To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - moje CA0...

rosomak1983 - 06-06-2009, 05:23

londolut napisał/a:
Fabrycznie Colty nie wychodziły z trzecim stopem

Lutek ty juz nie badz takim maniakiem mega czystej serii... :P :P :P
Widziałem coty z lotka a w nim trzeci stop i mi sie bardzo podobało... i nieistotne czy było w serii czy nie...

mkm - 09-06-2009, 22:13

londolut napisał/a:
Widział byś go na żywca to byś chyba padł. Szpachla na szpachli, przykryta szpachlą i zamaskowana szpachlą. Potem rudy podkład i jedzie :)

londolut!!! mam nadzieje, ze to o tym 126p!

jacek11 - 09-06-2009, 23:22

mkm napisał/a:
ze to o tym 126p!

O tym bolidzie właśnie pisałem :D

londolut - 10-06-2009, 00:51

No tak tak, o maluchu
mkm - 10-06-2009, 01:40

Tak wlasnie myslalem, ale wolalem sie upewnic...
Haribo - 17-06-2009, 00:45

Muszę przyznać, że bardzo ładny ten Twój Colt :) Bez zbędnych zderzaków do ziemii itd :)
Jestem ciekaw czy mi się uda mojego doprowadzić do takiego stanu, bo kupiłem w niedziele, tyle że będę mieć z nim sporo roboty :P

Btw. Świeżak wita na forum :D

londolut - 17-06-2009, 16:32

Haribo napisał/a:
Świeżak wita na forum :D
Cześć ;)
Haribo napisał/a:
Muszę przyznać, że bardzo ładny ten Twój Colt
Cieszę się, że ci się podoba :)
Haribo napisał/a:
Bez zbędnych zderzaków do ziemii
Jestem minimalistą i wolę lifting a nie tuning choć dobrze zrobiona fura to dobrze zrobiona fura.
Haribo napisał/a:
Jestem ciekaw czy mi się uda mojego doprowadzić do takiego stanu
Ciężka praca i kupa siana - nic więcej nie stoi na przeszkodzie - no może jeszcze mnóstwo czasu potrzebnego do mącenia w aucie :)
Haribo napisał/a:
kupiłem w niedziele
Pochwal się ;)
Haribo - 17-06-2009, 22:45

londolut napisał/a:

Pochwal się ;)

Hmm....W sumie to nie wiem czy jest się czym chwalić, bo jesli chodzi o jego stan wizualny to szału nie ma,ale od strony silnika jest niby wszystko dobrze - niedawno wymieniony był alternator, rozrząd , wszystkie płyny i reszty nie pamiętam :D
Tak czy inaczej chce go doprowadzić do ładnego stanu :)
a kupiłem go za 1200zł... prawdopodobnie w sobote wstawie foty, bo chwilowo samochód stoi jeszcze u kuzyna ( nie chce płacić za parking pod chatą :D )
Pozdro

Marcin-Krak - 03-09-2009, 01:18

Coś temat ucichł.
Muszę się przyznać, że na żywo kolor wygląda o wiele korzystniej niż na fotach :P
Nawet Tomka pochwaliłem :wink: ale koszulki nie udało mi się dostać za to ;)

karolgt - 03-09-2009, 01:33

na żywo faktycznie wygląda ładniej :)

byle w środku cos sie ciekawego pojawiło pod maską :P

Jogurt - 03-09-2009, 05:47

karolgt, u mnie w garażu juz coś leży i czeka ale to Lutek sam powie jak bedzie chciał :D kolor spoko ale dla mnie to zawsze bedzie Spleśniały choćby był w świński róż pomalowany :)
londolut - 03-09-2009, 12:19

Marcin-Krak napisał/a:
Coś temat ucichł.
Temat ucichł bo byłem baardzo zabiegany a jak już coś przy nim robiłem to bez aparatu więc nie było fotek.

Marcin-Krak napisał/a:
Muszę się przyznać, że na żywo kolor wygląda o wiele korzystniej niż na fotach :P
karolgt napisał/a:
na żywo faktycznie wygląda ładniej :)
Mówiłem, że fotki na forum nie oddają prawdziwej barwy i głębi koloru. Jak Colt jest czysty i stoi w pełnym słońcu to perełka daje o sobie znać na maxa ;) Ja w tym kolorze się zakochałem - trochę niepewnie bo widziałem go tylko na próbce w mieszalni ale powiedziałem 'no cóż, jak już iść to po całości' ;)
Jogurt napisał/a:
kolor spoko ale dla mnie to zawsze bedzie Spleśniały choćby był w świński róż pomalowany :)
No tak, piętno pleśniaka zostało odciśnięte :roll: 8)

karolgt napisał/a:
byle w środku cos sie ciekawego pojawiło pod maską :P
Jogurt napisał/a:
karolgt, u mnie w garażu juz coś leży i czeka ale to Lutek sam powie jak bedzie chciał :D
No tak, leży i czeka - na krótką półoś i kolektor wydechowy, który leży jeszcze u Browara. Nie wiem kiedy trafią do mnie te części a bez nich nie ruszam ;)

Trochę zaległości.
W aucie pojawiły się już głośniki w drzwiach w takiej formie, że można ich posłuchać naprawdę z przyjemnością. Zestaw Element Comp6 pracujący na Kenwoodzie teraz został podłączony pod radio. Tweetery po przeróżnych konfiguracjach najlepiej grają (IMHO) przyklejone na podszybiu głośnikami w górę (tworzy się lustro do szyby). Drzwi zostały zaklejone matami tłumiącymi APP i jest o niebo lepiej jak wtedy, gdy głośniki grały bez nich. Na wspomnianym wzmacniaczu zawitał subwoofer Magnat B30 i teraz głębia i barwa dźwięku koją zmysły i zaspakajają moje wymagania audio ;)
Wiem - Magnat to nie jest szczyt techniki i hi-endowego CA ale mnie w zupełności wystarcza.

Głośniki:

Sub:

Kolejną modyfikacją jaka pojawiła się wewnątrz. Jest to replika gałki zamiany biegów Mugen (real foto może potem ;) ):

Biegi, przynajmniej mnie, zmienia się teraz dużo wygodniej niż oryginalną gałką. Jedynym minusem jest to, że to aluminium. Jak się wystawi to draństwo na słońce to robi się cholernie gorące a po chłodnej nocy mrozi w dłoń ;)
Moje idealnie pomalowane hamulce po zimie zmieniły się w kupę rdzy - przez luki felgach wyglądają jak trądzik na twarzy Miss World ;)
Colcik bez problemów połyka kilometry nie sprawiając żadnych problemów.

Koyocik - 03-09-2009, 12:24

Fajna ta gała. Razem z mieszkiem była, czy składane z dwóch?
harpagan - 03-09-2009, 12:25

londolut napisał/a:
Jedynym minusem jest to, że to aluminium. Jak się wystawi to draństwo na słońce to robi się cholernie gorące a po chłodnej nocy mrozi w dłoń

Za czasów malucha przez aluminiowa galke nauczylem sie zima prowadzic w rekawiczkach :)

Wygląda miodzio, wrzuc jakas fotke z wiekszej odleglosci

londolut - 03-09-2009, 12:31

Koyocik, to fotka z netu ;)
U mnie mieszek oryginalny ale myślę nad skrojoną na miarę z nowiutkiej czarnej skórki z szarą nicią ;)
harpagan napisał/a:
Wygląda miodzio, wrzuc jakas fotke z wiekszej odleglosci
Wezmę aparacik do roboty, to cyknę parę fotek i jutro powinno być ;)