Nasze Miśki - Mitsu O1T by Rafciu
staszq2 - 23-05-2020, 00:29
uszaty69 napisał/a: |
To od razu możesz czujniki abs kupić. |
A dlaczego chcesz kolegę na koszty naciągać?
Wiem że łatwiej łożyska się wyprasowuje jak nie ma czujników ale wystarczy poświęcić trochę więcej czasu i uwagi żeby nie wyrzucać w błoto kasy. Fakt faktem że 2 na 3 odkręcanych czujników się urywa
uszaty69 - 23-05-2020, 10:16
staszq2 napisał/a: | uszaty69 napisał/a: |
To od razu możesz czujniki abs kupić. |
A dlaczego chcesz kolegę na koszty naciągać?
Wiem że łatwiej łożyska się wyprasowuje jak nie ma czujników ale wystarczy poświęcić trochę więcej czasu i uwagi żeby nie wyrzucać w błoto kasy. Fakt faktem że 2 na 3 odkręcanych czujników się urywa |
Czy ja mam z tego choć złotówkę, żeby mówić że kogoś naciągam na koszty? Części zawsze moze zwrocic. Czujniki niby elektryczne, ale to kwesti digadania ze sprzedawca, a jak są zapakowane fabrycznie, to juz w ogóle nie ma problemu ze zwrotem. Jakie koszty? Doradzam, ale widzę że Ty jesteś mistrzem i nie jest dla Ciebie problemem to, czego ja, mając cały warsztat, nie przeskoczyłem. A wymieniałem kiedy auto miało może 6 lat.
Poczekam w takim razie aż kolega wymieni łożyska przód bez uszkadzania czujników.
Bzyk_R1 - 23-05-2020, 15:20
uszaty69, mogłeś napisać w takim razie "wypożycz ze sklepu czujniki ABS od razu"
Proszę jeszcze raz zostaw maniery i ton wypowiedzi z innych forów tam gdzie ich miejsce. Tutaj panują pewne zasady które zaakceptowałeś.
uszaty69 - 23-05-2020, 17:43
Bzyk_R1, czy Ty masz jakiś problem? Sklep to nie wypożyczalnia. Moze nie wiesz, ale w sklepie sie kupuje. Mozna natomiast zwrócić. Najgorsza rzecz jak zaczynasz robote i braknie części. Lepiej kupić za dużo, bo można zwrócić, niż w sobotę wieczorem dowiedzieć się że coś trzeba było kupić. Dałem dobra radę, bo jak wcześniej nie wymieniał czujników, to je prawdopodobnie uszkodzi. Ja napisałem jedno zdanie - jedną radę. Bez kontekstu negatywnego, ani bez jakiś odcinek albo nie wiem czego się doszukujecie. Naskakujecie jakbym komuś krzywdę robił. Naprawdę chyba macie jakieś niedomagania ego.
jacek11 - 24-05-2020, 00:50
uszaty69, nie ma się co napinać ja poniekąd czuję się winny sytuacji, ale dziwne mi się wydało wymienianie czujek abs, przy wyciskaniu łożysk. Wystarczyło napisać, że podczas takiej wymiany często uszkadzają się czujniki, i nikt by nie wnikał
Rafik83 - 24-05-2020, 09:01
Chłopaki bez stresu czujniki przeżyły jest git ale kolektor za to tak łatwo się nie poddał jedną szpilke na podpuche puścił A reszta trzymała jak konajacy książeczki więc tego starcia kolektor też niestety nie przeżył, a i tak okazało się że był popekany w wielu miejscach.
Dziś rozwiercanie i gwintowanie.
Krzyzak - 24-05-2020, 12:48
pokażcie zwrotnicę tego auta, bo ja nigdy przy wymianie łożysk nie musiałem demontować (w praktyce zniszczyć stary i założyć nowy) czujnika ABS
Rafik83 - 25-05-2020, 15:41
Niestety moje już poskladane. Nie karzcie rozbierać dla zdjęcia
Dziś jeszcze chłodnice wrzucę i może w końcu troszkę pojerzdże.
Rafik83 - 27-05-2020, 11:52
Wczoraj przyszły szpilki i nakrętki do kolektora, zeszło się do 1:00 w nocy ale siedzi później wrzucę fotki, teraz czekam na Radyjko Bo bez radia to jak bez benzyny.
Bzyk_R1 - 27-05-2020, 11:57
Rafik83 napisał/a: | Bo bez radia to jak bez benzyny. |
E no bez radia odpali i jedzie chyba?
Rafik83 - 27-05-2020, 13:57
Bzyk_R1 napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | Bo bez radia to jak bez benzyny. |
E no bez radia odpali i jedzie chyba? |
Ale co to za jazda
Rafik83 - 27-05-2020, 13:59
No i po pierwszym kilometrze zaświecił się ABS ciekawe czemu hmmm?
staszq2 - 03-06-2020, 11:09
Rafik83, jeszcze pare rzeczy i tylko się cieszczyć
uszaty69 napisał/a: | Doradzam, ale widzę że Ty jesteś mistrzem i nie jest dla Ciebie problemem to, czego ja, mając cały warsztat, nie przeskoczyłem |
Czyli rozumiem, że masz warsztat i nie potrafisz wymienić łożyska bez zdejmowania czujnika ABS? Jeśli tak to sorry ale to Twój problem a jeśli nie... to o co chodzi z tym "przeskoczeniem"?
uszaty69 napisał/a: | Naprawdę chyba macie jakieś niedomagania ego. |
Napisałem że łożysko bez problemu wymienia się bez sciagania czujek a poniżej, że jeśli już będziemy chcieli je zdjąć to większe prawdopodobieństwo, że się urwą... A Ty od razu próbujesz docinać i obrażać bo Ci nie przyklasknął nikt
Rafik83 - 03-06-2020, 13:55
Po krótkiej przerwie witam ponownie więc tak kolektor wymieniony razem z chlodnicą, łożyskiem no I czujnikiem ABS
Największy problem napotkalem po złożeniu wszystkiego bo się okazało że rurka odprowadzajaca olej z turbo zrobiła się za krótka o około 0.5mm no ale pogrzalismy palnikiem i jakoś dała się rozciągnąć.
Rafik83 - 03-06-2020, 13:57
Następnie auto pojechało na wymianę rozrządu i w tym punkcie coś nie poszło po myśli majstra, auto straciło moc wyło więc wróciło na warsztat. Dziś się okaże.
|
|
|