[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
KaWu - 09-02-2011, 22:50
Sticker napisał/a: | A dla czego ma mi wyjść takie niskie ciśnienie na reduktorze ? |
a dlaczego nie Dlatego pytam ile KM z cylindra obrabiaja te twoje niebieskie.
Nie znam Han dobrze. Dlatego tez chcialem sie podszkolic.
Hany trzeba dobrac pod reduktor. Jak masz mozliwosc podkrecic cisnienie to mozesz slabsze na wyzszym albo odwrotnie. Takie moje zdanie.
mar111cin - 10-02-2011, 12:02
pytanie do ludzi, którzy ustawiali sami gaz w swoich miśkach, a posiadają auto z automatyczną skrzynią biegów.
Normalnie mówi się, żeby w manualach nie wrzucać na luz, tylko hamowąć na biegu, bo wtedy wtryskiwacze nie podają paliwa.
Natomiast u siebie zauważyłem w automacie, że bardzo rzadko dochodzi do sytuacji, aby wtryskiwacze miały czas otwarcia 0ms , Praktycznie idzie to osiągnąć z dość dużej prędkości i to tez nie zawsze, natomiast przy odpuszczaniu gazu przy jeździe w mieście nic to nie daje. Czy też tak macie?
KaWu - 10-02-2011, 17:19
Cytat: | Natomiast u siebie zauważyłem w automacie, że bardzo rzadko dochodzi do sytuacji, aby wtryskiwacze miały czas otwarcia 0ms , Praktycznie idzie to osiągnąć z dość dużej prędkości i to tez nie zawsze, natomiast przy odpuszczaniu gazu przy jeździe w mieście nic to nie daje. Czy też tak macie? |
Jak obcina czas wtrsku Pb to i wtrysku lpg. O to chodzilo
Roznie obcina czasem przy zejsciu do 3k rpm, czasem 2k rpm albo 1,7 rpm. Zalezy chyba od tego z jak wysokich obrotow schodzi.
marcinzam - 16-02-2011, 11:27
jakie są czasu wtrysku PB w 2.0 ,nie mogę tego znaleść
Anonymous - 16-02-2011, 15:42
Panowie a co sądzicie o takim zestawie:
wtryski magicjet, reduktor kme silver, i oczywiście stag 300 do tego, butla w kole 75L?
cena za jaką mi zaoferowano ten zestaw to 3700, oczywiście ze ściąganiem kolektora. drogo bardzo ?
no i czy może upierać się żeby zamiast tego kme załadować scorpionaGT ? zauważę różnicę czy nie ma co przepłacać ?
Droper - 16-02-2011, 16:51
Derpin napisał/a: | Panowie a co sądzicie o takim zestawie:
wtryski magicjet, reduktor kme silver, i oczywiście stag 300 do tego, butla w kole 75L?
cena za jaką mi zaoferowano ten zestaw to 3700, oczywiście ze ściąganiem kolektora. drogo bardzo ?
no i czy może upierać się żeby zamiast tego kme załadować scorpionaGT ? zauważę różnicę czy nie ma co przepłacać ? |
Silver się nie wyrabia, szczególnie zimą - wiem bo mam. Oczywiście dotyczy to sytuacji, gdy bardzo mocno ciśniemy pedał gazu/kickdown
sveno - 16-02-2011, 18:20
Derpin napisał/a: | butla w kole 75L | wow to co Ty masz za wnękę na koło? u mnie jest 47l i wypełnia prawie szczelnie, ale to sedan..
Anonymous - 16-02-2011, 19:06
sveno napisał/a: | wow to co Ty masz za wnękę na koło? u mnie jest 47l i wypełnia prawie szczelnie, ale to sedan.. |
może 72 ? w każdym bądź razie trzeba podcinać schowek który jest w kombi i przy tankowaniu wchodzi 65L gazu
sampler - 16-02-2011, 20:26
Derpin napisał/a: | Panowie a co sądzicie o takim zestawie:
no i czy może upierać się żeby zamiast tego kme załadować scorpionaGT ? zauważę różnicę czy nie ma co przepłacać ? |
zestaw niezbyt mocny za to cena to chyba ekstraklasa. Zdecydowanie za drogo
Reduktor i wtryski musisz dac z wyzszej polki. Scorpion GT ponoc sie sprawdza w naszym silniku
pipi_ja - 16-02-2011, 21:27
Z tą pojemnością butli to chyba ktoś przesadził. Nie wiem jakim cudem w dziure po kole wejdzie taka butelka. Ja mam 45L i juz musiałem kombinować z podłogą w kombi. Wywaliłem schowek i część wygłuszenia a i tak delikatnie odstaje. Wg mnie niewykonalne. Chyba, że jest na rynku jakaś nowa butla o której nie wiem.
zbir - 17-02-2011, 00:00
pisałem pare stron wcześniej że są butle toroidalne pełne - z zaworem z boku, o wiekszej pojemnosci niz wykle, .
http://stako.pl/index.php...ias=G14&lang=pl
Upchniecie takiej butli 650/27 (poj. 77 litrów) jest w galancie chyba wykonalne (przynajmniej w kombi jest dość miejsca z boku)
m6riano - 17-02-2011, 00:50
Kurde szkoda ze ja takiej nie mam....;-(
ps. ile do niej wchodzi? 70 litrów?
robertdg - 17-02-2011, 10:32
Przy 77litrach, pojemność użytkowa to okolice 62litrów
sveno - 17-02-2011, 10:47
zbir napisał/a: | są butle toroidalne pełne - z zaworem z boku, o wiekszej pojemnosci niz wykle, . | to juz wiem na jaką wymienić moją jak mi się homologacja skończy, swoją drogą te butle długo są na rynku? Pół roku temu gazownik nic o tym chyba nie wiedział, a posiada ona same plusy: większa pojemność, mniejsza masa (lub porównywalna)
m6riano - 17-02-2011, 22:07
po jakim czasie kończy sie homologacja? bo w takim razie też pomyśle o zmianie na taką...
ps. ja mam 45 i wchodzi 40, więc przy 77 tylko 62?nie za mało coś?
|
|
|