Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
Bartekkita - 28-11-2013, 09:04
Juiceman, czyli tak planujesz wrzucać maty w podłogę w bagażnik pewnie jeszcze boczki drzwiowe i co dalej?
Juiceman - 28-11-2013, 15:23
Jeśli maty zostaną to jeszcze dach pójdzie do wygłuszenia. Później trochę zmodyfikuje nagłośnienie Ale póki co to trzeba Elegancje wygłuszyć.
Bartekkita - 29-11-2013, 00:25
byłoby miło jakby udało Ci się oddzielić bagażnik od podłogi i dokonać pomiarów, tak czy siak jestem ciekaw każdych pomiarów przed i po upgradzie
Juiceman - 21-12-2013, 09:50
Jako że temat spadł dosyć daleko wypada coś skrobnąć w tym tygodniu przyszedł do Galanta Gift od Przyjaciela w dobrej cenie]:->
Mianowicie Webasto Thermo Top C - sterowane z pilota oraz kabiny w cenie 700pln.
Niestety montaż tego cuda możliwa jest dopiero w styczniu ;/ z racji że serwisy zajmujące się montażem mają obłożenie albo po prostu nie chce im się bawić w tym czasie xD
Także na przyszły rok zostaje (nie koniecznie w tej kolejności):
Terminowa wymiana rozrządu,
Wleci pewnie kpl. tarcz i klocków
Wygłuszenie z nowym audio.
Opony na lato
Obszycie kierownicy
Szukanie gałki i ręcznego Nardi
UKP
Obniżenie Elegancji
oraz standard nadkola
I to chyba wszystko z planowanych zmian. Zobaczymy czy uda się wykonać całą listę w tym roku.
promatti - 21-12-2013, 12:40
700 PLN za WEBASTO mniam jak bedziesz sie bawił w UKP moge pomóc na miejscu wiem czego nie robić hehe
Jaco_ - 21-12-2013, 13:15
pzrzywedrowalem tu z twojego podpisu i odrazu zapytam o te webasto skoro o tym mowa
Dowiadywales sie moze ile by koszlowalo zlozenie tego bo dlubania by chyba troche przy tym bylo? trzeba ogolem zmieniac jakies bardziej skomplikowane mechanizmy ze tak powiem?
Juiceman - 21-12-2013, 13:23
od 800pln po 1500pln brutto - kwestia ile rzeczy trzeba będzie powymieniać. Także w styczniu się okaże. Minus taki że trzeba się podpinać pod climatronic i wiedzieć gdzie.
swinks_UK - 21-12-2013, 13:37
Juiceman napisał/a: | Minus taki że trzeba się podpinać pod climatronic i wiedzieć gdzie. |
Eee tam...
Rozpiskę pinów mam, więc jak potrzebujesz to ci podeślę
Juiceman - 21-12-2013, 13:47
Heheh Dziękuję Tomku ale za elektrykę się nie biorę xD
Wole to zlecić w serwisie przynajmniej wszystkie przewody powymieniają na nowe i gwarancje dadzą
deejay - 21-12-2013, 19:56
Juiceman napisał/a: | w tym tygodniu przyszedł do Galanta Gift od Przyjaciela w dobrej cenie]:->
Mianowicie Webasto Thermo Top C - sterowane z pilota oraz kabiny |
Uuuuu będzie miło z rana
Juiceman - 11-01-2014, 19:03
Dziś autko odebrane z serwisu Webasto
Piecyk mimo że używany to ma przelatane zaledwie 60h
Wszystko pięknie hula Odpalanie z pilota bajka, muszę zrobić jeszcze porządek z centralką i umieścić ją tak jak powinna być oryginalnie. Tzn. wywalić przyciski od świateł przeciwmgielnych na swoje miejsce, kontrolkę gazu w inne miejsce.
No to teraz zobaczymy jak to cudo będzie się sprawować jak (jeśli xd) mrozy przyjdą
Bartekkita - 12-01-2014, 22:41
To jak uporasz się z kontrolkami to proszę o fotkę. Też mam ostatnio za dużo kontrolek, może jakiś patent podpatrzę
Owczar - 13-01-2014, 16:40
Juiceman napisał/a: | No to teraz zobaczymy jak to cudo będzie się sprawować jak (jeśli xd) mrozy przyjdą |
Ja swojego używam już od kiedy temp spadły poniżej 15 stopni. W zależności od temp na zewnątrz na różne czasy. W okolicach 0 do -5 daję 25 min. Powyżej 0 tak około 15-20min. Przy dużych mrozach odpowiendio dłużej
To jeden z najlepszych bajerów jakie niemcy wymyślili. A tak BTW założenie tego w galancie jest proste. W jedną osobę około dzień zabawy. Ja zegarka sterującego nawet nie zakładałem to TTC. Wszystko odpalam z telefonu Jest i scheduller do odpalania.
Ostatnio głównie żona jeździ autem i webasto też jej przypadło do gustu
Juiceman - 18-01-2014, 18:47
Webasto naprawdę bajka
Dziś stuknęło 225500km - tj wymiana oleju zalany oczywiście 5W40 Elfa w Mitsubishi SPA u Bartka
Juiceman - 17-03-2014, 20:23
Autko już ma ponad 230kkm nalatane także w Maju pewnie kolejna wymiana oleju.
Elegancja dostanie następnego gifta mianowicie ori. listwę chromowaną na zderzak
Powoli szukam jakiś dobrych opon i chyba będą to Continental ContiSportContact 5 jeszcze tylko nie wiem czy brać 205 czy 215 na R17.
W planie jest jeszcze do ogarnięcie zawieszenie przód/tył wraz z obniżeniem
Jeszcze pytanie do fachowców :
Galant miał wymieniony rozrząd przy 181 804 km w dniu 30.11.2011 w ASO Mitsubishi czyli 50kkm temu. Pytanie czy wymieniać rozrząd przy 60kkm ,70kkm, czy 80kkm ?
|
|
|