To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

W@sio - 31-10-2014, 16:55

Cytat:
Jak braknie jednego głosu - znamy winnego :P

Namówiłeś mnie Sławku :)

frenchman9 - 31-10-2014, 16:56

Zrobienie zlotu w inny rejonie jak zawsze to duży plus, z lubuskiego na Firlej jest daleko i czemu zawsze my mamy tracić?
W@sio - 31-10-2014, 17:00

Zawsze będzie ktoś pokrzywdzony, komuś będzie daleko a innym będzie blisko. idealnym rozwiązaniem byłoby organizowanie zlotu w tym samym miejscu co roku, najlepiej w centralnej Polsce? Nie urodził się jeszcze taki, co by wszystkim dogodził :)
koszmarek - 31-10-2014, 17:56

ależ emocje !! O_O ale ten Mozambik taki kuszący był... ehh
stary alfer - 31-10-2014, 17:57

koszmarek - 31-10-2014, 18:44

stary alfer, rozbroiłeś mnie w tym momencie... Myślę, że oni nawet nie wiedzieliby jak wymówić to miasto ;) ale przynajmniej ceny podobne ? :lol:
stary alfer - 31-10-2014, 18:57

koszmarek napisał/a:
Myślę, że oni nawet nie wiedzieliby jak wymówić to miasto

WiedzO, wiedzO ;)

http://www.ivona.com/pl

Zmień język na portugalski i wpisz: Pogorzelica

szuwar - 31-10-2014, 19:31

grzesiopol napisał/a:
szuwar napisał/a:
Może ktoś się pokusi na zlocie podać statystykę, ile osób z głosujących pojawiło się na
zlocie, i druga kategoria, kto pojawił się na zlocie, ale głosował na drugą opcję :)
a po co ci to wiedzieć, chcesz sie obrazić na nich czy co :wink:

statystyka nie bada każdego przypadku z osobna tylko wszystko bezimiennie i podaje wynik, nawet nie interesuje mnie kto za czym głosował, po to są wybory czy ankiety tajne .... ( BTW: choć dla mnie to mogłyby być i jawne, odpowiadam za swoje czyny i nie mam nic do ukrycia)
ale na podstawie analiz można wyciągnąć wnioski na przyszłość.

[ Dodano: 31-10-2014, 19:37 ]
W@sio napisał/a:
Zawsze będzie ktoś pokrzywdzony, komuś będzie daleko a innym będzie blisko. idealnym rozwiązaniem byłoby organizowanie zlotu w tym samym miejscu co roku, najlepiej w centralnej Polsce? Nie urodził się jeszcze taki, co by wszystkim dogodził :)

nie do końca, bo zawsze Ci z centrum będą mieli najbliżej, a z róg czy znad morza, wschodu czy zachodu najdalej.... Obiektywnie patrząc organizacja zlotu w różnych miejscach kraju, daje szansę na przyjazd nawet zapracowanym, najmniej zamożnym, czy nie lubiącym dalekich wypraw z regionu w którym odbywa się zlot. Statystycznie każdy MM, w przedziale kilku zlotów miał baaardzo daleko, blisko i na miejscu :) ..... oczywiście pomijam kwestię miejsca czy terminu..... tylko sama idea byłaby najbardziej uczciwa jeżeli chodzi o odległości do przebycia.

Jaro1974 - 31-10-2014, 20:38

Mnie osobiście to wcale nie przeszkadza czy to będzie tu czy tam. Mozambik też kuszący jest jak by nie patrzył :twisted: Ja na przykład lubię jeździć w tamte rejony ( trzy razy w Mielnie) więc i do Pogorzelicy jeśli wygra to pojadę choćbym miał się nawet zadłużyć :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
szuwar - 31-10-2014, 21:05

