[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarowek podświetlających zegary, liczniki
DanielBogusz - 08-07-2012, 22:12
tak naprawdę to najbardziej chodzi mi o tą diodkę informacyjną na liczniku
Boję się, że spryskiwacze mogłyby zaburzyć wygląd samochodu.
kondi1975 - 11-07-2012, 22:21 Temat postu: Ledy klimatronic Witam was.
Podejrzewam ,że jest gdzieś taki temat na tym forum,ale mnie już oczy bolą od monitora,nie mogę namierzyć go.
Podrzućcie w razie co link.Za co z góry dzięki.
Problem polega na tym że parę dni temu wymieniałem żarówki w klimatronicu(popaliły się). Kupiłem żaróweczki i się okazało że świecą na żółto(słaba moc). Podobno 1W mocy mają.Ogólnie tragicznie to wygląda,jak w 125P.
Wpadłem jednak na pomysł,że wstawię ledy. Tylko podpowiedzcie jakie najlepiej kupić.I czy trzeba je wlutować?Chcę powrócić do koloru białego,również w zegarach,bo tu mam niebieskie i w nocy nie widać wskazówek.
W poniedziałek urlop,trasa prawie 400km ,fajnie by było mieć wszystko w porządku.
Dzięki z góry.
fj_mike - 11-07-2012, 22:42
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=65978
m6riano - 11-07-2012, 23:59
kondi1975 napisał/a: | Wpadłem jednak na pomysł,że wstawię ledy |
http://forum.mitsumaniaki...tronic&start=15
Iroslav - 06-08-2012, 22:07
Witam mam troszke wolnego czasu (urlop) i chcial bym sie zabrać za wymiane oswietlenia zegarów/liczników. Nie byłem leniwy przewertowałem wszystkie strony, ale nie do końca wszytkiego jestem pewnien. a wiec po:
1. chciał bym to zmienic na ledy niebieskie ile i jakie potrzebuje (mile widziany link z alledrogo)
2. wyczytałem że przy niebieskich jest problem ze wskazowkami (nie widać ich) czy wskazowki maja jakieś osobne oswietlenie. i jak najlepiej uporac sie z tym problemem.
m6riano - 06-08-2012, 22:44
Ad1.:
http://allegro.pl/elastyc...2504776447.html
Ja mam na takiej:
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Ad2.:
http://allegro.pl/dioda-s...2480386282.html
+
rezystor ok 500-700om.
Iroslav - 06-08-2012, 22:49
ja mam troszke inne te wskazowki zabudowane takim koleczkiem u nasady. nie ma różnicy ?
[ Dodano: 06-08-2012, 22:52 ]
o jejku.. to są taśmy ledowe jest jakas większa rzeźba z tym? bo jak wymienialem oświetlenie climatronika i innych przełącznikow to uzywałem zwykłych ledow i ładnie to wyszło.
m6riano - 06-08-2012, 22:54
Iroslav napisał/a: | zwykłych ledow i ładnie to wyszło. |
ładnie to może i wyszło..ale czy trwale..?
"zwykłych ledów" to znaczy jakich?
diód 12woltowych czy zwykłych chińskich badziewnych żarówek ledowych kupionych za 2,99zł?
Iroslav - 06-08-2012, 23:01
chińskie to napewno bo tylko tam takie rzeczy wytwarzaja ale swieca juz ponad pół roku. ale wróćmy do tematu duzo tam rzeźby jest ? bo jeszcze licznika nigdy nie wyciagalem i niebardzo wiem czego sie tam spodziewac :/
m6riano - 06-08-2012, 23:37
Jeśli nigdy tego nie robiłeś..to roboty może być na 10 lub więcej godzin(wyciągnięcie licznika,wyczyszczenie go i zaledowanie)\
mi to zajmuje jakieś 3 godziny..
(bez wskazówek-te dodatkowo po ok. 1h na wskazówke)
[ Dodano: 13-08-2012, 21:09 ]
Lampki podsufitkowe:
przednia:
tylne, boczne(18szt/lampke)
tresorex - 13-09-2012, 22:02
Jak zdemontować lewy nawiew? Wyjąłem kratkę i próbowałem wyciągnąć ale siedział i nie puszczał. W manualu jest pokazane że jest gdzieś śrubka... gdzie ona jest? Czy idzie wyciągnąć przycisk sterowania lusterkami bez demontażu panelu nawiewu?
Hugo - 13-09-2012, 22:31
tresorex napisał/a: | Czy idzie wyciągnąć przycisk sterowania lusterkami bez demontażu panelu nawiewu? | Tak. Wyjmujesz schowek pod nim, wkładasz rekę i wypychasz go palcami do siebie.
Jaco_ - 07-05-2013, 22:05
Panowie szukam i szukam i moze juz od tego mi sie w oczach pomieliło ale jak sie nazywają/gdzie szukać żarówek ktore podswietlają climatronica to pierwsza sprawa. Druga to taka ze przegladam temat i sa zdjecia sciagnietego wyswietlacza cieklokrystalicznego z climatronica ale nigdzie nie widzialem zeby byla instrukcja jak go wyciagnąć tak zeby bylo dojście do Płytki ze ścieżkami od strony zarówek a nie od strony ich gniazd... Mozna prosic kogos o pomoc?
fergul11 - 07-05-2013, 23:37
Jaco_ napisał/a: | nigdzie nie widzialem zeby byla instrukcja jak go wyciagnąć | tniesz jedną stronę nóżek , a drugą odchylasz ile ci potrzeba , na koniec lutujesz razem .Może mało finezyjnie ale skutecznie .
tomrom - 02-06-2013, 13:20
Ja z kolei chcę zmienić kolor wskazówek w zegarach HC na niebieski i mam parę pytań do osób które już to robiły:
1. Ma ktoś może jakiś tutorial jak zdemontować i potem zamontować poprawnie wskazówki, żeby nie było przekłamań we wskazaniach?
2. Czym sczyścić tą czerwoną farbę ze wskazówek (papier ścierny czy np. zmywacz do paznokci)?
3. Czy pomalować krawędzie wkazówek (które były wcześniej czerwone) na jakiś kolor czy wystarczy zmatowanie powierzchni?
|
|
|