Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Krzyzak - 01-07-2011, 08:46
robertdg napisał/a: | ja bym sprawdził przewód Vacum |
sprawdzałem... może płuca są zbyt słabe do tego
mam taki pomysł, że przełożę z kombiaka - to chyba najszybszy sposób
KaWu napisał/a: | Podnośnik każdy powinien mieć |
pisałem o kolumnowym - z lewarka do odpowietrznika dojść to makabra...
czasem rozkręcić więcej = krócej
robertdg - 01-07-2011, 08:55
Sprawdź i informuj o postępach
Owczar - 01-07-2011, 09:27
Owczar napisał/a: | ale trzeba mieć kanał lub podnośnik, lub baaaardzo długie ręce |
Ja odpowietrzyłem swojego bez podnoszenia i zdejmowania kół W dodatku sam z pomocą wężyka 4m Da radę, ale fakt, ręce mam długie Przód to żaden problem, bo tam nawet się kłaść nie trzeba. Z tyłu niestety trzeba się położyć.
Anonymous - 01-07-2011, 13:21
Krzyzak napisał/a: | zauważyłem, że przy wyższych obrotach (np. załączenie klimy) łapie lepiej - czyli zależy od podciśnienia w dolocie... stąd podejrzenie serwo (chociaż test, o którym piszesz początkowo je wyklucza) |
eee mam coś podobnego stoję sobie na światłach noga na hamulcu, a tu nagle kompresor od klimy zaskakuje i wtedy noga minimalnie wpada jeszcze kawałeczek w podłogę.... normalne to? czy też mam szukać tego przewodu do przedmuchania ?
ogólnie na heble nie narzekam ale rzeczywiście w porównaniu do 2 tłoczków u Rafała to jest różnica, chociaż głównie zrzucałem to na barki niższego i twardszego zawiasu a tym samym trochę innym zachowaniu auta przy mocnym wciśnięciu hamulca.
Krzyzak - 01-07-2011, 13:42
Owczar napisał/a: | Z tyłu niestety trzeba się położyć. |
to już wolę auto na lewarkach podnieść - w końcu mam 4 szt
Derpin napisał/a: | kompresor od klimy zaskakuje i wtedy noga minimalnie wpada |
u mnie auto wtedy zaczyna ruszać i muszę mocniej depnąć - ale noga nie wpada sama
ogólnie denerwuje mnie, że pedał łapie od połowy i trzeba deptać mocniej niż w 2 tłoczkach w moim kombi
Hugo - 01-07-2011, 20:31
Krzyzak napisał/a: | ale trzeba mieć kanał lub podnośnik, lub baaaardzo długie ręce | Nie, wystarczy mieć odpowiednie felgi
Wszyc - 01-07-2011, 20:39
Hugo napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
ale trzeba mieć kanał lub podnośnik, lub baaaardzo długie ręce
Nie, wystarczy mieć odpowiednie felgi |
Taa a ja Ci powiem że odpowietrzysz wszystko, dokręcisz korbowody, założysz miskę olejową, zdejmiesz skrzynie, zamach, wyjmiesz półosie ze skrzyni rozepniesz całe zawieszenie i je wymienisz, zdejmiesz maglownice i nie trzeba mieć do tego ani kanału ani też nie trzeba auta podnosić co najwyżej do niektórych z tych czynności postawić auto na jakiejś belce, stopce, cegle ale w górę nie trzeba podnosić
i nawet nie potrzebujesz utwardzonego podłoża
Krzyzak - 01-07-2011, 20:50
zrobiłem krótszy test - napompowałem pedałem do twardości i zdjąłem wężyk z serwa - było ostre psssssss, więc ciśnienie trzyma
pozostają pompy - albo hamulcowa, albo abs
a dziś w bordowym zauważyłem chyba pierwszą usterkę - wydaje mi się, że padł przegub zewnętrzny, bo przy otwarciu przepustnicy w granicach 15-25% czuć wyraźne stukania i wibracje, poniżej i powyżej tego efektu nie ma
podejrzewam przegub, bo padła mi osłona i nie wiem, jak długo tak jeździłem; po wymianie osłony i oczyszczeniu przegubu ze smaru był wyczuwalny wyraźny luz
na szczęście ceny części do E32 są śmieszne - kompletny rozrząd na Mitsuboshi/GMB za niecałą stówkę (wyprzedaż, bo normalnie ok. 250 zł, bez pompy wody); a przegub 70 zł
Marcin-Krak - 01-07-2011, 21:20
Derpin napisał/a: | a tu nagle kompresor od klimy zaskakuje i wtedy noga minimalnie wpada jeszcze kawałeczek w podłogę.... normalne to? |
Jest coś - co łączy Mazdę i Mitsu
Krzyzak - 02-07-2011, 22:39
pompę i serwo dziś zmieniłem, ale dalej nic się nie zmieniło - przyjechała siostra ze szwagrem + litr białej żubrówki
a dodatkowo miałem jeszcze 0.5 finlandii w lodówce...
także zmian wielkim - na razie - nie odczułem
Marcin-Krak - 02-07-2011, 23:23
Krzyzak napisał/a: | także zmian wielkim - na razie - nie odczułem |
W poziomie bądź pionie w swej postawie także ?
Robią lekkie OT
Krzyzak napisał/a: | litr białej żubrówki |
Jakie zdanie Darku
Choć pasowałoby w tym temacie ożywić kącik pijaka - ale mi się nie chce
Krzyzak - 03-07-2011, 05:26
Marcin-Krak napisał/a: | Jakie zdanie Darku |
spoko - lepsza od finlandii (ta się dziwnie popsuła, poszło z niej dosłownie 4x50ml - podejrzewam, że kupiłem podróbę...)
Hugo - 03-07-2011, 08:25
Krzyzak napisał/a: | litr białej żubrówki
a dodatkowo miałem jeszcze 0.5 finlandii w lodówce...
także zmian wielkim - na razie - nie odczułem | Po tym wsiadłeś do auta? Też bym nic nie poczuł Co do finlandii to od zawsze ciężko mi przez gardło przechodzi, typowo przereklamowana, białą żubrówkę piłem tydzień temu i naprawdę spoko. Najlepsze wódki są właśnie polskie, Wyborowa i Luksusowa. Nie do pobicia.
Krzyzak - 03-07-2011, 09:33
Hugo napisał/a: | Po tym wsiadłeś do auta? |
żartujesz? co robiłem potem, to niech zostanie moją tajemnicą
kiedyś finlandia była spoko - szczególnie ta, którą kupowałem, czyli czarna porzeczka
ale to z wczoraj, to jakaś totalna podróba...
Hugo - 03-07-2011, 09:54
Krzyzak napisał/a: | czarna porzeczka | Eee wódka smakowa? Brrr...
|
|
|