Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 31-08-2010, 14:14
Misio trochę się po podróży wysypał
- suchoty na sworzniu banana lewego
- cukierek na bananie lewym ma dość
- oleju wypluł tyle że aż cieknie z pod halogenu
- jeszcze więcej opiłków metalu w oleju
- rozsypała się jakaś poduszka straszne wibracje przy odpuszczeniu gazu na trasie były jak obroty spadały
Misio się wysypał po wakacjach no cóż starość nie radość ale mam nadzieje że się wyliże
Owczar - 31-08-2010, 15:39
Oj chyba długo już nie pociągnie :/
| Cytat: | | - oleju wypluł tyle że aż cieknie z pod halogenu |
Widziałem na zlocie kałużę pod zderzakiem, dobrze to nie wróży :/
Wszyc - 31-08-2010, 15:53
Oj akurat pod zderzakiem to on zawsze ma kałuże a oleju przez te 660km nie ubyło nic na bagnecie to wszystko siedzi w intercoolerze a że na trasie to ciągle leciał koło 2tyś obrotów to turbo wydmuchiwało ten olej wszędzie
Pytaj mitsumaniaków z pomorza to że brudzę parking to norma od pół roku
| Cytat: | | Oj chyba długo już nie pociągnie :/ |
nie musi co prawda sprawa swapa nie pewna bo nie wiem czy dawca już nie został sprzedany ale najwyżej się blachami zajmę i konserwacją do końca w tym roku... Teraz już stać w miejscu może długo już się bardziej nie popsuje osiągnął maksimum w tej kwestii
Powolutku panowie już tak daleko zaszliśmy że nie ma odwrotu
jacek11 - 31-08-2010, 16:05
| Wszyc napisał/a: | Ty masz korbki w drzwiach wiec wiesz |
zaraz wywalę
| Wszyc napisał/a: | ale tak serio czemu Cie na zlocie nie było nie miałem z kim pogadać o E5 |
tak wyszło głupio,ale co się odwlecze,to nie uciecze
rosomak1983 - 31-08-2010, 16:06
| Wszyc napisał/a: | to że brudzę parking to norma od pół roku |
nie wiem czy to powód do dumy prawda jest taka ze takimi autami nie powinno sie jezdzić.... olej to straszny syf dla gleby i wód gruntowych
Z pełna sympatia Wszycu ale to zwykłe syfienie gdzie popadnie którego nie da sie posprzatac
Wszyc - 31-08-2010, 16:32
Gdyby coś się z tym dało zrobić obecnie to bym zrobił a czasem mi mój misiek jest potrzeby i będzie jeździł
Mogę Cie zapewnić że zrobię to jak najszybciej będę mógł ale niestety to może potrwać
kamilek - 31-08-2010, 21:45
| Wszyc napisał/a: | nie miałem z kim pogadać o E5 |
Jakbyś mnie znalazł to ja bym chętnie z Tobą pogadał, i udowodnił Ci wyższość E3 nad E5
| wojtas021180 napisał/a: |
Podejrzewam,że oglądałeś Sigme Slawa. Ale za chiny niewiem gdzie znalazłeś twardą deskę? |
W Indiach Zgadza sie, to był Slaw. Deska niby nie jest twarda, ale siedziałeś kiedyś w Galancie E3? (i to w słoneczny dzień ). O to mi chodzi, w porównaniu do tego jest twardo. W golfie 3 i 4 są identyczne deski, niby miękkie, ale twarde.
Wszyc - 01-09-2010, 06:07
| Cytat: | Jakbyś mnie znalazł to ja bym chętnie z Tobą pogadał, i udowodnił Ci wyższość E3 nad E5 |
siedziałem w E3 wiele razy miałem styczność z E3 i nie ma opcji byś mi udowodnił jego wyższość nad galantem E5
E5 to najlepszy misiek w historii
kamilek - 01-09-2010, 06:44
| Cytat: | | E5 to najlepszy misiek w historii... | ...Mitsu z lat 92-96, zaraz za Sigmą. Tak to chyba miało brzmieć
wojtas - 02-09-2010, 03:54
Kamilku jak możesz porównywać deskę Sigmy z deskami aut dla ludu. Przez kilka lat byłem posiadaczem g3 i moim zdaniem deska w golfie się chowa. Miejmy nadzieję że do kolejnego zlotu nie sprzedaż swojego gala i będziemy mogli porównać miękkość naszych desek.
kamilek - 02-09-2010, 07:24
Wojtas, oczywiście oddajmy Sigmie to co jej należne, materiały są świetnej jakości, widziałem choćby podłokietnik na drzwiach, wyglądał jak nowy. Z tym golfem to chyba przesadziłem, ale muszę przyznać że tam też jest fajna deska, bardzo ciężko jest zarysować bądź skaleczyć, tam również materiały są świetnej jakości, napewno biją Galantowskie na łeb na szyję (ale Galantowe są bardziej miękkie, więc dla mnie są dużo lepsze ). Cóż, mam nadzieję że kiedyś dane mi będzie zdążyć na zlot zanim Sigmowicze się rozjadą, i pooglądać Wasze piękne autka i pozamieniać kilka słów na ich temat
Wszyc - 02-09-2010, 10:22
Kamilek do E5 nie patrz przez szybę jak wsiądziesz to pogadamy sądzę że zmienisz zdanie bo z daleka dla wielu naprawdę wygląda plastikowo to wnętrze
Wszyc - 02-09-2010, 21:12
Misio rozkracza się szybciej niż daje radę go naprawiać zobaczymy co dalej jak pewne plany wyjdą to zadłużę się jak nic ale damy radę jak plany nie wyjdą to będziemy się martwić
lukasz12 - 03-09-2010, 20:52
Nie wiem jak jest w Galancie E3, ale naprawdę w Sigmie jest całkiem dobrze w porównaniu z tym co jest w Miśkach po 95. A porównując już do amerykańskich wersji tyże to jest przepaść - taki EA w wersji US (99-03). Tak samo powiem że niedawno miałem okazję się przejechać Audi Q5 kolegi (za około 180K) i jakoś nie mogłem się doszukać tej legendarnej, opiewanej na prawo i na lewo w pewnych gazetach jakości materiałów. Spasowanie na wysokim poziomie, ale materiały twarde i jak to w nowych autach bywa, powleczone takim lakierem, który ładnie wygląda jak jest nowe auto, ale pewnie po kilku latach intensywnej eksploatacji zacznie odłazić. Ogólnie wnętrze szału nie robi, tymbardziej za tą cenę. Za podobne pieniadze osiągalny jest Jaguar XF 4.2 ze znacznie przyjemniejszym wnętrzem i lepszym wyposażeniem, no ale niektórym zależy na tych zachodzących kółeczkach na masce.
kamilek - 04-09-2010, 00:06
lukasz12, o to to to. Nowsze Miśki, sam plastik, niby ładny ale twardy. Co do reszty również pełna zgoda.
|
|
|