To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

raddex - 12-09-2014, 22:39

Ja korzystałem z usług kolegi maxell121 i mogę polecić.
Tylko problem jest taki, że nie jest to na miejscu i trzeba rzeczy do piaskowania wysłać kurierem.

zecikk - 16-09-2014, 22:42

juz ogarnałem w stoczni w której pracuje :D
kostekseb - 26-10-2014, 15:44

Witam, a znacie może jakiś warsztat w którym by się uporali z montażem uniwersalnego komputera pokładowego? ;)
noeneos - 31-10-2014, 13:51

Witam wszystkich, nieubłaganie zbliża się termin sprawdzenia luzów zaworowych i w związku z tym mam pytanko, czy ktoś z was poleci fachurę w 3-city?
Marcino - 31-10-2014, 15:48

był jeden zwał się Krzyżak ale niesety się nie udziela na forum. Ja po warsztatach nie jezdzę. Myśle że forymowicze coś polecą. A jak nie to szukaj co tu już było napisane gdzie kto jeżdził.
Arek_75 - 23-11-2014, 10:35

Cześć: )
Pilnie poszukuję warsztatu w Gdyni, który podejmie się wymiany sondy Lambda na uniwersalną.
FeuVert odmówił mi wymiany. Mówią, że mieli już kilka nieudanych wymian.
Wiem z forum, że nie jest to duży problem.
Sondę Denso mam na miejscu w FeyVert.

fj_mike - 24-11-2014, 21:02

Arek_75 napisał/a:
FeuVert odmówił mi wymiany. Mówią, że mieli już kilka nieudanych wymian.

Nie znam Lancera za dobrze ale wymiana sondy nie może być aż tak skomplikowana :roll:

Bizi78 - 24-11-2014, 21:53

Pewnie chodzi o to, że po montażu nowej w oczy świeci check :wink: .
kruzyk - 25-11-2014, 21:57

Ktoś ma jakieś namiary na warsztat Krzyzaka?

/edyta: Dziękuję :) wysłane.

Marcino - 25-11-2014, 22:26

Krzyżaka możesz dorwać na jego stronie... proponuje napisać email:
mitsubishifan(małpa)wp.pl

Arek_75 - 27-11-2014, 19:41

Sondę wymieniłem od ręki w Waras Service w Rumii.
Dość drogo ale ok.

daboss - 28-11-2014, 16:24

Gorąco polecam serwis alternatorów i rozruszników Bendiks, Gdańsk, Kmieca 34.
Dwóch gości na serwisie, sklep na miejscu. Nie wyglądali na specjalnie zarobionych jak przyjechałem. Zabrali się do roboty, znaleźli usterkę, której nie mogło znaleźć 5 innych mechaników. Za wyjęcie alternatora z auta, założenie i lutowanie przyniesionego przeze mnie regulatora napięcia (łącznie ok 2,5 h roboty) wzięli 60 zł. Jak dla mnie mega uczciwa cena za taką robotę.

akbi - 01-12-2014, 11:58

daboss napisał/a:
(łącznie ok 2,5 h roboty) wzięli 60 zł. Jak dla mnie mega uczciwa cena za taką robotę.

To absolutnie nie jest uczciwa cena ... to psucie rynku!!!
24 pln minus podatek obrotowy, minus podatek dochodowy to zostaje 15,80.
Od tego odlicz koszty pozostałe, ZUS, prąd, woda itp ...

To jest żebractwo a nie uczciwa cena :)

.... aaaa, i jeszcze napisałeś, że robili to we dwóch :lol: :lol: :lol: :lol:

daboss - 01-12-2014, 12:09

akbi, to co piszesz to prawda. Wg ich cennika który wisiał na ścianie wyjęcie alternatora z auta + założenie 130, diagnoza alternatora 20 - nie wiem jak rozebranie dwóch alternatorów i lutowanie regulatora, ale to raczej też nie mniej jak 50. Liczyłem się z wydaniem ok. 200 zł, a zostałem mile zaskoczony.

Co prawda w momencie gdy przyjechałem panowie popijali kawę w sklepie z częściami, więc nie mieli jakiejś zaplanowanej roboty, w trakcie przyszło trzech klientów z wyjętymi alternatorami. Jeden z nich naprawiał te przyniesione, drugi grzebał przy moich.

Diagnozę miał praktycznie w 10-15 minut, po tym jak wszedł ze swoim próbnikiem pod auto. Powiedział, że mieli już podobną sytuację w Galu kolegi. Resztę czasu pochłonęło sprawdzanie moich altków pod maszyną i wyjęcie tego co był w aucie. Wtedy do pomocy ruszył drugi z panów. Altek nie chciał wyjść dołem bo półoś, a górą bo przewody klimy. Tam gdzie było miejsce, przeszkadzała instalacja gazowa. No ale w końcu się udało.

Dodatkowo obydwaj panowie są mega pozytywni i podchodzą do swojej pracy z jajem :) .

Drewas - 09-12-2014, 18:27

Wie ktoś gdzie można w Gdańsku Carisme 1.8 gdi pod komputerem zbadać?
swap silnika był zrobiony i samochód troszkę za dużo pali (8.5 na komputerze pokazuje- realne spalanie w okolicach 11)