To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

W@sio - 05-09-2019, 08:29

Z dziennika pokładowego. Przez ostatnie 2 tygodnie Outek przelatał ponad 2000 km :D Przez zamieszanie ze sprzedażą CZT i wyjazdami wakacyjnymi nieco przeciągnąłem period wymiany oleju silnikowego. Przebieg 224150 - nowa oliwka Motul 300V 5W40, oczywiście filtr. Musiałem też wymienić czujnik temp oleju do gaugana, w starym urwał się przewód sygnałowy. Wszystko śmiga :D
Bzyk_R1 - 05-09-2019, 09:26

A co ma nie śmigać, toż to Outlander Turbo :wink: szkoda że przyjechałeś do Wieżycy.
apikus - 05-09-2019, 15:12

Bzyk_R1 napisał/a:
szkoda że przyjechałeś do Wieżycy.

Ja Piotra nie widziałem Dlaczego??

Bzyk_R1 - 05-09-2019, 17:40

Tak to jest jak się pisze w pośpiechu... :wink:

Miało być: Szkoda że NIE przyjechałeś do Wieżycy.

W@sio - 26-09-2019, 19:40

apikus napisał/a:
Bzyk_R1 napisał/a:
szkoda że przyjechałeś do Wieżycy.

Ja Piotra nie widziałem Dlaczego??

Nie dojechałem na Zlot, plany urlopowe nałożyły się terminami i nie szło ogarnąć.

Wybacz Andrzeju, ciągle wiszę Ci flachę za gumki do półki CZT - wykorzystałem te okrągłe. Daj Boże na następnym Zlocie będę ;-)

W@sio - 23-03-2020, 16:22

Z dziennika pokładowego: Przebieg 235300km, kilka tygodni temu auto straciło zapłon, nie bawiłem się w szukanie winowajcy, lecz wymieniłem komplet: świece IGR7a-g, cewki z zamiennika (miałem na zapas w garażu), przewody Magnecor i zapłon wrócił do normy :-)
Dzisiaj auto trafiło w ręce GP Serwis na wymianę:
Rozrząd kompletny (paski mitsuboshi, pasek wielorowkowy gates, rolku koyo/ntn, pompa wody GMB, napinacz Aisin), do tego wymiana termostatu i uszczelniacza czujnika położenia wałka, uszczelnienie miski olejowej i wypłukanie smoka, wymiana oleju silnikowego z fil :P trem (jak zwykle Motul 300V 5w40)... Jak zwykle przy okazji rozrządu oleje w skrzyni i dyfrach, oprócz tego uszczelniacze półosi w tylnym dyfrze. Oprócz tego tuleje dolnych wahaczy przod i tył, łączniki staba przód, klocki hamulcowe przód i płyn hamulcowy... Aż się boję jak mnie Grzesiek podliczy za to wszystko, tym bardziej, że połowę mógłbym zrobić sam.
Taaaak, wiem, nazbierało się tego kupę, a i tak czeka mnie już niebawem walka z tańczącą rudą :twisted:

Bzyk_R1 - 23-03-2020, 20:21

Piotruniuniu ostatnio coś chyba mniej jeździsz? Pamiętam ile mieliśmy różnicy w przebiegu a tu niedługo Cię chyba dogonię. Dawaj tu fotki czarnucha jakieś.
W@sio - 24-03-2020, 17:30

Wrzucę coś jak tylko przeprowadzę wiosenne "porządki" w aucie ;-)
W@sio - 13-11-2020, 13:05

W temacie cisza jak makiem zasiał... Otóż niewiele się działo poza zwykłymi serwisowymi tematami...

Kilka dni temu nabyłem drogą kupna tylne sanki, w moich przy wymianie opon wydłubałem całkiem sporą dziurę - na spawie był purchel i sam nie wiem co mnie podkusiło, żeby w nim grzebać :D ... Gromadzę graty i chemię na długie jesienno-zimowe wieczory celem podłubania i zrobienia porządku ze spodem auta.

Ale żeby nie było - Outek jeździ :D

Bzyk_R1 - 13-11-2020, 21:18

Są moje mordeczki :goodman: :heart:
Goleandro - 19-01-2021, 14:43

Super wozidło ale jeszcze lepszy pamiętnik. Serdecznie pozdrawiam.
W@sio - 11-03-2021, 10:21

Auto powoli się składa. Do sanek doszły jeszcze reparaturki błotników, mały fragment prawego progu, fragmenty tylnych fartuchów spod zderzaka no i rura wlewowa paliwa. Przednie sanki ocalały, ba są w świetnym stanie!

Niestety nie dałem rady samodzielnie wszystkiego zrobić i musiałem skorzystać z usług wyspecjalizowanego warsztatu - i o zgrozo - jestem zadowolony z roboty chłopaków.

Wszystkie elementy zawieszenia zostały doczyszczone i odmalowane, bak podłoga, itd itp, ogólnie auto od spodu wygląda jak funkiel nówka nieśmigane.

Na wszystko poszło tyle noxudola, że pewnie można by ze dwa auta ochlapać od spodu, ale zdecydowałem, że jak robić, to raz, ale na długie lata mieć spokój. Na dobrą sprawę w profilach jest tyle wosku, że można by Outlandera używać jako amfibii :D

Co ciekawe - nowe chińskie sanki niczym nie ustępują oryginalnym.

Zdjęcia wrzucę za parę dni jak odbiorę auto i zrzucę wszystkie fotki na komputer :)

Byle do wiosny!

tościk - 11-03-2021, 12:39

W@sio napisał/a:
Co ciekawe - nowe chińskie sanki niczym nie ustępują oryginalnym

Jak kwestia ustawiania zbieżności na nich? Bo o tym różne opinie chodzą.

W@sio - 11-03-2021, 13:16

Sprawdzę dopiero po odebraniu auta, ale z tego co zauważyłem to posiadają "blokady" podkładki mimośrodowych śrub - więc raczej bez problemu :)
Turbocbr - 14-03-2021, 19:58

W@sio napisał/a:
Co ciekawe - nowe chińskie sanki niczym nie ustępują oryginalnym.

Potwierdzam w tygodniu miałem okazję wymieniać znajomemu. Zbieżność dało się ustawić :D