To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Maretzky85 - 04-09-2010, 11:44

Wszyc napisał/a:
Maretzky85
to już musiał mieć mnie dość hehe :D :D :D

Oj tam, oj tam ;) Fajnie się gadało, ale niestety obowiązki często uniemożliwiały dłuższe pogadanki niestety :(
Może na następnym zlocie :D

Wszyc - 04-09-2010, 15:54

Naprawiłem central zamek na tylnych prawych drzwiach śrubki od mocowania silniczka były nie dokręcone przez co silniczek nie domykał rygla do tego wlałem ze szklankę oleju strzykawką w wajchę od otwierania bagażnika i wlewu paliwa poruszałem nimi i w końcu odbijają tak jak trzeba i wkleiłem dwie gumki pod klapkę wlewu bo fabryczne odpadły i klapka nie odskakiwała po pociągnięciu za dźwigienkę :P i w końcu mogę powiedzieć że nie ma w tym samochodzie rzeczy która nie działa :D
Niektóre rzeczy może ledwo działają jak silnik ale działają :D :D :D

Wszyc - 10-09-2010, 14:00

Swapa nie będzie... los miśka już praktycznie przesądzony stary silnik ma dość a dawcy nowego nie ma i nie będzie przez kilka lat raczej bo szansy na silnik który mnie interesuje nie ma....

.... nie mam siły pisać nawet

Owczar - 10-09-2010, 14:04

Tzn co dalej?
rosomak1983 - 10-09-2010, 14:06

Wszyc, cos ty sie uwział na jakis dziwny silnik... Bierz od sigmy i nie marudz :P :P :P
Wszyc - 10-09-2010, 14:13

a co Ty myślałeś że chce wstawić? (tylko 12v odpada)

Hmm co dalej? na części? w całości? nie wiem na razie nie mam siły myśleć dorwanie rozwalonej sigmy 24v w manualu graniczy z cudem a auta w dobrym stanie nie będę kupował na swap ostatnio mi taką sigmę 24v buchnięto z przed nosa to była szansa dla miśka a tak to walczyć pół roku ze swapem na mniejszy silniczek to tak trochę głupota gdyż taniej kupić galanta E54A i mieć to samo...

rosomak1983 - 10-09-2010, 15:49

Wszyc napisał/a:
a tak to walczyć pół roku ze swapem na mniejszy silniczek to tak trochę głupota gdyż taniej kupić galanta E54A i mieć to samo...

ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! leczenie daje jakies skutki on zaczyna gadac logicznie :D :D :D

Wszyc, twojego auta nie opłacalo sie robic od samego poczatku :P
ale zaczałes ten zwariowany projekt to moze zrób remont obecnego silnika i nim jezdzij.... albo wrzuc taki sam zdrowy silnik. W kazdym razie zycze wyboru trafnej decyzji :)

areksz121 - 10-09-2010, 17:18

rosomak1983 napisał/a:
Wszyc napisał/a:
a tak to walczyć pół roku ze swapem na mniejszy silniczek to tak trochę głupota gdyż taniej kupić galanta E54A i mieć to samo...

ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! leczenie daje jakies skutki on zaczyna gadac logicznie :D :D :D

Wszyc, twojego auta nie opłacalo sie robic od samego poczatku :P
ale zaczałes ten zwariowany projekt to moze zrób remont obecnego silnika i nim jezdzij.... albo wrzuc taki sam zdrowy silnik. W kazdym razie zycze wyboru trafnej decyzji :)

Wszyc, osobiście dla siebie wybrałem odpowiedni moment i pozbyłem się E55A. Teraz po złapaniu E54A w dobrej kondycji i 330k na cyferblacie jestem z siebie dumny :D :D :D 720E + opłaty na PLN wyszedłem jakieś 4,5kzł. Olej? Masakra :evil: :evil: Nie bierze wcale??? :shock: :shock: :D

Wszyc - 10-09-2010, 19:51

chodziło o zrobienie wyjątkowego samochodziku jeżeli się go pozbędę to marna szansa że następne auto to będzie Mitsubishi
Andrew - 10-09-2010, 20:12

Wszyc napisał/a:
jeżeli się go pozbędę to marna szansa że następne auto to będzie Mitsubishi
To żaden z modeli mitsu Ci nie podchodzi?
Wszyc - 10-09-2010, 20:32

są tylko FWD i 4x4 ( nie licząc starych modeli mitsu które są nie osiągalne prawie)

Po głowie chodzi tylko 200sx S14 ale na razie to jestem spłukany i w kropce bo nie chciał bym się po tym wszystkim mojego Galanta pozbywać... ale chyba będę musiał rozważyć taką możliwość

Co będzie okaże się z czasem na razie misiek stoi i czeka na decyzje a ja wracam do kartki papieru, kalkulatora, i workshop manuali i zaczynam planowanie i zobaczymy co wyniknie z tego muszę to wszystko przekalkulować sprawdzić opcje przeliczyć finanse i zobaczyć co da się zrobić...

Tak więc temat będzie nie czynny przez bardzo długi czas puki Galant stoi pod blokiem nie zamykam a jak długo będzie stał to się okaże czekamy co przyniesie przyszłość...

Piwor - 12-09-2010, 21:28

Wszyc, remont klekota ewentualnie swap na to samo. Szkoda budy i roboty na marne. Nikt nie odda Ci kasy, a za to dadzą z 1000 pln.
Wszyc - 20-09-2010, 17:12

zostało mi ostatni miejsce do oblukania w kwestiach rdzy czyli zdarcie całkowicie tapicerki z każdego miejsca podłogi ale nie spodziewałem się niczego złego bo od dołu misiek wyglądał spoko na kanale tak więc zdjąłem tapicerkę i... szkoda słów... od dołu nie było tego widać był wypchany gazetami w tych miejscach i zalany dobrze farbą tak że wydawało się sztywne wszystko mimo opukiwania śrubokrętem...

tak więc zdjąłem tapicerkę i już totalnie straciłem chęci do wszystkiego serce pękło :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:cry:

ile jeszcze zniose....

rosomak1983 - 20-09-2010, 17:35

piekne te galanty ale blacha straszna... dlatego rezygnuje z szukania tego e88A
wspólczuje... :(

mitsu_pl - 20-09-2010, 17:52

aj tam babskie gadanie, nie ma rzeczy niemożliwych, w swoim E38A wymieniłem jakieś 50% podłogi i jest git... tutaj masz o tyle dobrze, że nie musisz wycinać całych płacht blachy tylko porobić solidne wstawki i będzie po problemie, jeszcze zabezpieczyć dobrze "okrętówką" i z dyńki na dłuższy czas ;)