Nasze Miśki - Czerwony Fuks
karolgt - 30-03-2014, 01:05
super efekt
jacek11 - 30-03-2014, 07:54
Dobrze wygląda.Jeszcze resztę gromadki tak dopieść,i będzie super
Bizi78 - 30-03-2014, 08:24
Tylko zrób coś z tą wycieraczką, bo psuje cały efekt .
Tomek - 30-03-2014, 09:36
mkm napisał/a: | Uwierz, że w środę jeszcze skrobaliśmy szyby |
ja jeszcze do piątku skrobałem szyby
mkm napisał/a: | ale patrząc na dzisiejszą temperaturę to chyba już zacznę zmieniać |
zacznij już teraz, to się do zimy wyrobisz ze wszystkimi autami
Juiceman - 30-03-2014, 09:43
Zacny efekt to kiedy mogę swoim podjechać ? xD
fj_mike - 30-03-2014, 12:10
Szacun mkm. Kawał bardzo dobrej roboty.
karolgt - 30-03-2014, 13:13
Juiceman napisał/a: | Zacny efekt to kiedy mogę swoim podjechać ? xD |
najpierw Kraków
mkm - 30-03-2014, 14:39
Dziękuję, dziękuje, dziękuję
Kolejną fotorelację obiecuję pełniejszą, a sam proces dużo, dużo obszerniejszy, bo (i tu nie ściemniam) to było tylko dokładne umycie auta przy pomocy dedykowanych (amatorskich) środków – fakt faktem z wyższej półki .
Fotorelacja też nie do końca spełnia moje oczekiwania i jest swego rodzaju rozgrzewką
Na razie muszę potrenować „przekaz fotograficzny”, bo trzeba przyznać, że chcieć cos pokazać, a faktycznie to uchwycić to dwie różne rzeczy…
Tak więc w ramach treningu wrzucam sweet focie z wczoraj
vendetta, ja też .
Myślę, że to będzie maj, ale nie wiem...
Sunderland86, teraz był używany tylko zmywacz silikonowy, bo po zimie smoły praktycznie nie było (może kilka kropek i to tez bardziej był jakiś smar niż smoła) – co innego po lecie .
Bizi78, ramię wycieraczki już jest drugie odnowione. Zmienię niedługo, ponieważ nie tylko wycieraczka psuje efekt na tylnej klapie
Przednie też
Juiceman, leniu! To nie u Ciebie czytałem, że polerkę kupiłeś?
londolut - 30-03-2014, 15:23
Jestem w szoku jaka różnica
booohal - 30-03-2014, 17:03
Brawo!
Barrier Reef jest świetny, no i ten aplikator do niego... Bajka.
Dobrze, że następna osoba pokazuje, że żeby zrobić soczewkę polerując szybę trzeba być mega nieogarniętym i nie ma co się bać. Używałeś kiedyś zwykłego tleku ceru? Ja w poprzednim Galu w dwie godzinki szybę wyprowadziłem na takie uczciwe 80-90%. Zastanawiam się właśnie czy ceriglass jest słabszy/mocniejszy.
Świetna robota bez ściemniania
mkm - 30-03-2014, 18:28
booohal, dużo słabszy.
Ceriglass to kosmetyk, który na dobrą sprawę powinno się użyć po tlenku.
Takie miałem odczucia, więc sprawdzałem czy on usuwa czy tylko wypełnia
Ten sam efekt (czyli bez szlifowania – sam tlenek kontra Ceri na tym samym flexi Rayona) tlenkiem uzyskałbym w kwadrans (naoklejałbym się za to godzinę )
Do „zmywania” niewidzialnych wycieraczek, płytkich rys po zużytych wycieraczkach, odbarwień i krystalicznego wyglądu rewelacja.
Aplikacja, wydajność i wygoda pracy – super. Podejrzewam, że nawet przy ręcznej aplikacji można być zadowolonym.
Jednak do głębszych rys (np. po skrobaczce, nie wspominając o pierścionkach) – jest bez szans (ale sam tlenek na filcu tez nie podoła).
Marcin-Krak - 30-03-2014, 21:18
A z samą szybą dużo zabawy jest?
Bo na srebrnym aż takiego efektu się nie osiągnie, więc po co się męczyć
P.S. Nie rozpoznają miejsc robienia fotek
karolgt - 30-03-2014, 23:05
nie doczytałem jednego..robiłeś to polerką elektryczną czy wszystko ręcznie?
Torp12 - 31-03-2014, 09:43
Jakiej "maszyny" używałeś do polerowania szyb? Bo piszesz że nie robiłeś tego szlifierką kątową, więc czym ?
mkm - 31-03-2014, 22:53
karolgt, Torp12, polerką rotacyjną, a nadwozie wspomagane ręcznie "gąbką" o wdzięcznej nazwie Tricolor
|
|
|