To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony letnie-zimowe - Lancer CYxA

Arczi89 - 24-03-2016, 16:12

Pokaz zdjęcie tych felg bo aż jestem ciekaw co zmienia et w wyglądzie felgi :)
Uwex - 25-03-2016, 08:59

dr2ke napisał/a:
Opony wstępnie wybrane to: Fulda ECOCONTROL HP 205/60 R16 92 H

Sprawdź też w Intercarsie , są w ich ofercie- po naszej klubowej zniżce może będzie fajna cena.(cena w katalogu - 316 zł ). Ja kupiłem Barumki do Saxo- opłacało się.

dr2ke - 29-03-2016, 14:05

Uwex, dzięki za wskazówkę. Wysłałem Ci wiadomość na priv ponieważ nie mogę dogadać się z InterCarsem. Może mi pomożesz ;-)

[ Dodano: 29-03-2016, 14:37 ]
Temat ogarnięty. InterCars zaproponował 10% rabatu na opony Fulda ECOCONTROL HP 205/60 R16 92 H - jednym słowem - szału nie ma :wink:

Uwex - 30-03-2016, 12:43

No fakt, oni dają różne rabaty na różne towary, ale warto zawsze popytać.
lanser - 15-04-2016, 17:06

Zaproponujecie coś lepszego niż Uniroyal RainExpert 3 (R16) w budżecie ok. 300 zł za sztukę?
dr2ke - 15-04-2016, 19:00

lanser, rozważałeś Fulda ECOCONTROL HP 205/60 R16 92 H ? Ze zniżką dla klubowiczów wychodzi jakieś 285 zł/szt. w InterCarsie. Opór toczenia: C; Hamowanie na mokrej nawierzchni: B; i dość niski hałas: 69 dB jak na opony klasy średniej.

Przy okazji, nie wiem czy to właściwe miejsce, ewentualnie prośba o edycję posta, ale chciałem Was ostrzec przed ogłoszeniem:
Nowe opony letnie Michelin Energy Saver 205/60/16 92H Rozmiar tych opon pasuje do Lancerków z felgami 16" :wink:

Byłem po te opony osobiście z racji tego, że do Poznania mam niewiele km. Pierwsze ogłoszenie pojawiło się 10/04/2016 na kwotę 900 PLN + przesyłka 30 PLN. Tego samego dnia podjechałem do właściciela opon a on jak zobaczył, że jest nas trzech to zaczął mnie przepraszać i mówi, że przed chwilą zauważył, że jedna opona ma wadę. Obejrzałem opony i faktycznie są nowe, ale jedna sztuka jest uszkodzona, wg mnie ma fabryczną wadę. Na długości około 10 cm brakuje gumy. Jest znaczny ubytek w oponie. Właściciel stwierdził: opona zetrze się 2-3 mm i nie będzie śladu :D no ręce opadają. Opony zgodnie z opisem: "100% sprawne, bez wad czy uszkodzeń."
Bardzo mnie przepraszał i powiedział, że zaraz poprawi opis. Co się okazuje ? Po tygodniu obniżona cena o 100 PLN i wysyłka za darmo, a opis ten sam. Nie ma słowa o ubytku bieżnika w jednej z opon. Dla mnie to zwykły oszust. Nie dajcie się nabrać na "okazję". Niestety obawiam się, że za tą cenę i darmową wysyłkę ktoś to zaraz kupi z drugiego końca Polski, kurier przywiezie do domu i nowy właściciel będzie bardzo mocno rozczarowany.

Generalnie nie wierzę absolutnie, że sprzedający nie widział wcześniej tego ubytku w oponie. Do ogłoszenia na OLX wstawił sporo zdjęć także opony miały sesje zdjęciową :) tego nie można było nie zauważyć. No po prostu nie znoszę kłamstwa.

coni940 - 15-04-2016, 19:28

lanser, a 300zl za opone to jest cena zaporowa czy jestes w stanie dolozyc troche wiecej? bo jezeli tak, to ja ze swojej strony polecam Dunlop Sport Bluresponse - za takie opony w rozmiarze 205/60 R16 92H musiałbys zaplacic 330-340zł za sztuke, ale moim zdaniem warto. mialem takie opony w poprzednim aucie (Honda Civic 7gen) i bardzo fajnie sie na tym jedzilo, opony dobrze trzymaja sie drogi i sa ciche - 67dB. Opory toczenia wg klasyfikacji UE to B, droga hamowania to A, wiec bardzo dobry wynik. dodatkowo masz od Dunlopa w gratisie assistance na 3 lata na terenie Europy, z tego co pamietam jedyny warunek to auto musi byc na gumach Dunlopa (wszystkie 4).

do swojego lancera zamowilem tez wlasnie takie, bede je zakladal w przyszlym tygodniu. moge sie podzielic potem wrazeniami jak troche pojezde.

dr2ke - 15-04-2016, 19:33

coni940, w 100% zgadzam się co do Dunlop Sport Bluresponse. Też biorę je pod uwagę, ale jednak w komplecie jest różnica jakieś 250 PLN. (pomiędzy Fulda a Dunlop)

Chętnie poczytam jak Twoje wrażenia. Zamawiałeś przez internet ?

coni940 - 15-04-2016, 21:07

tak, przez internet, zamawiałem ze sklepu strefa kierowcy:
http://opony.strefakierow...60r16-92-h.html

tylko ja brałem z odbiorem osobistym, bo mam ich punkt po drodze z pracy :) dzisiaj wlasnie odebralem, bede zakladac w przyszlym tygodniu. troche musialem czekac na dostawe do sklepu (prawie tydzien), ale oponki z grudnia 2015, kraj produkcji Niemcy. jak pojezdze na nich kilka dni to napisze jak wrazenia :wink:

lanser - 15-04-2016, 22:32

Dzięki za propozycje. Cena absolutnie zaporowa to 350 zł, wiadomo, że wolę wydać mniej, niż więcej. Brałem pod uwagę Fuldę, ale na mokrej ma B, a Uniroyal A. Oczywiście szukam też opon jak "najmłodszych", najlepiej 2016. Rzucę okiem na te Dunlopy. A jak skorzystać ze zniżki w Inter Cars?
RalfPi - 16-04-2016, 10:27

Trzeba być klubowiczem MM, żeby skorzystać.

Moje obecne zimówki (Winterhawk II) i letnie Dunlop Sport dokonały (realnie patrząc) swojego żywota po 116kkm. Zaliczyłem gruby poślizg w zimę, z którego ratowałem się ręcznym, więc zimówki nadają się już tylko.. na lato :P albo do kosza :)

Nabyłem niedawno Goodyear Efficientgrip Performance 205/60R16 92 H
Cena za szt. z VAT: 373 PLN Ilość: 4 Łączna cena z VAT: 1492 PLN (podziękowania dla Kolegi Tyku) oraz, że z groszem trochę lepiej to w końcu żem sobie jeszcze dokupił drugi komplet felg :) Może wrzucę w jakimś wątku zdjęcia.

tutoslaw - 18-04-2016, 14:24

Conti940 czekam z niecierpliwościa na opinie o Dunlopach. Będe kupował letnie na poczatku maja. Narazie waham sie między Blurespone a Goodyear EfficentGrip Performane, cena jest w zasadzie taka sama. Dunlopy troche cichsze, a to w słabo wyciszonym Lancerze chyba będzie robiło różnicę.
Lucas123w - 18-04-2016, 16:02

RalfPi, u mnie takie się kręcą od połowy marca :D PETARDA :D cisza, trzymanie w zakrętach i odprowadzanie wody na duży plus.
RalfPi - 18-04-2016, 16:30

Lucas123w napisał/a:
PETARDA

No to jak petarda, to je sprawdzim na Autobahnie :P

Oponki czekają na wymianę :) Dzięki Lucas123w za opinię.
Sprzedawca twierdził, że te opony to naprawdę dobry wybór.

Lucas123w - 18-04-2016, 18:39

RalfPi napisał/a:
No to jak petarda, to je sprawdzim na Autobahnie

Sprawdzone :D przy 180 słychać tylko szum od wiatru :P dalej już nie pędziłem :D w wyższych temp. sprawdzę.