Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.
artdrako - 19-04-2015, 10:45
Mogę polecić po wizycie mojego gala skrzynia biegów chodzi jak nówka a i ceny nie zabierają powietrza z płuc.
Tomasz Michalak
Kaplin 6 / 05-640 Mogielnica k. Grójca
+48 601 38 16 43
uszatek1973 - 24-04-2015, 10:58 Temat postu: Regeneracja alternatora Poszukuje kogos kto zna sie na zdiagnozowaniu usterki alternatora-czyli spec
Rejony poludniowej Warszawy
Posiadam MMS 1.6
Hubeeert - 24-04-2015, 13:31
Co się dzieje?
uszatek1973 - 24-04-2015, 17:43
Skonczylo sie ladowanie akumulatora,na aku ma 12,2
Wiec pewnie beda szczotki,regulator albo diody a mieszkajac w bloku nie da sie z tym nic zrobic samemu(chyba)
emil_d - 30-06-2015, 15:56
Za radą admina dokładam swojego mechanika, który naprawia moje auta - tylko mechanika, bez elektryki i elektroniki. Diagnostyka komputerowa tylko w podstawowym zakresie:
Auto Kris - ul. Przyce 21A, Warszawa
Telefon: 693 337 114 (Krzysztof Woźniak)
MrMein - 28-09-2015, 19:11
Chciałbym się z Wami podzielić moją historią i w ten sposób ostrzec Was przed nierzetelnym, beznadziejnym i kłamiącym mechanikiem, który specjalizuje się rzekomo w remontach silników. Owego mechanika polecił mi znajomy, który robił w nim uszczelkę pod głowicą w 4 cylindrowej beemce i był zadowolony. Ktoś jeszcze z jego znajomych też robił u niego uszczelkę pod głowicą i również nie narzekał. W moim lexusie IS200, w którym miałem wypalony zawór na jednym z cylindrów, miałem zamiar wymienić cały silnik, bo szczerze bałem się zabawy w remonty. Oddałem jednak auto na remont silnika, który zajął około 11 dni. W tym czasie Paweł Krajewski (właściciel warsztatu) wielokrotnie mnie zwodził i przekładał termin oddania auta. Mówił mi przez telefon, że silnik oprócz wypalonego zaworu jest w świetnym stanie i pochula jeszcze spokojnie 200 tysięcy kilometrów. Około 7 dnia remontu zadzwonił, że trzeba szlifować jeszcze szklanki – zapewniał mnie, że wtedy już na pewno silnik będzie igła. Łącznie remont kosztował 1920zł (wypalony zawór, nowe uszczelki głowicy, pokrywy zaworów, miski olejowej, szlifowanie szklanek i jeszcze jakieś 2 drobniejsze naprawy). Gdy pojechałem odebrać auto od razu zwróciło moją uwagę, że silnik rzęzi, grzechocze i ten dźwięk rośnie wraz ze wzrostem obrotów, ale Paweł mówi, że to drobnostka (dźwięk dobiegał z rotora Vteca z góry silnika) i poprawi to później przy okazji. Silnik dodatkowo zassysał lewe powietrze, wolne obroty falowały. Pojeździłem autem 4 dni
i odstawiłem z powrotem, żeby poprawił to zassysanie lewego powietrza i poprawił. pojeździłem jeszcze 2 tygodnie – łącznie od remontu przejechałem 800km – w tym 250km do niego i z powrotem... Po tych dwóch tygodniach w trakcie jazdy silnik zgasł i auto stanęło, nie było dziury w bloku, ani nic takiego, auto zgasło cicho, spokojnie. Diagnoza – silnik się nie kręci. Przez 17 dni wysyłał po to auto lawetę, a później przetrzymywał u siebie auto w warsztacie przez kolejne 7 tygodni i przez ten czas jedyne, co zrobił to postawił diagnozę, że wał korbowy został zatarty (nawet nie wiem czy trafną). Na początku wykazywał jakąś chęć naprawy auta na własny koszt, szukał dołu silnika do podmianki. Przez te 7 tygodni okłamywał mnie kilkanaście razy ciągle wymyślając jakieś bajki i mówiąc, że odda mi sprawne auto. Ale po tych 7 tygodniach zmienił zdanie i stwierdził, że jednak uszkodzenie silnika nie wynikało z jego nieudolnego remontu, tylko z mojej winy, ha – dobre sobie. Efekt jest taki, że straciłem 2500zł na remont i lawety (już nie mówiąc o ciągłej konieczności pożyczania od kogoś auta) i przez prawie 3 miesiące moje auto nie było dla mnie dostępne.
Podaje pełne dane tego "majstra", żeby przypadkiem nikt z Was nie dał się nabrać, jak ja i proszę siejcie informację dalej!
