Nasze Miśki - FTO LHD LPG
plecho1 - 21-08-2014, 21:22
Witam.
Na lpg-forum widziałem fotki z montażu http://lpg-forum.pl/post564238.html#p564238
Montaż u tego Pana na pewno przyniesie same oszczędności i zero problemów.
W@sio - 22-08-2014, 10:31
Sławku, dlatego, że Rogowski jest przereklamowany i robi to "po godzinach". Fakt, zna się jak mało kto, ale jak chciałem udać się do niego po poradę (w końcu jest autoryzowanym serwisem Staga) zaproponował mi termin na za 3 miesiące...
A cena? Cóż, bierze się tylko i wyłącznie z opinii.
Ja bym porozmawiał z Sebastianem, który zakłada lpg u masicza, gość też jest mega ogarnięty, a i ceny lepsze niż u rogowskiego... no i przez okres gwarancji serwis instalacji masz za free łącznie z wymianą filtrów
Tomek - 22-08-2014, 10:42
W@sio napisał/a: | no i przez okres gwarancji serwis instalacji masz za free łącznie z wymianą filtrów |
1 serwis (wymiana filtra) to od 100-150 złotych, w Stagu co 10 tyś km
wiec liczac, ze przez 2 lata zrobi sie ich 4-5, to faktycznie spory plus
a ich to niewiele kosztuje, bo komplet filtrów na 1 wymiane to 10-20 zł
_Slawek_ napisał/a: | Ale za to zapamiętałem cenę 4,2k |
w (chyba) najlepszym i autoryzowanym serwisie Staga w KRK dałem za instalację do Galanta 3900 zł
a w FTO graty będziesz miał takie same lub słabsze, no i u mnie różnicę 100 zł w cenie zrobił zbiornik 72 litry i wlew pod klapką (100 zł, a niektórzy dają to w gratisie)
Fragu - 22-08-2014, 13:12
Podpisuję się pod tym co napisał Tomek..w bardzo dobrym autoryzowanym serwisie STAGa za instalkę dałem także 3900zł.
plecho1 - 22-08-2014, 17:33
W@sio, mógłbyś dać namiar na tego Sebastiana? Znajomy potrzebuje zrobić przegląd instalacji i w sumie poleciłem mu Rogowskiego ale jeśli ktoś też dobrze zrobił by taniej, to czego nie.
_Slawek_ - 06-09-2014, 10:16
Hamulce z tyłu zrobione, amortyzatory z tejże samej strony również wymienione i FTO było gotowe na przyjęcie dodatkowych kg gdyż od niedawna stało się zdecydowanie bardziej ekonomiczne Czyli pojawił się Stag 300/6 ISA-2, wtryski hana, reduktor AC R-01, butla 42l (wchodzi około 36l) itd.
Jak dotychczas jesteśmy zadowoleni, od 25.08 przejechane już ponad 1000km. Spalanie w trasie poniżej 10l/100km, także na jednym zbiorniku udało się zrobić trasę Lublin-Kraśnik-Annopol-Kielce-Radom-Puławy-Lublin (370km) Spalanie w samym mieście powinno się objawić na początku kolejnego tygodnia. Dodatkowy plus instalacji to dociążony tył auta o około 40-60kg, dzięki czemu zmienił się trochę na plus bardzo nierówny do tej pory rozkład masy
Poniżej fotorelacja instalatora z przebiegu prac:
londolut - 06-09-2014, 12:05
Z ciekawości - ile za takiego junkersa?
_Slawek_ - 06-09-2014, 12:31
4200
Ale jak tak dalej pójdzie to zwróci się w niecały rok
Bizi78 - 06-09-2014, 16:37
To teraz tylko nabijać km .
_Slawek_ - 08-09-2014, 08:55
Pierwszy miejski test zakończony, ale jakiś mało wiarygodny wynik wyszedł, bo niecałe 15l/100km Ale nie narzekam, zobaczymy jak będzie dalej
madź - 08-09-2014, 10:57
_Slawek_ napisał/a: | 4200
Ale jak tak dalej pójdzie to zwróci się w niecały rok |
Wow... My za Stag 300/6 ISA, KME Gold, wtryski Hana i butlę 53l do GTO płaciliśmy 4000 w najbardziej polecanym (i najdroższym...) serwisie LPG w województwie...
Możesz wrzucić zdjęcie bagażnika z butlą?
_Slawek_ - 16-09-2014, 10:56
madź napisał/a: | Możesz wrzucić zdjęcie bagażnika z butlą? |
No pewnie
Chyba, że nie chodzi o codzienny widok tylko cały bagażnik z gołą butlą... coś jak na zdjęciu nr 21.
Instalacja droga, ale płaci się tu sporo za wiedzę, doświadczenie i sławę instalatora I nie ma sensu oszczędzać kilkuset złotych jeśli czas ich zwrotu to kilka miesięcy jazdy. Znajomy za instalację do avensisa 1.8 zapłacił tam 3500. W końcu kolejki do pana Adama liczy się w tygodniach, ostatnio było około 2 miesięcy oczekiwania A inni gazownicy, których pytałem o ofertę zapraszali już kolejnego dnia, ewentualnie w ciągu tygodnia. O czymś to musi świadczyć...
Spalanie nie przestaje mnie zadziwiać. Ostatnio miasto < 14l/100km, a trasa nadal około 10l/100km. Tylko po zatankowaniu kiepskiego gazu na jakimś obskurnym starym orlenie nie chciał jechać i zeżarł 12l/100km, z tym że spora część trasy biegła autostradą, co też pewnie miało na w/w wpływ.
Za to jak Odyseja nie może pić Pb z BP, to FTO na ich gazie jeździ jak na benzynie. Już myślałem, że to mulenie wymagać będzie jakichś regulacji, a to jednak kwestia LPG.
madź - 16-09-2014, 16:25
_Slawek_ napisał/a: | Instalacja droga, ale płaci się tu sporo za wiedzę, doświadczenie i sławę instalatora I nie ma sensu oszczędzać kilkuset złotych jeśli czas ich zwrotu to kilka miesięcy jazdy. Znajomy za instalację do avensisa 1.8 zapłacił tam 3500. W końcu kolejki do pana Adama liczy się w tygodniach, ostatnio było około 2 miesięcy oczekiwania A inni gazownicy, których pytałem o ofertę zapraszali już kolejnego dnia, ewentualnie w ciągu tygodnia. O czymś to musi świadczyć... |
U nas było podobnie. Na początku sierpnia zakup GTO, w ciągu paru dni wybór instalatora i szok przy ustalaniu terminu - październik.
PS. dużo tego bagażnika zostało. U nas jest gorzej.
Hubeeert - 17-09-2014, 01:08
_Slawek_ kontroluj co jakiś czas kompresję.... Mam złe przeczucia...
KsiadzRobak - 17-09-2014, 08:08
_Slawek_ napisał/a: | A inni gazownicy, których pytałem o ofertę zapraszali już kolejnego dnia, ewentualnie w ciągu tygodnia. O czymś to musi świadczyć... | Hmmm - pewnie tak. Mamy już taką instytucję, która na operacje kolana zaprasza za 17 lat - i nie wiem czy to o niej dobrze świadczy... Szczególnie, że ludziom się marzy, by była następnego dnia
|
|
|