To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

Owczar - 25-11-2010, 11:33

Według mnie wygląda lepiej od srebrnego... :)
BigTomala - 26-11-2010, 16:13

Cytat:
Nakamichi to Tomek by nie sprzedał :twisted:

Tutaj masz 100% racji :wink:
robertdg napisał/a:
karbon nie jest taki krzykliwy, ale tez jest piękny

Carbon RULEZ :mrgreen:

fj_mike - 27-11-2010, 21:17

Owczar napisał/a:
Nie mów, że sprzedałeś Robertowi choinkę o zapachu kokosowym? :D

Pudło, choinka zadomowiła się w starym Galu :wink:

Przycisnąłem dzisiaj Tomka... autem :D Nie pisnął ani słowa co takiego poszło do Roberta :mrgreen:
Twardziel :D

Owczar - 27-11-2010, 21:22

fj_mike napisał/a:
Przycisnąłem dzisiaj Tomka... autem :D Nie pisnął ani słowa co takiego poszło do Roberta :mrgreen:

Źle do tego podszedłeś :P Przykładasz kluczyk do błotnika i wtedy pytasz, wcześniej powiadamiając, że 2 razy pytać nie będziesz :lol:

BigTomala - 27-11-2010, 21:23

fj_mike napisał/a:
Przycisnąłem dzisiaj Tomka... autem :D

Do teraz mnie klata boli :wink: Tak się znęcać nad kolegą... :wink: Dlatego ułamałem klucz 1/2 '' ... to sie nazywa "pociągnięcie z liścia :mrgreen:

fj_mike - 27-11-2010, 21:25

Owczar napisał/a:
Źle do tego podszedłeś :P Przykładasz kluczyk do błotnika i wtedy pytasz, wcześniej powiadamiając, że 2 razy pytać nie będziesz :lol:

Pojadę za tydzień i sprawdzę :D

BigTomala - 27-11-2010, 21:37

Owczar napisał/a:
Przykładasz kluczyk do błotnika i wtedy pytasz

To grozi trwałym kalectwem lub utratą życia... :wink: Ja bym nie ryzykował (żeby nie było, że nie ostrzegałem) :mrgreen:

robertdg - 27-11-2010, 22:42

BigTomala napisał/a:
To grozi trwałym kalectwem lub utratą życia... :wink:
Chyba nie bedziesz na koledze próbował IRIMI NAGE :?: :D
BigTomala - 27-11-2010, 22:48

IRIMI NAGE to technika z Aikido... Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie szybkie Mawashi Geri Jodan... Nawet nie drgnie z tym kluczykiem :mrgreen:
fj_mike - 27-11-2010, 23:01

BigTomala napisał/a:
Nawet nie drgnie z tym kluczykiem :mrgreen:

Owczar w co ty mnie wpakowałeś :D

robertdg - 27-11-2010, 23:03

BigTomala napisał/a:
Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie szybkie Mawashi Geri Jodan... Nawet nie drgnie z tym kluczykiem
Po tym ciosie Majkel musiałby się udac na przegląd do Stomatologa ;-) karate jest dobre na klate :D Ja tam wole Aikido, ale ja się nie znam, wolę niepozorne rzeczy.
robertdg - 02-12-2010, 19:35

Mała aktualizacja, narazie wykonałem to co konieczne, czyli musicie jeszcze uzbroić sie w cierpliwość.

Postanowiłem uratowac moją misę olejową, póki jeszcze niebyla w tragicznym stanie (korozja chyciła ja w miejscach gdzie były zgrzewy wewnetrznej części grodzi), miska zostala elegancko wyczyszczona do białego metalu, miejsca zgrzewów (3 sztuki) zostaly elegancko wyspawane, następnie na miskę poszedł podkład, a na podkład czarna farba, akurat tak się zlozyło, że w połysku ;-)

Jako że 2 lata temu wymieniałem złacz elastyczny, to postanowiłem go ponownie wymienić, gdyż stary zaczął się wypalać - zewnętrzna siatka wyglądała jakby ktos ja palnikiem wytapiał, a że dziadostwa nie lubie i o 80zł nie zbiednieje, to postanowiłem ją wymienić za jednym strzałem. Kilka fotek

Co to za dziura :?: :D

Złacz elastyczny o wymiarach 55x200 wybrak zostanie uzupełniony nowym kawałkiem rurki, próba pasowania:

To już wszystko poustawiane, więc można zabierać się do spawania, ale aby było ciekawiej, to wymieniłem jeszcze mała opaske na manszecie wewnętrznego przegubu, gdyż obecna coś się za bardzo wyzulowała i zaczęła się pocić. Po wymianie opaski poszła spawarka w ruch i oto efekt:

Ładnie umiem smarkać :?: :D

Słowem podsumowania:
- miska zregenerowana,
- opaska manszety wymieniona
- nowy złacz elastyczny
- nowy filterek oleju Knecht
- nowy olej w silniku (Liqui Moly Leichtlauf)

Przy następnej okazji będą dodatkowe zmiany/montaże ;-)

A teraz do wszystkich posiadaczy 2.0 zadbajcie o swoje miski olejowe, póki będzie za późno, co prawda miska ma pancerną blache (jest bardzo gruba) ale rdzy to nie interesuje, także lepiej za wczasu o to zadbać, poniesionych w sumie kosztów nie licze, grunt, że spokojna głowa ;-)

Aha, przekonałem się, że filterki Knechta mają bardzo sprawne zaworki zwrotne, jak mi olej wylał się za koszule, po odkręceniu filtra :mrgreen:

fj_mike - 02-12-2010, 19:38

robertdg napisał/a:
Ładnie umiem smarkać :?: :D

Umiesz :wink:

Teraz wiem dlaczego Ciebie przez cały dzień na forum nie było :mrgreen:

Andrew - 02-12-2010, 19:43

fj_mike napisał/a:
Teraz wiem dlaczego Ciebie przez cały dzień na forum nie było :mrgreen:
Musiało go to bardzo wciągnąć :D
robertdg - 02-12-2010, 19:44

fj_mike, ja od prawie 3 dni walczyłem z tym, miske pomalowałem wczoraj późną noca - po sprawdzeniu jej szczelności, ale lakier jeszcze się trochę dzisiaj lepił, więc zakładałem ja delikatnie, po czym sobie już wszystko schło powoli na aucie a ja reszte grzebałem :-)