To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

eremita - 16-11-2015, 21:12

Ręcznik Fluffy daje radę :mrgreen:
Całego Gala nim ogarnąłem :mrgreen:
Mogę polecić z czystym sumieniem.

Fragu - 17-11-2015, 07:13

:drinkers: kupuję!
Maciejos - 17-11-2015, 16:22

eremita napisał/a:
Czyli na czarno od spodu by ruda nie miała łatwo poszła na konserwa całe podwozie wraz profilami zamkniętymi :)

Przepraszam, że odgrzewam ten kotlet, ale gdzie w Poznaniu (o ile chodzi w ogóle o P-ń) robiłeś profile zamknięte ?...na lato może też Galowi taką kurację zafunduję :-)

eremita - 18-11-2015, 09:01

Maciejos napisał/a:
eremita napisał/a:
Czyli na czarno od spodu by ruda nie miała łatwo poszła na konserwa całe podwozie wraz profilami zamkniętymi :)

Przepraszam, że odgrzewam ten kotlet, ale gdzie w Poznaniu (o ile chodzi w ogóle o P-ń) robiłeś profile zamknięte ?...na lato może też Galowi taką kurację zafunduję :-)

Ja robiłem 40km od Poznania bo Poznańskie ceny by mnie zabiły :wink:

Maciejos - 18-11-2015, 14:40

A podesłałbyś namiary na PW ? Z góry dziekuję.
eremita - 18-11-2015, 20:56

Maciejos napisał/a:
A podesłałbyś namiary na PW ? Z góry dziekuję.

Zaraz podeślę :D

Zadałem już to pytanie w dziale o Galach ale z kronikarskiego obowiązku i tego że może tam ktoś nie zaglądnie zapytam tu :)

Wydaje mi się że mój gal troszku dużo pali :roll:
Pytanie kieruję do osób mających gala 2,5 w LPG z automatyczna skrzynią biegów poruszających się po dużych miastach.
Mój miał średnie spalanie 15,6 ostatnio wyskoczył mi błąd na jednym wtrysku i podłączył instalację pod OBD to wskoczyło nawet ponad 17 :shock:

Pierwszy gal miał spalanie w mieście 12 do 14 l tyle że był w manualnej skrzyni, to 12 było przy normalnej jeździe tak jak teraz jeżdżę a wychodzi mi prawie 16 :doubt:

eremita - 18-11-2015, 21:15

A i jeszcze jedno czy lepiej mieć wpiętą instalację pod obd by na bieżąco szły korekty czy lepiej nie?
Jedno co zauważyłem to spalanie wzrosło :?

mati_z - 18-11-2015, 21:35

U mnie spalanie w lato z klimą kiedy dojeżdżałem autem do pracy wyszło właśnie około 15 litrów, a raz jak szybciej śmigałem to ponad 17L. Niestety, automat jest wygodny do miasta, ale swoje spali, za to w trasie można zejść poniżej 10L :)
Co do korekt OBD to trzebaby zobaczyć czy te w ECU też się zmieniają czy stoją w miejscu.

deejay - 18-11-2015, 22:25

Nie wiem jakie korki tam macie w Poznaniu, ale mój 2,5 LPG po Wrocławiu , ( czasami mega korki) pali od ok 13-13,5 jeżdżąc "normalnie" , do 16l/100km noga raczej ciężka :P
eremita - 18-11-2015, 22:38

deejay napisał/a:
Nie wiem jakie korki tam macie w Poznaniu, ale mój 2,5 LPG po Wrocławiu , ( czasami mega korki) pali od ok 13-13,5 jeżdżąc "normalnie" , do 16l/100km noga raczej ciężka :P

No we Wrocławiu macie to samo co w Poznaniu :D KORKI :evil:

Czyli dużo pali :|

Gdzie ewentualnie można szukać przyczyny? Albo muszę poczytać jak jeździć ekonomicznie automatem :P

Owczar - 19-11-2015, 00:11

eremita napisał/a:
Pierwszy gal miał spalanie w mieście 12 do 14 l tyle że był w manualnej skrzyni, to 12 było przy normalnej jeździe tak jak teraz jeżdżę a wychodzi mi prawie 16

Wszystko zależy od korków i długości odcinków. Mój na 8km odcinkach palił 19l przy cieżkiej nodze. Lex na 4km odcinkach pali mi ostatnio ponad 30l. Ale te 4km jadę około 20-30 min. Zależy od dnia.

dmi - 19-11-2015, 02:07

nie martw się, mój pali podobnie, pogodziłem się z tym. Miasto minimum 15-16l lpg, trasa max 12l lpg. Ciągle zabieram się za wymianę wtrysków Valtek (przejechane 70km ponad), może to coś pomoże ; p
sveno - 19-11-2015, 06:36

Owczar napisał/a:
Ale te 4km jadę około 20-30 min.
jak się sprężysz to na pieszo zrobisz podobny czas, a będzie na pewno zdrowiej i taniej :)

Ja ostatni jeżdżąc tylko po Krakowie miałem spalanie rzędu 17-19l (M/T) wszystko zależy od miasta i korków, zanim zaczniesz szukać dziury w całym zrób więcej testów.

Owczar - 19-11-2015, 08:17

Dokładnie, to spalanie jest ok.

A mi rzeczywiście piechotą byłoby podobnie i taniej. Ale piechotą nie mam jak przejść przez węzeł Marynarska. Z reguły jeżdżę rowerem, nawet zimą. Się jak pada deszcz to jest to mało przyjemne :) wtedy jadę autem.

eremita - 19-11-2015, 09:39

A no to ok. Faktycznie ostatnio jeżdżę tylko krótkie kawałki. Muszę potestować. A jeszcze jedno pytanie wiem ze to zależy od odległości jeżdżonych ale sprawdzał ktos ile mu pali benzyny przy jeździe na LPG.
Muszę w końcu zainwestować w UKP podgląd na chwilowe spalanie skutecznie hamuje nogę :wink: