Off Topic - KĄCIK DLA NOCNYCH MARKÓW CZYNNY 00:00 - 06:00
Cezar - 04-03-2008, 00:43
AVE
Troche pozwiedzam i wracam do filmu
londolut - 04-03-2008, 00:47
| Cezar napisał/a: | wracam do filmu | Co ogladasz?
Cezar - 04-03-2008, 00:50
Krwawy diament
londolut - 04-03-2008, 00:53
Krwawe 3 diamenty
Juiceman - 04-03-2008, 00:55
Najnowszy office to ścierwo, śmiem rzec w porównaniu do Office 2000-2003!!! Ten program próbuje inteligentnie przekopiować funkcje, które człowiek chce ustawić ręcznie.... a co najgorsze jemu to nie wychodzi.....
A mówią, że to ułomne programy są dużo gorsze...
karolgt - 04-03-2008, 00:55
AVE spamerzy
londolut - 04-03-2008, 01:00
| Juiceman napisał/a: | | Najnowszy office to ścierwo | Też już się o tym przekonałem. Postanowiłem nie korzystać z niczego powyżej XP a Office to tylko 2000 nic wyżej bo już później robią z ciebie idiotę. Przymierzam się do linuxa ale nie wiem jakiego na początek wybrać
karolgt - 04-03-2008, 01:03
| londolut napisał/a: | | Juiceman napisał/a: | | Najnowszy office to ścierwo | Też już się o tym przekonałem. Postanowiłem nie korzystać z niczego powyżej XP a Office to tylko 2000 nic wyżej bo już później robią z ciebie idiotę. Przymierzam się do linuxa ale nie wiem jakiego na początek wybrać |
i po co sie meczycie z tym badziewiem, OpenOffice i po sprawie.
jaki linux? - obojetnie, wez fedore albo ubuntu na poczatek.
Marcin-Krak - 04-03-2008, 01:06
Bry AVE.
Ja oglądam, a raczej kończę oglądać pierwsze dwa odcinki Drużyny A
i idę spać - za 6 godzin pobudka
londolut - 04-03-2008, 01:07
| karolgt napisał/a: | | OpenOffice | hate that shit. Nigdy nie wymawiaj tego słowa przy mnie Uciekam od tego SW jak od ognia.
| karolgt napisał/a: | | ubuntu | kumple też polecają... Jest przyjazny dla laika?
karolgt - 04-03-2008, 01:10
| londolut napisał/a: | | karolgt napisał/a: | | OpenOffice | hate that shit. Nigdy nie wymawiaj tego słowa przy mnie Uciekam od tego SW jak od ognia.
|
dlaczego? co mu brakuje ?
| londolut napisał/a: |
| karolgt napisał/a: | | ubuntu | kumple też polecają... Jest przyjazny dla laika? |
tak, napewno. prawie kazdy obecny linux jest prosty. moze poza gentoo czy innymi "specjalistycznymi" dystrybucjami.
londolut - 04-03-2008, 01:13
| karolgt napisał/a: | | dlaczego? co mu brakuje ? | Wiesz co na początek odrzucił mnie kombinowanie między zgodnościami w OpenOffice a MS Office, a druga sprawa jest taka, że na MS ciągnę już 11 lat i może ciężko się przestawić.
| karolgt napisał/a: | | gentoo | Kumpel w pracy tego używa i z tego co mi gadał to jest niezły końbajn On się na linuxie wychował więc pewnie wie co mówi
karolgt - 04-03-2008, 01:29
| londolut napisał/a: | | karolgt napisał/a: | | dlaczego? co mu brakuje ? | Wiesz co na początek odrzucił mnie kombinowanie między zgodnościami w OpenOffice a MS Office, a druga sprawa jest taka, że na MS ciągnę już 11 lat i może ciężko się przestawić.
|
yyy z czym MS jest zgodny ?:D pisze powaznie, bo chyba zaden produkt MS nie zachowuje zgodności z jakimkolwiek standardem
jesli juz to mozesz powiedziec o zgodnosci MS z OO. Ale przeciez mozna w OO otwierac dokumenty z MS i zaisywac je w formacie MS, nie ma zadnego problemu - ok, moze beda czasem wystepowac jakies drobne roznice - ale w koncu od czego jest pdf
| londolut napisał/a: |
| karolgt napisał/a: | | gentoo | Kumpel w pracy tego używa i z tego co mi gadał to jest niezły końbajn On się na linuxie wychował więc pewnie wie co mówi |
kombajn ? pierwsze slysze o takim okresleniu dla gentoo no ale ok. gentoo ma zupelnie inna filozofie, podejście do wielu rozwiazan i w budowie jest inne niz kazda inna dystrybucja, chociaz linux to linux
ale spoko, moda na gentoo juz pomalu mija i zainteresowanie spada, bo w sumie przy obecnej szybkosci komputerow gentoo zamiast szybsze staje sie wolniejsze
Juiceman - 04-03-2008, 01:33
| karolgt napisał/a: |
yyy z czym MS jest zgodny ?:D pisze powaznie, bo chyba zaden produkt MS nie zachowuje zgodności z jakimkolwiek standardem
jesli juz to mozesz powiedziec o zgodnosci MS z OO. Ale przeciez mozna w OO otwierac dokumenty z MS i zaisywac je w formacie MS, nie ma zadnego problemu - ok, moze beda czasem wystepowac jakies drobne roznice - ale w koncu od czego jest pdf |
Koledze chyba o to chodziło, iż sam Ms office jest sam w sobie standardem. To, że znaczna większość użytkowników/firm korzysta z tego pakietu, a nie Open offica...
Zresztą podpisuje się pod tym nogami i rękoma ; ) I też nie Cierpię Offica... i jutro odinstaluje chyba tego inteligenta i zainstaluje 2000pl ;] ( jedyne co im się udało heh)
londolut - 04-03-2008, 01:35
| karolgt napisał/a: | | moze beda czasem wystepowac jakies drobne roznice | I o to chodzi, o różnice. Rozjeżdża się tekst, ramki mają nie ten rozmiar i pozycję (piszę o Word/Writer) i w jedną i w drugą stronę są jakieś szopki. Nie uważam że Office to ideał, ale może za bardzo się przyzwyczaiłem i nie widzę jego wad tak bardzo.
[ Dodano: 04-03-2008, 01:36 ]
| Juiceman napisał/a: | | Koledze chyba o to chodziło, iż sam Ms office jest sam w sobie standardem. To, że znaczna większość użytkowników/firm korzysta z tego pakietu, a nie Open offica... | Exactly
|
|
|