Paweł Krajewski
Rąbierz 2
07-100 Węgrów
jego numer telefonu 505464498
adam_wawa - 19-10-2015, 07:18 Temat postu: Warsztat do półautomatu - północ Warszawy Coś mi się widzi, że dobiega koniec mojego sprzęgła lub wysprzęglika w półautomacie - Mitsu Colt 1,3 2011 90 tys przebieg.
Polecicie sprawdzonego mechanika?
LuckyLegs - 08-12-2015, 12:27
Z czystym sumieniem polecam mechaniora, pod opieką którego jest każde auto w rodzinie już od lat.
Pan Maciek Bilski, ul. Bartycka 53
Sobolek - 09-02-2016, 16:34
Witam, poszukuje poleconego blacharza/lakiernika bądź zakładu auto detailingowego w Warszawie. Potrzebuje usunąć 3 purchelki i zrobić rant nadkola, nie duża sprawa lecz nie mam pojęcia w tej kwestii. Pozdrawiam
zarathustra - 10-02-2016, 11:45
Mimo że mam kawałek do przejechania, mniejsze i większe naprawy robię w Górze Kalwarii. Warsztat nazywa się Auto Clinic (ul. Wyszyńskiego, za Lidlem). Nie zdzierają kasy i uczciwie podchodzą do napraw. Spokojnie mogę polecić wszystkim z tych okolic.
Dario1986 - 10-02-2016, 15:07
oo jeszcze nikt Olka nie polecał Mitsumaniak pełną gębą, posiadacz Pajero 2 i EA5W.
http://www.solidny-warsztat.pl/ ul. Gruszy 18A. Warszawa-Wawer
Bardzo duża wiedza na temat Mitsu i innych marek nie tylko japońskich.
[ Dodano: 10-02-2016, 15:11 ]
i jeszcze firma detalingowa również od Emila Mitsumaniaka
chester garage
http://www.chestergarage.com/
ul.Natalii Gąsiorowskiej 21
03-107 Warszawa
Tel: 536-946-266
kontakt@chestergarage.com
goro354 - 11-05-2016, 17:04
Witam,
Temat jest złożony. Panowie, drodzy miłośnicy Mitsubishi, mam poważny problem ze swoim Mitsubishi Lancerem ( 1,8 benzyna/LPG, rok 2010, przebieg 127 tys. ) i proszę Was o pomoc , zapewne ktoś z Was spotkał się z podobnymi problemami. Otóż co udało mi się ustalić: luzy zaworowe grubo poza normą, na pierwszym cylindrze nie ma praktycznie ciśnienia, pewnie przez wypalone gniazda zaworowe lub pierścienie do wymiany, silnik bierze olej jak szalony, ogólnie niestabilna praca silnika, czasami dźwięk metaliczny. Wszystko brzmi groźnie i wiem, że nie ma na co czekać , koszty też pewnie będą duże.
Mam szereg pytań:
1. Co powinienem w pierwszej kolejności zrobić ?
2. Czy wymiana głowicy na głowicę z utwardzonymi gniazdami zaworowymi jest dobrym rozwiązaniem i gdzie mogę taką kupić ? Jaki to będzie koszt ?
3. Czy wymiana pierścieni, uszczelki pod głowicą, deklem jest konieczna ?
4. Czy lepszym rozwiązaniem byłoby wjechać z innym silnikiem i nie bawić się w remonty ? gdzie mógłbym ewentualnie nabyć taki silnik ? Na allegro, olx… nigdzie nie ma…
I najważniejsze pytanie, czy ktoś mógłby mi polecić, zaufaną, kompetentną osobę/warsztat ? chodzi mi o rzetelne potraktowanie.
Krzyzak - 12-05-2016, 08:54
Serwis Mitsumaniaków s.c. Sikora M., Świderski B.
Adres: Oliwska 26A, Warszawa, Polska
Telefon:+48 728 553 335
pardziak - 14-06-2016, 11:17
a czy ktoś zna coś godnego polecenia w okolicach Radzymina - serwis przed zakupowy ?
[ Dodano: 14-06-2016, 10:18 ]
żeby sprawdzić OII przed zakupem
MaciekD - 15-09-2016, 20:13
Hej czy Tenże solidny warsztat ma zacięcie off-roadowe, zajmuje się też przeróbkami jak lifty, zderzaki w Pajero2 ?
Dario1986 napisał/a: | oo jeszcze nikt Olka nie polecał Mitsumaniak pełną gębą, posiadacz Pajero 2 i EA5W.
http://www.solidny-warsztat.pl/ ul. Gruszy 18A. Warszawa-Wawer
Bardzo duża wiedza na temat Mitsu i innych marek nie tylko japońskich.
[ Dodano: 10-02-2016, 15:11 ]
i jeszcze firma detalingowa również od Emila Mitsumaniaka
chester garage
http://www.chestergarage.com/
ul.Natalii Gąsiorowskiej 21
03-107 Warszawa
Tel: 536-946-266
kontakt@chestergarage.com |
|
|
|