że miałem zapasowy moduł z mojego vr4
swinks_UK - 03-08-2011, 14:55
Mała aktualizacja...
Środek:
Komora silnika:
Tylna blenda:
emilok - 03-08-2011, 15:19
swinks_UK napisał/a: | Problem rozwiązany!
Winowajca:
[pic]
Dobrze że miałem zapasowy moduł z mojego vr4 |
Krótkie pytanko, co to jest i do czego służy dokładnie? pytam z czystej ciekawości.
swinks_UK - 03-08-2011, 15:37
emilok napisał/a: |
Krótkie pytanko, co to jest i do czego służy dokładnie? pytam z czystej ciekawości. |
Moduł sterowania wentylatorami chłodnicy.
Anonymous - 03-08-2011, 17:45
swinks_UK napisał/a: | Środek: |
masz więcej zegarów niż nascar
bardzo ładnie wkomponowane w miejsce nawiewów, te w słupku imho za bardzo wystają
wreszcie coraz większy porządek jeszcze mocowanie rozpórki w kolor
swinks_UK napisał/a: | Tylna blenda: |
najładniejsza tylna blenda na forum
m6riano - 03-08-2011, 22:26
O, widze że masz niebieski taksometr...też taki chce...;-)
robertdg - 04-08-2011, 07:59
m6riano, Ty naprawde jesteś perwersyjny
swinks_UK - 04-08-2011, 11:01
Raczej monotematyczny...
Tomek - 04-08-2011, 11:36
swinks_UK, wszystko fajnie, ale ten środek, to na serio ci sie podoba?
|
|
|