Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC
Jogurt - 02-09-2014, 23:00
areksz121, szacun za upór i konsekwencję. Konkretna robota a Wojtek Bogacz niech patrzy i żałuje
Andrew - 02-09-2014, 23:03
Jogurt napisał/a: | a Wojtek Bogacz niech patrzy i żałuje |
Wojtek po kolizjach zaopatrzył się w fajnego lancelota
Jogurt - 03-09-2014, 00:28
ANDREW, wiem ale e88a był fajniejszy i już dużo miał zrobione. szkoda że po takiej walce odpuścił.
areksz121 - 03-09-2014, 02:59
kamilek napisał/a: | ... pięknie się prowadzi (choć miałem wrażenie że tył delikatnie myszkuje ale może to jakieś złudzenie przy full zapakowanym aucie), fajnie się zbiera, ciche i wygodne |
Został pewien niesmak, bo jeszcze dwie rzeczy zostało zrobić, wywalić kierunkowe nankangi (wtedy dopiero będzie cisza) i założyć nowe amorki z tyłu. Przydałyby się też jakieś mocniejsze sprężyny z tyłu, albo jakieś usztywniacze, żeby troszeczkę wyżej tyłeczek stał Wtedy byłby bardziej zadziorny Co do zbierania to może będzie jeszcze lepiej, jak dostanie większe płuca z FTO (mam na myśli barana) Nie ma co, pędził jak wiatr do Nl i lepiej się prowadził przy 160 niż przy 120
Trzeba ogarnąć LPG, bo przelewa troszkę na zielonych hankach, poza tym jeździć i uzupełniać fundusze
Aha, czego się nie spodziewałem, to ori taśma w antenie będzie się chyba kończyć, bo hałasuje strasznie
Dziękuje wszystkim na raz i każdemu z osobna za miłe komentarze...to naprawdę motywuje do dalszych poczynań Nie powiem, były chwile zwątpienia jeszcze jak ktoś sypnął tekstem czasem, czy do przyszłego roku się wyrobię, no ale...dalim rady
Jeszcze tutaj znalazłem fotke u Akbi'ego:
rosomak1983 - 03-09-2014, 09:50
Bardzo fajny kolor. Gratuluje całosci.
marycjusz - 03-09-2014, 10:29
Widziałem na żywo - git robota
Wszyc - 03-09-2014, 19:18
jacek11 napisał/a: | Zdecydowanie najfajniejsze E5 w klubie |
Oooo nie that means war hahah nie no żart
jacek11 - 03-09-2014, 22:39
Krzychu,poprzeczka wysoko i pewnie będzie jeszcze wyżej
Wojciech Bogacz - 09-09-2014, 13:27
Jogurt napisał/a: | areksz121, szacun za upór i konsekwencję. Konkretna robota a Wojtek Bogacz niech patrzy i żałuje |
Fakt - nawet nie sądziłem, że aż tyle zrobiłeś w aucie,,. Gratuluję
Mnie z Galanta wyleczył szereg niepowodzeń i kolizji - odpuściłem. Na razie brak brak kasy na ratowanie stąd Lancer jest. Prostszy i nie psuje się tyle )
areksz121 - 17-09-2014, 18:43
Kolejny mikro update
Oliwka + filtr przebieg 436000km
Dodatkowo pospawany wydech, bo niemiecka autostrada zrobiła swoje Dokładnie to przed fabrycznym spawem przy łączeniu skręcanym z końcowym tłumikiem.
Dopasowany/wymieniony wąż łączący wlew paliwa ze zbiornikiem (stary pękł ze starości)
Doszedłem do ładu z LPG...zielone Hanki są troszkę przyduże na 6 cylindrów, ale ogarnąłem temat wkręcając w nie dysze 2,2 ze starych MJ. Wychodzi wtedy wydajność minimalnie większa/zbliżona do czerwonych Hana. Mnożnik wyszedł elegancko, przy ciśnieniu 1,2bar zaczyna się od 1,15 i bardzo łagodnie leci do 1 przy maksymalnych czasach, mapa na razie ładnie się pokryła, gazu nie brakuje, a wtryski zapętlają się dopiero na 3 biegu w okolicach 7krpm... pojeździmy-zobaczymy.
