To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

eremita - 08-09-2015, 16:58

Gal odebrany :biggrin: założona szyba firmy PILKINGTON
Możecie sprawdzić czy ta uszczelka do góry dolega idealnie do szyby? bo u mnie do dachu dolega idealnie a do szyby jest mała przerwa, z tego co powiedzieli to nie ma wpływu na szczelność a gwarancja szczelność jest bezterminowa.

A jak by sie ktoś zastanawiał to warto dobrać do AC auto szybę :mrgreen:

robertdg - 08-09-2015, 18:52

Uszczelka przylega zarówno do szyby jak i dachu
Hugo - 08-09-2015, 19:43

W ogóle dziwię się jak ją wyjęli w całości, mi się nigdy nie udało. Nie mówię zimą, ale nawet latem zawszesię zerwała.
eremita - 09-09-2015, 08:29

Hugo napisał/a:
W ogóle dziwię się jak ją wyjęli w całości, mi się nigdy nie udało. Nie mówię zimą, ale nawet latem zawszesię zerwała.

Wydaje mi się że jest nowa, bo jest idealnie prosta żadnego zagięcia czy wyciągnięcia idealna :)
tylko pomiędzy tą uszczelką a szybą jest malutka przerwa tak na 1mm która na całej długości szyby jest taka sama.

robertdg - 09-09-2015, 08:51

Mozliwe, że to taka jakość zamiennika
Hugo - 09-09-2015, 11:31

Spróbuj ją podgrzać suszarką albo opalarką, bardzo możliwe, że przylegnie sama do szyby.
eremita - 09-09-2015, 12:08

Tak to wygląda

booohal - 09-09-2015, 12:42

Ale syf.
Z ojcem wkleiłem kilkanaście szyb, gdzie teoretycznie nie mieliśmy porządnego know how ani narzędzi, a nigdy takiej chały nie odstawiliśmy. Wiem, że teraz zamawia szybiarzy bo to tylko stówka za wycięcie i wklejenie ale kiedyś ceny były inne i trzeba było sobie jakoś radzić.
Myślę, że dali szybę trochę za wysoko i uszczelka nie weszła i już raczej nie wejdzie tak jak powinna.
Ja bym reklamował. Pewnie będą zasłaniać się szczelnością ale nie po to byłeś u specjalistów, a nie u Mietka w garażu, żeby tak to wyglądało.

Tomii - 09-09-2015, 14:14

a ja bym ją jeszcze wyciągnął i sprawdził czy jest dobrze zamontowana. Jej dolny element ma wchodzić pod szybę (jeśli to oryginał), może jest odwrotnie założona. Jeżeli to jakiś zamiennik to i tak trzeba wyciągnąć i sprawdzić co z nim nie tak.
booohal - 09-09-2015, 14:31

Ale jak sam zacznie grzebać to straci pewnie gwarancję.
eremita - 09-09-2015, 14:35

Tomii napisał/a:
a ja bym ją jeszcze wyciągnął i sprawdził czy jest dobrze zamontowana. Jej dolny element ma wchodzić pod szybę (jeśli to oryginał), może jest odwrotnie założona. Jeżeli to jakiś zamiennik to i tak trzeba wyciągnąć i sprawdzić co z nim nie tak.

Chyba wole nie ryzykować bo

Hugo napisał/a:

booohal napisał/a:
Ja bym reklamował. Pewnie będą zasłaniać się szczelnością .

No własnie jak się pytałem o to to stwierdzili że to nie ma na nic wpływu i że jest dobrze :roll:
Ja się boje że syf będzie pod nią wchodził i ja wypychał

eremita - 09-09-2015, 14:35

booohal napisał/a:

no to fakt

Tomii - 09-09-2015, 14:36

booohal napisał/a:

Może tak być.

Ja osobiście z takimi pierdołami to wolę się sam uporać, nie dawać komuś bo może być jeszcze gorzej niż jest teraz.

Tomii - 09-09-2015, 14:40

eremita napisał/a:

Chyba wole nie ryzykować bo

Hugo napisał/a:

wyciągałem tą listwę chyba z 3-razy i nic się nie uszkodziła.

Hugo - 09-09-2015, 16:12

Tomii, uszczelkę górną tylnej szyby w sedanie wyjmowałem zawsze bez większego problemu, ale przednie zawsze urwałem, tak trzymały. Jak podgrzałem było jeszcze gorzej, bo się rozciągnęła. A może jest jakiś sposób na jej wyjęcie, którego nie znam...