To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks

jkrzysztof80 - 24-11-2011, 23:11

swinks_UK napisał/a:
No i mam dylemat... :scratch:
Wczoraj w jednym z tematów na CVR4 o kupnie czarnego vr4 w sedanie dla żartu strzeliłem, że mogę oddać swojego za 8000 GBP.
No i... dzisiaj koleś dzwoni, ze jest chętny ale może mi zaoferować jedynie 7850 GBP... :mrgreen:

Sam nie wiem... zobacze co na rynku Evek się dzieje... :wink:
Dałem mu czas do niedzieli, ale szczerze mówiac serce mnie boli na myśl o sprzedaży :(

Tomek nie rób jaj :evil:

rosomak1983 - 24-11-2011, 23:44

Twój Vr4 duzo ładniejszy od EVO VI, jednak evo lepiej skreca zapewne :P
Wszyc - 25-11-2011, 00:56

Jak Evo to tylko VIII w kombi żebyś mógł mi więcej części na ogólnopolski z angli przytachać :mrgreen:

A tak poważnie to ja bym nie oddał :P zamienił bym na jakieś 240z z RB26 do naprawy i zadbania :P albo w lepszym stanie 240z z oryginalnym L na gaźniku jeszcze :P

Anonymous - 25-11-2011, 03:03

ja bym sprzedał może evcie uda się kupić bez jdm'owych płomyczków wokół kierunków ;) :P

a tak na poważnie to ciężka opcja, zupełnie dwa różne auta, jeżeli cena jest dobra i nie dostałbyś takiej normalnie to nie ma co się zastanawiać tylko trzeba oddać napaleńcowi, a za te pieniążki może importujesz sobie coś młodszego z JP i już w manualu :D

Anonymous - 25-11-2011, 10:41

Chcesz wymienić limuzynę na jakiegoś kompakta? ;) Nie będzie Ci za ciasno? ;)
swinks_UK - 25-11-2011, 12:00

Spokojnie, póki co to jakiś napaleniec, co nie zna rynku vr4. Obawiam się, że za chwilę znajdzie coś 3 razy tańszego.
W każdym razie gosć jest dobrze znany na rynku 3kGT i GTO i ma kilka projektów pięknie wycackanych, np. ten 3000GT:
http://www.youtube.com/watch?v=OhLGR8Q7xF4
Tak więc Fart poszedłby w dobre ręce.
Zobaczymy w niedzielę bo tak sie umówiliśmy. A jakby co to chyba Wszycu jest najbliżej moich pomysłów (Krzychu jednak 260z jest fajniejsze, i nie RB26 a RB25DET :mrgreen: ).

Wszyc - 25-11-2011, 16:17

swinks_UK napisał/a:
Krzychu jednak 260z jest fajniejsze,

ło to się czymś różni prócz pojemności? :roll: nie wiedziałem

RB pod maską to fajna sprawa ale chyba jak bym miał takiego to został bym przy gaźnikowym "L" zaczynam coś pałać miłością silników pozbawionych elektroniki ich tuning to musi być wyzwanie :) i jeszcze turbine do gaźnikowca ja lubie wyzwania :)

londolut - 26-11-2011, 09:30

A ja bym popchnął...tyle w tym temacie :P Trzeba iść do przodu :P
jacek11 - 26-11-2011, 23:04

londolut napisał/a:
Trzeba iść do przodu :P

jest w tym jakiś sens....
ale to najładniejsze VR4 na forum....ale to oczywiście moje zdanie :wink:

swinks_UK - 27-11-2011, 00:12

Nic z tego nie będzie :P
Dość długa historia, ale efekt jest taki, ze Fart zostaje w Mitsumaniakach, a potencjalny nabywca znalazł złoma w tiptronicu w Niemczech za 2/3 ceny. :mrgreen:

Hmm... poniekąd sam mu odradziłem zakup Farta, twierdząc, że:
- Fart nie na sprzedaż bo jest wciaż projektem i straty moralne będą niepowetowane,
- realnie rzecz biorąc mój vr4 wart jest jednak mniej (wyliczyłem wszelkie drobne bolączki auta, ryski i zadrapania :mrgreen: ,
- jego plany na 800+ bhp to mrzonki bo sama konstrukcja silnika na to nie pozwoli (facet znał serię 6G7x, ale kompletnie nie miał pojęcia o budowie 6A1x) i cojawyżej może wycisnąć coś pod 650 bhp (w jego mozliwości tunerskie nie wątpię)
- i na koniec doradziłem jak tanio zdobyć czarnego sedana w manualu jeśli ma być do projektu na monstera (czyli kupić czarnego strucla w tiptronicu i ożenić go z napedem z Evo).

I tak oto, będąc naiwnie uczciwym sam sobie zaprzepaściłem okazję stulecia w kwestii sprzedaży auta!!! :oops: )

Teraz, niepozostaje nic innego jak kończyć to co rozbabrabne i ściagać pakę od kochajj'a (Tomek gotowe już???)

robertdg - 27-11-2011, 09:47

swinks_UK napisał/a:
I tak oto, będąc naiwnie uczciwym sam sobie zaprzepaściłem okazję stulecia w kwestii sprzedaży auta!!! :oops: )
W następnej edycji zgłosimy cię do zwykłybohater.pl :P

Nie łam się, wiesz co masz i jak masz ;-)

Krzys - 27-11-2011, 10:00

swinks_UK napisał/a:

heh skad ja to znam, moj juz ponad miesiac stoi :roll: i jeden tel odebralem w jego sprawie... :| myslalem ze tel popsuty, ale jednak sprawny :evil:

Wszyc - 27-11-2011, 17:10

Lubię to :mrgreen: VR4 dalej w rodzinie :D
jkrzysztof80 - 27-11-2011, 18:17

A już zacząłem się martwić :)
deejay - 27-11-2011, 18:20

Tomuś tyle czasu poswięciłes i tak chciałes go oddać ... dobrze ze ci się odwidziało :wink: