To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsu O1T by Rafciu

W@sio - 28-08-2022, 14:57

Rafik83 napisał/a:
I takie wisienki na koniec AFR i EGT w słupku
Obrazek
AFR działa EGT narazie tylko świeci dla ściemy trzeba pomyśleć jak umieścić sondę w OEM żeliwie z EVO.

IMHO mając AFR, EGT jest zbędnym wydatkiem, o wiele potrzebniejsze jest ciśnienie i temp oleju :)

Rafik83 - 28-08-2022, 15:01

I tak to wygląda wizualnie na dzień dzisiejszy

Rafik83 - 28-08-2022, 15:02

W@sio napisał/a:
Rafik83 napisał/a:
I takie wisienki na koniec AFR i EGT w słupku
Obrazek
AFR działa EGT narazie tylko świeci dla ściemy trzeba pomyśleć jak umieścić sondę w OEM żeliwie z EVO.

IMHO mając AFR, EGT jest zbędnym wydatkiem, o wiele potrzebniejsze jest ciśnienie i temp oleju :)

oczywiście też są

abdul - 29-08-2022, 10:28

Nagraj filmik jak to się odpycha :)
Rafik83 - 29-08-2022, 10:35

abdul napisał/a:
Nagraj filmik jak to się odpycha :)

Narazie sam nie wiem, jeszcze chwilę bo w tygodniu mam przegląd musze parę zeczy ogarnąć typu ręczny, silnik niech się dobrze dotrze bo narazie raptem 1000 km na kołach, ale pierwsze wrażenia naprawdę spoko.
A tu jak odpala na zimnym.
https://youtu.be/KfGkE-g4MeM

W@sio - 30-08-2022, 08:28

Rafciu, a cóż to za spoiler na daszku? Jakiś custom? :)
Rafik83 - 30-08-2022, 08:45

W@sio napisał/a:
Rafciu, a cóż to za spoiler na daszku? Jakiś custom? :)

Tak castom narazie przymiarka musze go przykleić. Zamówiłem 3 sztuki każdy inny jeden jeździ u Zbyszka jeden u Mateusza i jeden u mnie. Niestety ogarniałem to rok temu w Rosji dziś raczej nie do ogarnięcia.

Turbocbr - 30-08-2022, 22:38

Gratulacje Rafik83, w końcu auto jeździ cieszy i zaliczyło przegląd w NO.
Fajnie że mogłem dołożyć małą cegiełkę do tego projektu.
Teraz już oficjalnie " EVOLANDER". :D

Rafik83 - 31-08-2022, 05:00

Turbocbr napisał/a:
Gratulacje Rafik83, w końcu auto jeździ cieszy i zaliczyło przegląd w NO.
Fajnie że mogłem dołożyć małą cegiełkę do tego projektu.
Teraz już oficjalnie " EVOLANDER". :D

Dzięki łatwo nie było, ale się udało, jest jeszcze kilka zeczy przed zimą do zrobienia ale teraz to już z górki

Rafik83 - 01-09-2022, 06:44

W między czasie przeszlifowałem i przepolerowalem napisy na pokrywie.

No i do kompletu wskoczyła tylna rozporka.

Rafik83 - 01-09-2022, 06:47

A wrażenia z jazdy narazie pozytywnie, nie cisnę i depcze narazie oszczędzam niech się dociera, jedyny minus i kwestia do przezwyczajenia to mega twarde to sprzęgło 😅
Rafik83 - 18-09-2022, 08:33

No i stało się :( Outek stoi unieruchomiony w garażu, niestety raczej zbyt szybko z niego nie wyjedzie. Do wyjecia skrzynia I sprzęgło. coś trzeszczało szarpało aż kilka dni temu raz szarpnęło raz zgrzytneło i stracił biegi, przy zapalonym silniku żaden nie wchodzi tylko 5 zazgrzyta i coś się tlucze tak niesystematycznie w stosunku do pracy silnika a przy zgaszonym wszystkie wchodzą normalnie. Stawiamy na sprzęgło, ale narazie nie mam gdzie tej skrzyni zrzucic więc w między czasie ogarniam też ten cyrk 8)
Rafik83 - 18-09-2022, 08:35

Hugo - 18-09-2022, 16:30

O matko boska, co to za parchy na dachu. Od razu widać, że szyba musiała być wymieniana i to niefachowo. Bez wycięcia szyby Twoja praca jest na marne, bo zrobisz z zewnątrz, a pod szybą będzie gnić dalej i niedługo zobaczysz zacieki na podsufitce.
Rafik83 - 20-09-2022, 13:30

Hugo napisał/a:
O matko boska, co to za parchy na dachu. Od razu widać, że szyba musiała być wymieniana i to niefachowo. Bez wycięcia szyby Twoja praca jest na marne, bo zrobisz z zewnątrz, a pod szybą będzie gnić dalej i niedługo zobaczysz zacieki na podsufitce.

Zacieki to już mam. Nie mam obecnie jak tej szyby wyciąć ratuje co się da aby na zimę nie ciekło a na wiosnę auto do rozbiurki na części pierwsze i będziemy się bawić w "Ratujemy klasyki"