Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC
areksz121 - 02-08-2014, 00:51
Kurcze za tydzien trzeba jechac do PL a Gal jeszcze w kawalkach nabiera kolorow Zaczynamy wyscig z czasem, na razie jest nadzieja na planowy wyjazd 9-10 sierpnia A zdjec od cholery i ciut ciut
Wszyc - 02-08-2014, 11:35
To czemu nie przesyłasz mi tych fot?
jacek11 - 02-08-2014, 23:02
Wszyc napisał/a: | To czemu nie przesyłasz mi tych fot? |
Krzysiu,nie jesteś sam my też chcemy je zobaczyć.
Arek,czekamy na fotki z malowania,i nie tylko
areksz121 - 03-08-2014, 01:14
Najgorszy był początek Teraz już nabrałem wprawy i robota idzie coraz szybciej Sobota cały dzień poświęcony i roboty zrobione duużo Efekt chyba będzie według założeń, trzymajcie dalej kciuki
Wszyc - 03-08-2014, 13:04
areksz121 napisał/a: | trzymajcie dalej kciuki |
Tez Arku trzymaj żebym dojechał a ja bede za Twoj projekt trzymał
areksz121 - 09-08-2014, 01:18
Lo i takkk....wyjazd bedzie ale z opoznieniem Zostalo 3 elementy, tj maska, tylne lewe drzwi i klapa bagaznika do pomalowania od srodka. Nawet i niedziela pelna pracy, miejmy nadzieje wszystkie metalowe elementy karoserii zawitaja z powrotem na swoim miejscu. Ogolnie wszystko prawie gotowe do lakierowania z zewnatrz. Trzeba to w koncu pomalowac i skladac do kupy Jak buda wytoczy sie z komory gazowej, to wszystkie plastiki pojda w kolor. Do wtorku trzeba odpalic serducho, zobaczyc czy wszystko ok i bawic sie w oproznianie kartonow z czesciami. W ostatecznosci na przyszla sobote 100% wyjazd i spedzimy w PL dwa tygodnie. Mamuska z dziecmi leci dzis wieczorem, a stary jak sobie auto posklada to dojedzie
Wszyc - 09-08-2014, 23:42
Ja swojego zaczynam składać do kupy i już wiecej nie upalam co by na zlot dojechał niestety praktycznie żaden z planów "przed zlotowych" nie zrealizowany będzie
Twój za to pewnie auto zlotu
areksz121 - 02-09-2014, 14:45
Nadszedł ten czas, co by tu troszkę napisać i wkleić
Zamiast 3 tyg w Polsce, było się tylko tydzień, ale Gal spisał się na medal, z czego jestem niezmiernie zadowolony jak na to co widzicie poniżej, wkleję ważniejsze fotki, żeby nie było tylko pisane, a dla chętnych niżej link do całego albumu
Tak przez ponad dwa miesiące "ratowałem trupa", z pozytywnymi tego skutkami:
Link do całego albumu, zachęcać nie chcę i nie muszę, ale wklejone jest tylko 5% z tego co zrobiłem Zdjęcia mogą się powtarzać, ale to chyba nie problem, tak jak robiłem, tak rzuciłem:
http://s45.photobucket.co.../?sort=3&page=1
A to fotki Wszyca ze Zlotu:
Gal jest odnowiony, na ZLocie było widać, że lakierowanie to nie jest moja mocna strona...przynajmniej na razie Ale technicznie nie mam sobie raczej nic do zarzucenia, wszystko przeglądnięte od A do Z wszystkie nowe płyny ustrojowe razem z klimą itp itd.
Swoją drogą z Krzychem usłyszeliśmy również pozytywne komentarze że E5 lepsze i że może być w nich tak cicho w porównaniu do młodszych braci
Ale na skróty poleciałem Jakby co, to pytajcie, bo nie sposób dwóch miesięcy opisać w jednym poście
Torp12 - 02-09-2014, 15:37
OOOooooo Panie, ale żes fure odszykował! UUUaa
Marcino - 02-09-2014, 15:47
Świetna robota!!! Fajnie że miałeś miejsce i czas... chodzi mi głownie o lakierowanie. Blacharsko też super zrobiona robota, sam chce się zabrać niedługo za mojego. Nie wiem tylko co i jak z lakierowaniem bedzie...
Możesz napisać jakie materiały i w jakiej kolejności uzyte, co na goła spawaną blachę, a co na ori elemnty.
Czym czyszczone podwozie? Piaskowanie?
Dzięki
Wszyc - 02-09-2014, 17:11
Moje ulubione
Cóż powiedzieć ja byłem na bieżąco z projektem więc już sie wypowiadałem teraz czas na mnie z bordowym już zrzucam błotniki bo skisły od dołu dostanie po granatowym błotniki
spawne szybko nadkola przednie i mam zamiar w październiku jeszcze go pomalować a na wiosne zrobię tył k@rol będzie płakał że sprzedał
k@rol - 02-09-2014, 17:43
Sprzedaż Gala już wyszlochałem, teraz to bedę płakał, że pewnie nie da rady go odkupić;)
jacek11 - 02-09-2014, 22:04
Nareszcie się doczekałem Teraz nie pozostaje nic innego,jak pogratulować zaparcia,i decyzji o zmianie koloru (pewnie pięć razy się zastanowisz zanim drugi raz to zrobisz )
Zdecydowanie najfajniejsze E5 w klubie
robertdg - 02-09-2014, 22:30
Szybszy
kamilek - 02-09-2014, 22:37
Bardzo ładne E5, pięknie się prowadzi (choć miałem wrażenie że tył delikatnie myszkuje ale może to jakieś złudzenie przy full zapakowanym aucie), fajnie się zbiera, ciche i wygodne. Podziwiam zapał i chęci do prac (i worek pieniędzy, również podziwiam ), ale efekt jest tego wart. Gratuluję
|
|
|