Jaro1974,
stary alfer - 31-10-2014, 21:05

Jaro1974,

grzesiopol - 31-10-2014, 21:08

frenchman9 napisał/a:
Zrobienie zlotu w inny rejonie jak zawsze to duży plus, z lubuskiego na Firlej jest daleko i czemu zawsze my mamy tracić?
lubuskie też może zrobić zlot a wtedy nie będziecie zawsze tracić :P . Rozumiem cie doskonale ale odległosci do konkretnych miejsc zlotowych zalezy tylko i wyłacznie od zgłoszonych przez ewentualnych organizatorów miejsc a tych to ze świeca szukać. Nie kazdy chce sie bawić w organizacje.
stary alfer napisał/a:
Zmień język na portugalski i wpisz: Pogorzelica
firlej brzmi lepiej :-"
szuwar wychodze z założenia, że jeżeli nie w tym to w następnym roku, liczy się, że są ludzie chętni do pracy przy zlocie =D> =D> \:D/ \:D/

:-k A ja mam propozycję dot. zlotów a własciwie miejsca, trzeba znaleźć ośrodek w srodku polski który będzie nam odpowiadał pod każdym wzgledem. Jedynym organizatorem miejscowym mógłby być ktoś z miejscowych (nie koniecznie stała osoba), aby pojechać zobaczyć, pogadać co i jak z osrodkiem, reszta organizatorów może być z innej części polski bo i tak do roboty na miejscu przed zlotem nie ma nic, te osoby mogą przecież zbierać kasę, zamawiać gadżety, koszulki i inne rzeczy które mają dostępne u siebie na miejscu. Bezpośrednio przed zlotem organizatorzy przyjeżdżają do ośrodka i robią to co powinni. Można by było wtedy robić zloty regionami i wtedy każdy region mógłby sie wykazać. :angel4: :blob5: :bs:

Jaro1974

:wink: :wink: :wink:

stary alfer - 31-10-2014, 21:16

grzesiopol,

wystarczy, że część osób zmieni nastawienie, że Zlot to DWUDNIOWE spotkanie MM, a nie tygodniowe wczasy pod gruszą. A do ośrodka zlokalizowanego w środku Polski zawsze blisko będą miały regiony zlokalizowane w środku Polski. Tak też dobrze nie będzie ;)
Myślę, że ideę Zlotów szlag trafił.

grzesiopol napisał/a:
szuwar wychodze z założenia, że jeżeli nie w tym to w następnym roku, liczy się, że są ludzie chętni do pracy przy zlocie

To kompletnie bez sensu, bo skoro argument ceny to jedyna logiczna przesłanka dla osób będących przeciw to można sobie zgłaszać propozycję do usranej śmierci ;)

grzesiopol napisał/a:
Jaro1974

Mój bohater :)

Grzesiu, logiczne jest że chcesz u siebie. Ba, ja nawet nie widzę w tym szczególnej rywalizacji. Zobacz, że nawet nie ma agitacji z naszej strony. Mnie jedynie chodzi o nastawienie ludzi, wskazywanie argumentu ceny jako wyznacznika lokalizacji oraz zatracenie sensu naszych spotkań, które za założenie miały być organizowane przez wszystkie regiony. Tak mnie uczono jak tu się pojawiłem w 2007 r. lub po prostu źle to zrozumiałem...
Bez kitu gubię się w tym i nie ogarniam.

Jaro1974 - 31-10-2014, 21:18

Cytat:
Jaro1974
http://m.natemat.pl/ae5d4...750,470,0,0.jpg
:wink: :wink: :wink:

Zostawię to bez komentarza :twisted:

grzesiopol - 31-10-2014, 21:42

Marcin całkowicie cię rozumiem. Co do odległosci to zawsze będzie ktos miał daleko, a ktoś blisko i tak jak w przypadku terminu nie dojdzie sie do porozumienia. Tak prawde mówiąc ja mogę pojechac i do Pogorzelicy i do Mozambiku aczkolwiek nie mam paszportu ale wygodniej i lepiej jest robić zlot dwa razy z rzędu niż z przerwami, po prostu leci się jak w transie. Zresztą drugiego razu po przerwie może już nie być, ale też jeden region nie będzie przecież robił cały czas zlotu bo jest to meczące nie tylko dla samych organizatorów ale także dla ich bliskich, ponadto kiedyś trzeba też odpoczywać i spożywać. :mrgreen:
Jaro1974 napisał/a:
Zostawię to bez komentarza :twisted:
człowiek demolka napisał/a:
powiększ swój spokój
Jarku1974. :wink:
wszyscy wiemy, ze jesteś OK nawet dla teściowej