Nasze Miśki - Mitsu O1T by Rafciu
Rafik83 - 21-09-2022, 12:11
Ma ktoś pomysł jakie to sprzęgło założyć tak aby było wytrzymałe i w miarę przyjazne w użytkowaniu dla kobiety. Zaznaczam że to co się zesra..... bylo 2 tarczowe Exody i moja 54kg małżonka miała z nim problem, tzn. mocno odbijało i nie mogła go utrzymać.
ledziu - 21-09-2022, 20:26
Jutro dam Ci namiary ale i tak musisz podać docelowego niuta.
Rafik83 - 21-09-2022, 20:33
ledziu napisał/a: | Jutro dam Ci namiary ale i tak musisz podać docelowego niuta. |
Na chwilę obecną mam 560nm ale raczej na tym niepoprzestane i będę walczył o 6 z przodu
robertdg - 21-09-2022, 22:41
Może jakies cwiczenia na siłowni by pomogły, budujesz coś z potencjałem a uzytkowac ma osoba dla której nie jest to odpowiednie, nieco bez sensu.
Rafik83 - 22-09-2022, 05:36
robertdg napisał/a: | Może jakies cwiczenia na siłowni by pomogły, budujesz coś z potencjałem a uzytkowac ma osoba dla której nie jest to odpowiednie, nieco bez sensu. |
Nie uważam żeby to było bez sensu auto jest do użytku dla nas oboje wedle potrzeb, przecież nie jedna drobna kobieta jeździ pomodzonym autem I to w znacznie wyższym stopniu niż moje i jakoś sobie radzą myślę że kwestia przyzwyczajenia, moja niestety nie zdążyła się przyzwyczaić bo się rozsypało. Właściwie jeszcze nie rozebrałem tego żeby dokładnie sprawdzić co się stało. narazie przez okienko rewizyjne widzę że Man sporo opiłków w sprzęgle i stare łożysko oporowe założone, dopóki nie załatwię lawety i podnośnika nie mam gdzie tego sprawdzić I zrobić
Rafik83 - 15-10-2022, 06:46
Cześć, opowiem wam Bajeczkę o pewnym warsztacie z W-wy o nazwie "Yakuza Garage" która podjęła się tuningu O1T.
Budowali go 9 miesięcy w między czasie zużyli 2 zestawy tłoków, panewek po każdym strojeniu auto miało miej mocy niż poprzednio a gdy już skończyli tak to się skończyło.
koło zamachowe było zupełnie luźne wszystkie 7 śrub puściło z czego jedna z nich prawie się wykręciła, do tego luzne kolo uszkodzilo glówke wału, wypadły sprężynki z tarczy sprzęgła i zablokowały wszystko.
A tu link z filmem jak to było skręcone przed demontażem sprzęgła.
https://www.instagram.com...id=YmMyMTA2M2Y=
robertdg - 15-10-2022, 17:32
Majster fachowa ręka, przerwa na kawke była, po przerwie juz coś umknęlo
Turbocbr - 15-10-2022, 18:57
Jedno jest pewne, ta śruba nie powinna się odkręcić.
jacek11 - 15-10-2022, 21:31
No to silnik do rozebrania
robertdg - 16-10-2022, 10:05
Turbocbr napisał/a: | Jedno jest pewne, ta śruba nie powinna się odkręcić. |
Bedyskusyjnie, lipa na całej linii, pobita przylgnia poniszczone gwinty, niby da sie to naprawić, byleby to było z glowa, bo niesmak straszny.
Krzyzak - 16-10-2022, 21:07
Współczuję, tak po ludzku... A jak sam dłubię bo nie ufam, to się ze mnie śmieją... szczególnie, że Mitsu to lekkie i łatwe w naprawie auto, gdzie silnik i skrzynię można sobie na ulicy wyjąć... nie jak bmw czy mercedes, gdzie skrzynia jest głęboko pod budą...
Pewnie masz na to faktury i będziesz walczył, życzę dobrego prawnika (jeśli będzie potrzebny) i czekam na dobre wieści.
EDIT - co oni w te przeguby napchali? - ŁT-43? serio
Rafik83 - 16-10-2022, 21:22
Krzyzak napisał/a: | Współczuję, tak po ludzku... A jak sam dłubię bo nie ufam, to się ze mnie śmieją... szczególnie, że Mitsu to lekkie i łatwe w naprawie auto, gdzie silnik i skrzynię można sobie na ulicy wyjąć... nie jak bmw czy mercedes, gdzie skrzynia jest głęboko pod budą...
Pewnie masz na to faktury i będziesz walczył, życzę dobrego prawnika (jeśli będzie potrzebny) i czekam na dobre wieści.
EDIT - co oni w te przeguby napchali? - ŁT-43? serio |
temat już zamknięty niestety bez prawnika się nie obeszło, wyszło na moje, mechanik odpuścił zapłatę za budowę silnika i poniesie koszty nowego sprzęgła. Potwierdzam teraz omijam wszelkie pseudo warsztaty staram się ogarnąć to tu na miejscu z pomocą życzliwych przyjaciół.
ledziu - 22-10-2022, 13:56
Rafik83 napisał/a: | temat już zamknięty niestety bez prawnika się nie obeszło, wyszło na moje, mechanik odpuścił zapłatę za budowę silnika i poniesie koszty nowego sprzęgła. Potwierdzam teraz omijam wszelkie pseudo warsztaty staram się ogarnąć to tu na miejscu z pomocą życzliwych przyjaciół. |
Właśnie przeczytałem i jestem w szoku co się porobiło. Dla mnie pod znakiem zapytania jest silnik czyli jakość jego złożenia. Znowu z własnego doświadczenia (niestety) wiem że jak ktoś gubi się w sumie z prostymi sprawami to mógł pogubić się przy składaniu silnika.
Rafik83 - 22-10-2022, 14:02
ledziu napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | temat już zamknięty niestety bez prawnika się nie obeszło, wyszło na moje, mechanik odpuścił zapłatę za budowę silnika i poniesie koszty nowego sprzęgła. Potwierdzam teraz omijam wszelkie pseudo warsztaty staram się ogarnąć to tu na miejscu z pomocą życzliwych przyjaciół. |
Właśnie przeczytałem i jestem w szoku co się porobiło. Dla mnie pod znakiem zapytania jest silnik czyli jakość jego złożenia. Znowu z własnego doświadczenia (niestety) wiem że jak ktoś gubi się w sumie z prostymi sprawami to mógł pogubić się przy składaniu silnika. |
ta sama myśl mi spać nie daje
ledziu - 22-10-2022, 22:27
Rafik83 napisał/a: | ta sama myśl mi spać nie daje |
W związku z tym że idziesz moimi śladami (niestety) i to prawie krok w krok to bym sprawdził.
|
|
|