Swoją drogą zastanawiałem się, czemu szarpie na LPG i lubi czasem kichnąć w zakresie do 3krpm. Wyłączałem kolejno wtryski gazowe i jeździłem kontrolując kiedy przestanie szarpać. Wyszło, że niedomaga dorabiany kabelek WN (wzięty z jakiejś renówki, co leżał na półce z demontażu i się nadawał w miarę) biegnący do 2 cyl (tylna głowa). Dorabiany z desperacji, bo ze starego okuwka została zwyczajnie na świecy w czasie wyciągania. Pozostałe dwa kable być może pamiętają jeszcze czasy jak FTO wyjeżdżało z fabryki I nadal działają Po wypłacie będą może w końcu nowe...
Kolejne 4D68T odchodzi z tego świata Tak jak w podpisie będzie E57A 2.0V6, co za tym idzie wysłużone serducho z mojego będzie miało nowy dom po dwóch latach i będzie kontynuować drogę do półbańki
A na czerwonego są już kolejne plany, miejmy nadzieję niebawem zagości przerobiony duży dolot z FTO...w końcu Zobaczymy jak fundusze na to pozwolą (pewnie po nowym roku)...będą kolejne mody
Andrew - 18-09-2014, 08:20
areksz121 napisał/a: | Kolejne 4D68T odchodzi z tego świata |
Co Tato zajechał?
areksz121 - 18-09-2014, 16:30
Już kiedyś głowica była remontowana, gdzieś pęknięta w środku była. A tata mimo że już jest dziadkiem (tylko przez wnuki), to nadal lubi poszaleć 4D68T w jego rękach nie było specjalnie oszczędzane Od czasu do czasu licznik lubił się zamknąć i takie tam
scoratir - 28-09-2014, 20:00
Potwierdzam, 4D68T idzie na złom. Drugi raz pęknięta głowica, nie ma sensu tego jeszcze raz naprawiać. W niedługim czasie będzie przekładka na 6A12. Gdyby ktoś potrzebował jakieś graty od 4D68 to można pytac, między innymi turbo było niedawno regenerowane.
areksz121 - 08-10-2014, 09:05
Kolejne graty pod maską Zerżnąłem pomysł od Kochajja i cewki w liczbie 6 sztuk z Type-R'a siadły idealnie na obydwóch głowicach do samego końca. Wszystko ogarnięte w 2 godzinki z dorabianiem wiązki. Mocowania na chwilę obecną pominąłem, bo ładnie ciasno wszystko siedzi, może kiedyś nad tym pomyślę Robione bez schematów, odpalone "od kopa" Zmiana na plus, tzn wyeliminowane kable, zapłony już nie wypadają i jeździ o niebo lepiej. Nie ma przede wszystkim czkawki poniżej 3krpm Fotki przed i po:
Z ostatnich osiągnięć Gal przejechał kolejny 1000km w weekend bez szwanku
areksz121 - 04-11-2014, 21:56
Z braku czasu do dziś lotka na tyłeczku nie zamontowana, nawet nie domalowana
Gal w 1,5 miesiąca zrobił kolejne 4 tys bez niespodzianek, dziś pyknęło 440tys (w tym w zeszły weekend 700km), wymieniłem tylko rolkę napinacza od klimy i wspomagania, pasek jednak woła o pomstę do nieba... po jeździe autostradowej jak się ciepły zrobi, to kwiczy niemiłosiernie. Wymiana przed weekendem. Do tego zapłon z type-r'a sprawuje się wyśmienicie, do tej pory żadnych uwag
Trzeba szybko zimówki szykować i w piątek-sobotę odjazd Jedziemy na 2 tygodnie do PL Autostrada już do samego Rzeszowa, więc jest nadzieja na rekord, tym bardziej, że będzie zmiennik za sterami Urlop zapowiada się pełen wrażeń
I znów po powrocie będzie trzeba myśleć o wymianie oliwki hehe
|
|
|