Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
robertdg - 26-11-2010, 08:07
| Wszyc napisał/a: | | A i jak co nie jest taki piękny jak na fotce widać z bliska lipa z pokrywą zaworów straszna żeby wyglądała jako tako bym musiał ją wypiaskować | Na co się oglądasz Piasek w usta i dajesz
Frost - 26-11-2010, 10:16
Wszyc mam nadzieje że będzie przynajmniej jeździł w połowie tak jak wygląda na fotkach hehe
Anonymous - 26-11-2010, 10:25
pozytywnie zakręcony świr powodzenia w projekcie!
Piwor - 26-11-2010, 10:34
Maretzky85, chyba pamiętasz, co przeżył mój poprzedni silnik. Dlatego uważam, że to jest pancerne.
rosomak1983 - 26-11-2010, 12:35
| Wszyc napisał/a: | | A Rosomak wybacz za poprzednie gadki byłem przed pracą i średnio w humorze |
spoko maroko ale ja tez co nieco obczajam temat i jestem swiadomy wszystkiego, gadałem o kosztach z seba który juz uturbił opare eclipsów.
| Wszyc napisał/a: | | Ja swapa planowałem 1,5 roku a wyszło mi tyle rzeczy po zakupie silnika że nawet nie przypuszczał bym... tutaj wielkie dzięki dla Mareckiego za fachową pomoc i za jego stoicki spokój |
hmmm ja mam w zasadzie wyszysko oprócz turbo i itp.... naped 4x4 mam nawet zderzaki i fotele z wersji turbo , dlatego twierdze ze kwestia pieniedzy a nie jakas trudnoscia (w sensie komplikacji nie bedzie sciezki dawno przetarte wielokrotnie) jest uturbic silnik który został do tego stworzony. Nie mówie ze sie zdecyduje bo szkoda mi dłubac w takim silniku (ładny stan) ale Twoj szalony projekt mnie do tego zacheca...
Wszyc - 26-11-2010, 12:54
Zależy też do czego chcesz używać auto ja mam zapewne inne podejście niż Ty do samochodu ja w tym roku twierdzę że baaaardzo dużo jeździłem swoim Galantem ( a licznik wskazuje 4,4tyś km przejechane po całym roku ) Jak tym eclipse chcesz trochę pojeździć to nie ma sensu turbo wolnossak mniej pali mniej rzeczy do psucia się
Ja jak raz w tygodniu wsiadam do samochodu to znaczy że mam zły humor ( w aucie rozładowuje się ale nie chodzi o ostrą jazdę tylko gdzieś wyjechanie sobie bez celu w trasę jakąś wiejską drogą i pozbieranie się z myślami ) tak normalnie to jak wsiądę do auta raz na 2 tygodnie to fajnie
rosomak1983 - 26-11-2010, 15:22
Wszyc, czyli nie uturbiasz wogóle ??? Moze jakis gaz co
Wszyc - 26-11-2010, 22:43
Ty mnie w ogóle nie skumałeś mówię Ty jeżeli chcesz normalnie użytkować auto na co dzień to nie widzę sensu uturbiać więcej pali a tych wszystkich kucy nie wykorzystasz w ruchu ulicznym ja to robię potwora pod time atack i autocross nawet nie wiem czy po pewnym czasie będzie spełniał wymogi by mógł w ogolę się poruszać po ulicach
Ale dobra koniec tej bezsensownej rozmowy wyjdzie z czasem kto z nas co zrobi
Wszyc - 02-12-2010, 15:33
Pogoda mnie nie powstrzyma walka trwa dziś wywaliłem układ wspomagania kierownicy w raz ze zbiorniczkiem będzie trzeba trochę reaktywować te elementy
(dla tych co pytają po co tyle worków na śmiecie pod maską to po to by zabezpieczyć odpięty od osprzętu silnik przed nadmierną wilgocią może się na coś przyda a szmaty by tylko zbierały wilgoć )
Cóż jest ciężko ale nie ma co smęcić tylko działać
Wszyc - 06-12-2010, 15:12
Leci do mnie łapa od strony rozrządu jak dobrze pójdzie w tym tygodniu nowy silnik będzie pod maską ( ale daleko do odpalenia )
plan taki podpięcie pod skrzynie z diesla i zamontowanie mocowania filtra oleju gdyż diesel ma wyjścia na chłodnice oleju oraz ma w lepszym stanie ją bo ta z 4G63 jest odłupana w jednym miejscu i nie ma jak zamontować do niej osłony rozrządu jeżeli się nie mylę obie te części są takie same a reszta wyjdzie w praniu to będzie ostra zabawa ten swap gdyż moja komora silnika jest zalana litrami oleju z diesla będę tak uwalony że się przez tydzień nie domyję chyba
Chyba przełożę dalsze pomysły rozwoju auta stan blacharski wciąż nie jest dla mnie zadowalający nie wygram z rudą normalnymi środkami będzie trzeba piaskować podłużnice przednie by to zatrzymać podaruję sobie plany z napędem na 4 kółka w przyszłym roku a pozbieram na doprowadzenie tego wszystkiego do stanu igła co najwyżej wrzucę jeszcze dokładki progów zdejme spojler i zamontuje hamulce od EVO IX na tył bo wchodzą bez przeróbek przednie będą musiały zaczekać na nowe zwrotnice i koła które je pomieszczą
mkm - 06-12-2010, 15:20
| Wszyc napisał/a: | zamontuje hamulce od EVO IX na tył bo wchodzą bez przeróbek przednie będą musiały zaczekać na nowe zwrotnice i koła które je pomieszczą |
Zaczekaj z montażem na większe przednie i zakładaj komplet.
Z hamującym tylko przodem da się jeździć, z samym tyłem bez szans.
Nawet się nie obejrzysz jak będziesz siedział w rowie.
Wszyc - 06-12-2010, 15:28
Testowane już nie przez jednego z moim rozdzielaczem od hamulców bębnowych tył hamuje przy mocniej wciśniętym pedale hamulca nie dzieje się to po równo i też wielu uzytkowników 7generacji galanta jeździ z tyłu z zaciskami od evo i nie narzeka powinno być ok potem wymienie rozdzielacz na ten od Eclipse (wersja bez ABSu) i będzie i po równo brał jak będę miał wymienione też z przodu heble
bieniak - 06-12-2010, 19:29
nonono:) sie dzieje widze:)to ja trzymam kciuki za ukończenie projektu:)
Krzyzak - 07-12-2010, 07:30
| Wszyc napisał/a: | | hamulce od EVO IX na tył bo wchodzą bez przeróbek |
a nie mają przypadkiem tarcz na 5 śrub? - czyli zmiana piasty i felg się kłania
Wszyc - 07-12-2010, 10:40
Tarcz od EVO nie montuje
|
|
|