To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

Cezar - 02-12-2010, 19:45

Robert gdzie kupiles
robertdg napisał/a:
nowy złacz elastyczny
, moj lekko juz swiszczy i na wiosne bedzie do wymiany, a w IC nic nie znalazlem.
robertdg - 02-12-2010, 19:49

Cezar, w przydrożnym sklepie motoryzacyjnym ;-) Na allegro także zakupisz bez problemu, spokojnie moźna spasować o wymiarach 55x280, jednakże 200 jest wystarczająca, 2 lata na takiej śmigalem bez żadnych problemów, wibracje niweluje wyśmienicie ;-)
Arturro-86 - 02-12-2010, 20:00

robertdg napisał/a:
A teraz do wszystkich posiadaczy 2.0 zadbajcie o swoje miski olejowe, póki będzie za późno, co prawda miska ma pancerną blache (jest bardzo gruba) ale rdzy to nie interesuje, także lepiej za wczasu o to zadbać, poniesionych w sumie kosztów nie licze, grunt, że spokojna głowa

A takie pytanie apropos uszczelki pod miskę - to jest normalna uszczelka, czy to jest coś w formie silikonu, który się nakłada na miejsce styku z silnikiem, przykręca i to zastyga i tworzy uszczelkę :?: :roll:
Bo tak po ostatnich oględzinach, myślę, że warto będzie ten "aspekt" poprawić, póki jeszcze można :mrgreen:

Cezar - 02-12-2010, 20:01

robertdg napisał/a:
Na allegro także zakupisz bez problemu, spokojnie moźna spasować o wymiarach 55x280, jednakże 200 jest wystarczająca

ok dzieki, na wiosne bede musial zrobic podobny zakup :)

fj_mike - 02-12-2010, 20:02

Arturro-86 napisał/a:
coś w formie silikonu, który się nakłada na miejsce styku

Tak :wink:

robertdg - 02-12-2010, 20:16

Arturro-86 napisał/a:
A takie pytanie apropos uszczelki pod miskę - to jest normalna uszczelka, czy to jest coś w formie silikonu, który się nakłada na miejsce styku z silnikiem, przykręca i to zastyga i tworzy uszczelkę :?: :roll:
Bo tak po ostatnich oględzinach, myślę, że warto będzie ten "aspekt" poprawić, póki jeszcze można :mrgreen:
Płynna uszczelka - byleby nie sylikon, np Loctite 5900 - cena sklepowa około 60zł
Psikus - 02-12-2010, 22:30

robertdg, ładnie smarkasz, chyba Cię do moich nadkoli zaproszę :mrgreen:
robertdg - 02-12-2010, 23:16

Psikus, a jak Twoja miska się trzyma :?:
rosomak1983 - 03-12-2010, 02:21

robertdg napisał/a:
Ładnie umiem smarkać :?: :D
\\
pełna profeska :wink:

Psikus - 03-12-2010, 21:03

robertdg, przy ostatniej wymianie oleju nie zauważyłem nic niepokojącego poza delikatnym zapoceniem pod rozrządem, ale umyłem i jest spokój. Następna inspekcja za ok 3000 km.

Tłuczesz Gala w śniegi?

robertdg - 03-12-2010, 21:21

Psikus napisał/a:
Tłuczesz Gala w śniegi?
Nie, ale jak jest koniecznośc to nim jeżdże :twisted: Od tłuczenia to sa inne fury :D

Fajnie się jeździ Vanem z ręcznym umieszczonym pod lewa nogą, pozdrowienia dla posiadaczy aut z ręcznym pod lewa nogą :lol:

sebekColt97 - 19-12-2010, 15:50

Ładne autko :) z tego co widze, dopieszczone przez właściciela :) i sam nieraz zastanawiam nad takim 2 litrowym Galantem, napewno takie auto spełniło by moje oczekiwania szukając komfortu i bezpieczeństwa ale i elastycznego silnika? Właśnie, czy te silniki są już zrywne w dolnym zakresie. Czy jak np. w hondzie accord, trzeba to kręcić i kręcić?
Musiałbym kiedyś przejechac przy okazji jakiegoś spotu, przekonać do tego silnika, bo wygląd auta i wyposażenie to od zawsze mi się podobały, a takie zadbane jak od kolegi tymbardziej przekonuje że warto zastanowić nad Galantem.

SiM - 20-12-2010, 11:35

sebekColt97 napisał/a:
czy te silniki są już zrywne w dolnym zakresie.

chyba większość samochodów japońskich ma silniki lubiące obroty.

robertdg - 20-12-2010, 11:52

SiM, nie mylisz sie, ale ten także fajnie się zbiera z zakresu niskich obrotów.
Cezar - 20-12-2010, 11:56

robertdg napisał/a:
ten także fajnie się zbiera z zakresu niskich obrotów.

Szczegolnie na waskich zimowych oponach, bo na szerokim kapciu to szalu nie robi - Cari GDI nawet lepiej sie wtedy zbiera :wink: