To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT IV

Soner - 05-01-2012, 13:45

radek79 napisał/a:
Soner szybkiego powrotu do zdrowia życzę
dzięki!
radek79 napisał/a:
5 lat temu też miałem problemy z dyskiem
powiedz mi miałeś jakąś rehabilitację czy poprostu uważasz bardziej?
volve napisał/a:
A było instalować W7
właśnie 8)
tomasek - 05-01-2012, 13:56

Soner napisał/a:
volve napisał/a:
A było instalować W7
właśnie 8)
_Slawek_ - 05-01-2012, 14:52

DDobry ;)

Dużo zdrowia Łukasz :!:

Tomku jaki model tej karty? A ten W7 to 32- czy 64-bitowy? No i po co wracać do XP, mamy już 2012 rok :) Już lepiej za te 20-30zl nową kartę kupić ;)

radek79 - 05-01-2012, 16:00

Soner napisał/a:
radek79 napisał/a:
5 lat temu też miałem problemy z dyskiem
powiedz mi miałeś jakąś rehabilitację czy poprostu uważasz bardziej?

na rehabilitacji nie byłem ale do tej pory jak coś ciężkiego podnoszę to uważam

Andrew - 05-01-2012, 16:18

Powitać :wink:
bastek - 05-01-2012, 16:46

Yoshiko napisał/a:
no to u mnie w mieście szpital po generalnym remoncie i przebudowie
stracił od 01-01-2012 SOR
ze względów architektonicznych ciekawe jakim cudem

to jest jedna z mądrzejszych decyzji dyrekcji
nowa ustawa stawia takie wymagania, że trudno sprostać.
........................
pytanie za 100 pkt
co grozi dyrektorowi/managerowi zakładu jeśli świadomie działa na szkodę przedsiębiorstwa i śiadomie podejmuje czynności, któe przynoszą znaczną stratę?

Seichan - 05-01-2012, 17:32

bastek1 napisał/a:

pytanie za 100 pkt
co grozi dyrektorowi/managerowi zakładu jeśli świadomie działa na szkodę przedsiębiorstwa i śiadomie podejmuje czynności, któe przynoszą znaczną stratę?

Odpowiem Ci jak skończę pisać pozew ;)

tomasek - 05-01-2012, 17:41

bastek1 napisał/a:
pytanie za 100 pkt
Jeżeli ma dobre plecy lub układy to nic mu nie grozi :lol:
bastek - 05-01-2012, 17:45

to ustosunkuj się do tego:
SOR ma płacone z NFZtu za "dobogotowość" czyli stała kwota codzień. w krasnym jest to chyba 15 pacjentów, po 120 zł (bodajże)
przyjmowanych jest ok. 30-40 osób/dzień - czyli dziennie jest generowana strata ok. teoret. 20x120 zł=2400 (serio - ok. 6000zł/dobę)

czy utrzymywanie SORu przez dyrekcję, gdzie dyr. wie, że generuje straty, nie jest działaniem na szkodę przedsiębiorstwa?
czy jak urzędnik stworzył furtkę (głupia ustawa, która np. wymaga lądowiska dla helikopterów) - nie powinna być pretekstem dla dyr. -
wie pan, panie z NFZtu, ja nie zdążyłem dostosować się. ale chciuałem, niech pan patrzy - przetarg na lądowisko był ogłaszany. czy to moja wina,m że nikt nie chce zrobić lądowiska za 10.000 zł? 2 razy przetarg leciał, wie pan ile kosztuje ogłoszenie przetargu? starałem sie, ale widzicie urzednicy z nfz-tu - nie dałem rady. muszę zamknąć SOR. wiem, że ustawa jest od 2 lat - zależło mi, na 3-ci przetarg dałem 1.000.000 zł, ale moja to wina, że nikt nie podjął się wybudować tego lkądowiska w 1 miesiąć? a teraz czas się skończył....

takie absurdy stwarza nfzet... (narodowa fikcja zdrowia)

grzesiopol - 05-01-2012, 17:52

tomasek6 napisał/a:
Cześć MM :mrgreen:
A ja dalej walczę z malowankiem :twisted: i jeszcze mam problemy z instalacją karty wi-fi na stacjonarnym,nie mogę znaleść sterowników pod W7 :evil:

Ale Win7 ma w sobie prawie większość sterowników i nie powinno być problemu z instalowaniem urządzeń.
A dokładnie co ci nie daje się zainstalować na kompie.
Miłej lektury http://windows7forum.pl/s...erowe-f-16.html
volve napisał/a:
A było instalować W7 ? :P Ja ostatnio walczyłem z WiFi na moim Neetbooku...sprawdzałem 3 routery i nic...okazało się, że standardowo zainstalowane stery na netbooku były złe, po zainstalowaniu nowych wszystko śmiga :roll: A Windows oczywiście XP 8)
Po prostu coś schrzaniłeś instalując Win7, może robiłeś upgrade z XP do Win7 to może wtedy cos nie tak poszło. Najlepsza jest czysta instalacja Windowsa i to każdego nawet XP. Podczas czystej instalacji Win7 doda sobie wszystkie urządzenia, ja instalowałem najpierw na laptopie na próbę, wynalazł wszystko łącznie z siecią i routerem, a na stacjonarnym też poszło bez problemu.
Jedyny problem z Win7 jest brak kompatybilności z niektórymi starszymi programami lub grami, ale przecież WinXP też na poczatku nie był idealny. :mrgreen: :mrgreen:

tomasek - 05-01-2012, 18:12

Grzesiu wiem jak się instaluje windowsa :P i przed instalką był robiony format dysku :mrgreen:
Problem w tym że ta karta ma problem z W7,sprawdż Linksys WMP54G :wink:
Sławciu,twój link nie dał rozwiązania :cry:

Mario - 05-01-2012, 18:33

Witam.
a ja naprawiłem sobie kartę graficzną w laptopie :mrgreen: :mrgreen:
No tzn. zaleczyłem..zobaczymy na jak długo :)
Bo już całkiem padła, ale na razie jestem zadowolony bo 3 godziny zajęło mi rozebranie laptopa, także ciesze się, że złożyłem z powrotem :biggrin:

_Slawek_ - 05-01-2012, 18:43

tomasek6 napisał/a:
Problem w tym że ta karta ma problem z W7,sprawdż Linksys WMP54G
Sławciu,twój link nie dał rozwiązania

Przypomniało mi się, że mam dla Ciebie rozwiązanie :) Kupiłem przed świętami do odtwarzacza, ale okazało się, że nie kompatybilne, a vobis zwrotu nie przyjmie bo opakowanie naruszyłem :D Niby jak miałem to wyjąć ;) Zaraz podam szczegóły :)

[ Dodano: 05-01-2012, 18:49 ]
Wireless LAN USB 2.0 Adapter 802.11n WPS LogiLink® Sterowniki są i na płytce i na necie.

patriotazz - 05-01-2012, 18:51

Powitać wszystkich w deszczowy dzionek.Łukasz szybkiego powrotu do zdrowia.
A ja dzisiaj zaczałem usuwać rdze z mojej Cari ale niestety na zlot nie będe mógł nią przyjechać:(

bastek - 05-01-2012, 18:54

a jak jesteście tacy komputerowi - powiedzcie jak chłop krowie na miedzy - łopatologicznie

neta będę miał albo z tpsa, albo z jakiejś cyfry+ czy cyfrowego polsatu

kabel wejdzie do domu - i co dalej?
rozprowadzić kable po domu? i gniazdka w pokojach?
czy jakieś wirelessy i inne wifi blututy (czarna magia)? jak ma się do tego strop?
jak to wygląda technicznie -
wer.1
wchodzi kabel z talerza do domu - i leci do miejsca gdzie stać będzie TV. tam też jakiś router montuje i z routera bezprzewodowo, lub kablem?
wer. 2 wchodzi kabel tepsy, podłaczany do routera i j.wyżej?
net w 3 pokojach na dole+ 2 na górze.