Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 08-09-2015, 16:58
Gal odebrany założona szyba firmy PILKINGTON
Możecie sprawdzić czy ta uszczelka do góry dolega idealnie do szyby? bo u mnie do dachu dolega idealnie a do szyby jest mała przerwa, z tego co powiedzieli to nie ma wpływu na szczelność a gwarancja szczelność jest bezterminowa.
A jak by sie ktoś zastanawiał to warto dobrać do AC auto szybę
robertdg - 08-09-2015, 18:52
Uszczelka przylega zarówno do szyby jak i dachu
Hugo - 08-09-2015, 19:43
W ogóle dziwię się jak ją wyjęli w całości, mi się nigdy nie udało. Nie mówię zimą, ale nawet latem zawszesię zerwała.
eremita - 09-09-2015, 08:29
Hugo napisał/a: | W ogóle dziwię się jak ją wyjęli w całości, mi się nigdy nie udało. Nie mówię zimą, ale nawet latem zawszesię zerwała. |
Wydaje mi się że jest nowa, bo jest idealnie prosta żadnego zagięcia czy wyciągnięcia idealna
tylko pomiędzy tą uszczelką a szybą jest malutka przerwa tak na 1mm która na całej długości szyby jest taka sama.
robertdg - 09-09-2015, 08:51
Mozliwe, że to taka jakość zamiennika
Hugo - 09-09-2015, 11:31
Spróbuj ją podgrzać suszarką albo opalarką, bardzo możliwe, że przylegnie sama do szyby.
eremita - 09-09-2015, 12:08
Tak to wygląda
booohal - 09-09-2015, 12:42
Ale syf.
Z ojcem wkleiłem kilkanaście szyb, gdzie teoretycznie nie mieliśmy porządnego know how ani narzędzi, a nigdy takiej chały nie odstawiliśmy. Wiem, że teraz zamawia szybiarzy bo to tylko stówka za wycięcie i wklejenie ale kiedyś ceny były inne i trzeba było sobie jakoś radzić.
Myślę, że dali szybę trochę za wysoko i uszczelka nie weszła i już raczej nie wejdzie tak jak powinna.
Ja bym reklamował. Pewnie będą zasłaniać się szczelnością ale nie po to byłeś u specjalistów, a nie u Mietka w garażu, żeby tak to wyglądało.
Tomii - 09-09-2015, 14:14
a ja bym ją jeszcze wyciągnął i sprawdził czy jest dobrze zamontowana. Jej dolny element ma wchodzić pod szybę (jeśli to oryginał), może jest odwrotnie założona. Jeżeli to jakiś zamiennik to i tak trzeba wyciągnąć i sprawdzić co z nim nie tak.
booohal - 09-09-2015, 14:31
Ale jak sam zacznie grzebać to straci pewnie gwarancję.
eremita - 09-09-2015, 14:35
Tomii napisał/a: | a ja bym ją jeszcze wyciągnął i sprawdził czy jest dobrze zamontowana. Jej dolny element ma wchodzić pod szybę (jeśli to oryginał), może jest odwrotnie założona. Jeżeli to jakiś zamiennik to i tak trzeba wyciągnąć i sprawdzić co z nim nie tak. |
Chyba wole nie ryzykować bo
Hugo napisał/a: | W ogóle dziwię się jak ją wyjęli w całości, mi się nigdy nie udało. Nie mówię zimą, ale nawet latem zawszesię zerwała. |
booohal napisał/a: | Ja bym reklamował. Pewnie będą zasłaniać się szczelnością . |
No własnie jak się pytałem o to to stwierdzili że to nie ma na nic wpływu i że jest dobrze
Ja się boje że syf będzie pod nią wchodził i ja wypychał
eremita - 09-09-2015, 14:35
booohal napisał/a: | Ale jak sam zacznie grzebać to straci pewnie gwarancję. |
no to fakt
Tomii - 09-09-2015, 14:36
booohal napisał/a: | Ale jak sam zacznie grzebać to straci pewnie gwarancję. |
Może tak być.
Ja osobiście z takimi pierdołami to wolę się sam uporać, nie dawać komuś bo może być jeszcze gorzej niż jest teraz.
Tomii - 09-09-2015, 14:40
eremita napisał/a: |
Chyba wole nie ryzykować bo
|
wyciągałem tą listwę chyba z 3-razy i nic się nie uszkodziła.
Hugo - 09-09-2015, 16:12
Tomii, uszczelkę górną tylnej szyby w sedanie wyjmowałem zawsze bez większego problemu, ale przednie zawsze urwałem, tak trzymały. Jak podgrzałem było jeszcze gorzej, bo się rozciągnęła. A może jest jakiś sposób na jej wyjęcie, którego nie znam...
|
|
|