Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg
Owczar - 25-11-2010, 11:33
Według mnie wygląda lepiej od srebrnego...
BigTomala - 26-11-2010, 16:13
Cytat: | Nakamichi to Tomek by nie sprzedał |
Tutaj masz 100% racji robertdg napisał/a: | karbon nie jest taki krzykliwy, ale tez jest piękny |
Carbon RULEZ
fj_mike - 27-11-2010, 21:17
Owczar napisał/a: | Nie mów, że sprzedałeś Robertowi choinkę o zapachu kokosowym? |
Pudło, choinka zadomowiła się w starym Galu
Przycisnąłem dzisiaj Tomka... autem Nie pisnął ani słowa co takiego poszło do Roberta
Twardziel
Owczar - 27-11-2010, 21:22
fj_mike napisał/a: | Przycisnąłem dzisiaj Tomka... autem Nie pisnął ani słowa co takiego poszło do Roberta |
Źle do tego podszedłeś Przykładasz kluczyk do błotnika i wtedy pytasz, wcześniej powiadamiając, że 2 razy pytać nie będziesz
BigTomala - 27-11-2010, 21:23
fj_mike napisał/a: | Przycisnąłem dzisiaj Tomka... autem |
Do teraz mnie klata boli Tak się znęcać nad kolegą... Dlatego ułamałem klucz 1/2 '' ... to sie nazywa "pociągnięcie z liścia
fj_mike - 27-11-2010, 21:25
Owczar napisał/a: | Źle do tego podszedłeś Przykładasz kluczyk do błotnika i wtedy pytasz, wcześniej powiadamiając, że 2 razy pytać nie będziesz |
Pojadę za tydzień i sprawdzę
BigTomala - 27-11-2010, 21:37
Owczar napisał/a: | Przykładasz kluczyk do błotnika i wtedy pytasz |
To grozi trwałym kalectwem lub utratą życia... Ja bym nie ryzykował (żeby nie było, że nie ostrzegałem)
robertdg - 27-11-2010, 22:42
BigTomala napisał/a: | To grozi trwałym kalectwem lub utratą życia... | Chyba nie bedziesz na koledze próbował IRIMI NAGE
BigTomala - 27-11-2010, 22:48
IRIMI NAGE to technika z Aikido... Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie szybkie Mawashi Geri Jodan... Nawet nie drgnie z tym kluczykiem
fj_mike - 27-11-2010, 23:01
BigTomala napisał/a: | Nawet nie drgnie z tym kluczykiem |
Owczar w co ty mnie wpakowałeś
robertdg - 27-11-2010, 23:03
BigTomala napisał/a: | Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie szybkie Mawashi Geri Jodan... Nawet nie drgnie z tym kluczykiem | Po tym ciosie Majkel musiałby się udac na przegląd do Stomatologa karate jest dobre na klate Ja tam wole Aikido, ale ja się nie znam, wolę niepozorne rzeczy.
robertdg - 02-12-2010, 19:35
Mała aktualizacja, narazie wykonałem to co konieczne, czyli musicie jeszcze uzbroić sie w cierpliwość.
Postanowiłem uratowac moją misę olejową, póki jeszcze niebyla w tragicznym stanie (korozja chyciła ja w miejscach gdzie były zgrzewy wewnetrznej części grodzi), miska zostala elegancko wyczyszczona do białego metalu, miejsca zgrzewów (3 sztuki) zostaly elegancko wyspawane, następnie na miskę poszedł podkład, a na podkład czarna farba, akurat tak się zlozyło, że w połysku
Jako że 2 lata temu wymieniałem złacz elastyczny, to postanowiłem go ponownie wymienić, gdyż stary zaczął się wypalać - zewnętrzna siatka wyglądała jakby ktos ja palnikiem wytapiał, a że dziadostwa nie lubie i o 80zł nie zbiednieje, to postanowiłem ją wymienić za jednym strzałem. Kilka fotek
Co to za dziura
Złacz elastyczny o wymiarach 55x200 wybrak zostanie uzupełniony nowym kawałkiem rurki, próba pasowania:
To już wszystko poustawiane, więc można zabierać się do spawania, ale aby było ciekawiej, to wymieniłem jeszcze mała opaske na manszecie wewnętrznego przegubu, gdyż obecna coś się za bardzo wyzulowała i zaczęła się pocić. Po wymianie opaski poszła spawarka w ruch i oto efekt:
Ładnie umiem smarkać
Słowem podsumowania:
- miska zregenerowana,
- opaska manszety wymieniona
- nowy złacz elastyczny
- nowy filterek oleju Knecht
- nowy olej w silniku (Liqui Moly Leichtlauf)
Przy następnej okazji będą dodatkowe zmiany/montaże
A teraz do wszystkich posiadaczy 2.0 zadbajcie o swoje miski olejowe, póki będzie za późno, co prawda miska ma pancerną blache (jest bardzo gruba) ale rdzy to nie interesuje, także lepiej za wczasu o to zadbać, poniesionych w sumie kosztów nie licze, grunt, że spokojna głowa
Aha, przekonałem się, że filterki Knechta mają bardzo sprawne zaworki zwrotne, jak mi olej wylał się za koszule, po odkręceniu filtra
fj_mike - 02-12-2010, 19:38
robertdg napisał/a: | Ładnie umiem smarkać |
Umiesz
Teraz wiem dlaczego Ciebie przez cały dzień na forum nie było
Andrew - 02-12-2010, 19:43
fj_mike napisał/a: | Teraz wiem dlaczego Ciebie przez cały dzień na forum nie było | Musiało go to bardzo wciągnąć
robertdg - 02-12-2010, 19:44
fj_mike, ja od prawie 3 dni walczyłem z tym, miske pomalowałem wczoraj późną noca - po sprawdzeniu jej szczelności, ale lakier jeszcze się trochę dzisiaj lepił, więc zakładałem ja delikatnie, po czym sobie już wszystko schło powoli na aucie a ja reszte grzebałem
|
|
|