To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chce kupić VR4 - Kolejne VR4 do kupienia?

Juiceman - 18-04-2016, 15:52

W końcu Kielce :D
kabar - 21-04-2016, 08:29

telewizoor napisał/a:
http://allegro.pl/mitsubishi-galant-legnum-vr4-2-5-tt-2001-kombi-i6132858378.html

ciekawy przebieg... i ten tekst: "W cenie mogę dołożyć kpl potrzebną przekładkę kierownicy na lewą stronę"

Przebieg jest w milach.

Chlebek - 22-04-2016, 13:28

Witam, widziałem wcześniej, że przewijał się tutaj ten legnum, ale szczegółów żadnych na ten temat nie znalazłem dokładnych. Mógłby mi ktoś opisać, co wie na jego temat? Samo napisanie "szrot", czy też "badziew" mi nie wystarczy, chciałbym poznać jakieś dokładniejsze informacje na temat tego samochodu, a niestety mam 500km w jedną stronę i nie chce ryzykować. http://otomoto.pl/oferta/...t-ID6yj8kj.html
Bartek - 22-04-2016, 15:59

Chlebek, nie ryzykuj.... jak ktoś o przedliftowym automacie pisze, że ma 280 KM, znaczy to że nie ma bladego pojęcia co pisze ;)
kabar - 24-04-2016, 23:02

Bartek napisał/a:
Chlebek, nie ryzykuj.... jak ktoś o przedliftowym automacie pisze, że ma 280 KM, znaczy to że nie ma bladego pojęcia co pisze ;)

To poczytaj opis Hugo pod jego ogłoszeniem ;)

mkm - 25-04-2016, 00:48

Chlebek, w dodatku ortografy w opisie...
Panowie napiszcie coś Chlebkowi o tej padlinie, bo cena taka, że gotów pojechac i kupić :wink:
Przy GDI w tych kwotach już ostrożnośc jest zalecana. Tu mowa o VR4.
Żeby go z torbami fur nie puścił.

swinks_UK - 25-04-2016, 10:36

Obecnie każdy VR4 z racji chociażby wieku to gigantyczna skarbona. Obserwując CVR4, to plaga usterek dotknęła niemal wszystkie vr4 na Wyspach. Zaledwie kilka egzemplarzy prawie nie jeżdżonych prezentuje dobry stan. Reszta niestety się sypie. :doubt:
Więc jak ktoś nie jest pasjonatem, nie posiada mechanicznej smykałki, a przede wszystkim nie dysponuje olbrzymim budżetem, to moja osobista rada - unikać VR4, niestety.... :wink:

danino88 - 25-04-2016, 21:03

Tomku, co takiego się sypie w vr4? bo ja do tego czasu poznałem tylko bolączki ale zwykłego galanta - wahacze, walka z rudą
Bizi78 - 26-04-2016, 07:15

A jak tam Julka, sprzedana już :?: .
swinks_UK - 26-04-2016, 14:02

danino88 napisał/a:
Tomku, co takiego się sypie w vr4? bo ja do tego czasu poznałem tylko bolączki ale zwykłego galanta - wahacze, walka z rudą

Dyfry, a dokładnie AYC, elektryka, turbiny i neverending story z chłodzeniem.

Przykładem niech będą klubowe "RR days", czyli klubowe hamowanie. Kiedyś to była kolejka 20 samochodów minimum. Teraz na samą hamownie wjeżdża max. 4-5, bo resztę "coś boli" :mrgreen:

danino88 - 29-04-2016, 14:55

Bizi78 napisał/a:
A jak tam Julka, sprzedana już :?: .

Jeszcze nie, aktualnie jest na poprawkach lakierniczych i innych pierdołach w Łodzi. Znając rynek zapewne jeszcze pojeździ u mnie :)

swinks_UK napisał/a:
danino88 napisał/a:

Dyfry, a dokładnie AYC, elektryka, turbiny i neverending story z chłodzeniem.

Przykładem niech będą klubowe "RR days", czyli klubowe hamowanie. Kiedyś to była kolejka 20 samochodów minimum. Teraz na samą hamownie wjeżdża max. 4-5, bo resztę "coś boli" :mrgreen:

Jeżdżę vr4 od jakiś 4 lat, 30tys km i nie zauważyłem problemu z dyfrem. AYC owszem, ale zrobiłem je na początku, pełna regeneracja i przez 4 lata cisza :) elektryka ? serio ? od 7 lat mam Mitsubishi i złego słowa nie mogę powiedzieć na elektrykę, chyba że pierdoły jak postojówki, czujniki drzwi, ale w porównaniu do francuzów to jest bajka. Turbiny, słyszałem że świszczą ale to tylko opowieści. Chłodzenie owszem, nie uważam żeby vr4 było stworzone na trasy, szczególnie z skrzynią manualną za wysokie obroty jak na prędkość, brakuje po prostu 6 biegu.
Ja chętnie bym swojego znów shamował, chyba że nowy właściciel to zrobi :) bo nowy projekt na pewno będzie hamowany nie raz :)

telewizoor - 16-05-2016, 08:45

http://olx.pl/oferta/mits...html#63a4f351f0

Pamiętam tego vr4 na innej aukcji u innego gościa bardzo niedawno ale nie pamiętam ceny... wydaje mi się że parę tysięcy niższa. Ktoś wyczaił 'okazje' i chce zarobić? :roll:

storek - 17-05-2016, 02:34

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego? :-) http://allegro.pl/mitsubi...6173283967.html
Bizi78 - 17-05-2016, 07:16

Auto forumowicza :wink: .
storek - 17-05-2016, 10:58

Czyli polecane z czystym sumieniem? :)