To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Oslepianie światłami stopu, albo przeciwmgielnymi...

Anonymous - 25-12-2005, 13:13

Chooper napisał/a:
Tak się specjalnie poprzyglądałem, dodatkowo jeszcze w deszczową pogodę, jak to jest z tymi światłami stopu, to aż sie dziwię, że Fido, albo ktoś inny nie wpadł jeszcze wczesniej na pomysł, czy przeszkadza komuś czerwone światło sygnalizatora gdy sie na nie patrzymy stojąc i wyczekując na zielone....:mrgreen:

Chooper chyba nie dostał prezentu pod choinkę ;-)

Chooper - 25-12-2005, 14:40

sla napisał/a:
Chooper napisał/a:
dziwię, że Fido, albo ktoś inny nie wpadł jeszcze wczesniej na pomysł, czy przeszkadza komuś czerwone światło sygnalizatora gdy sie na nie patrzymy stojąc i wyczekując na zielone....:mrgreen:
Coś takiego może tylko napisać osoba z dużą wadą wzroku , lub nagminnie trzymająca w podłodze pedał hamulca.

wytłumacz, bo nie rozumiem...skąd takie przypuszczenie?

a prezencik dostałem ;) :D

Hubeeert - 25-12-2005, 22:57

Chooper napisał/a:
Tak się specjalnie poprzyglądałem, dodatkowo jeszcze w deszczową pogodę, jak to jest z tymi światłami stopu, to aż sie dziwię, że Fido, albo ktoś inny nie wpadł jeszcze wczesniej na pomysł, czy przeszkadza komuś czerwone światło sygnalizatora gdy sie na nie patrzymy stojąc i wyczekując na zielone....:mrgreen:

Tak sobie myślę że dawno w ucho nie dostałeś :lol:

Chooper - 26-12-2005, 00:27

Hubeeert napisał/a:
Tak sobie myślę że dawno w ucho nie dostałeś

HUbiii.... ironia.......takie ładne słowo, o którym tak często zapominamy...:D

A tak mi się powiązało, że skoro mogą przeszkadzać światła stopu, to tym samym denerwujące jest czerwone światło sygnalizatora...

Czy chociaż w święta możemy przestać być tacy...."poważni" i popatrzec na wszystko troszeczke inaczej...przecież jest czas aby sie radować...ot takie moje filozoficzne rozważania....:)

Moominek - 26-12-2005, 20:35

Święta świetami ale te lampki na choince w monitorze mi sie odbijają!! ;)
Hubeeert - 26-12-2005, 20:49

Niemożliwe Moominek nie mów mi że monitor masz na stałe przymocowany do sciany i nie można go odwrócić :lol:

A w temacie - wnerwia mnie nie tylko to że 95% samochodów w Polsce ma źle ustawione światła albo żarówki 90/100W ale równiez to że sporo kierowców wychodzi z założenia że przy byle okazji włączają tylne i przednie światła przeciwmgielne (przednie źle ustawione) i oślepiają niemiłosiernie. tylne światła przeciwmgielne w warunkach mżawki albo deszczu oslepiają. Taka jest prawda. daleki jestem od strzelania do takich "inteligentnych inaczej" ale mandaty bym sadził.

Anonymous - 01-01-2006, 19:55

Moominek napisał/a:
Święta świetami ale te lampki na choince w monitorze mi sie odbijają!! ;)

Pewnie znowu odwróciłeś monitor i oglądasz gołe babki ;-)

Moominek - 01-01-2006, 22:02

No i się wydało ;)
Kofi - 02-01-2006, 09:58

Za naduzywanie przeciwmgielnych (glownie przednich) policja powinna porozrzucac troche mandatow i by sie ludzie uspokoili. Ale znajac policjantow to oni sami by chetnie na przeciwmgielnych przednich jezdzili bo to "fajnie wyglada"
Anonymous - 22-08-2006, 13:06

Mnie również nie drażnią światła stopu i póki co nikt nie skarżył się na moje szczególnie trzecie led na prawie całą szybę;) w sumie to chyba mocno świeci bo jak sie raz do tyłu obejrzałem podczas hamowania to całe podszybie mam na czerwono oświetlone :shock:

Osttanio nawet sprawdziłem jak to wygląda, połozyłem cegłe :mrgreen: na hamulcu i wyszedłem z auta.. ładnie wygląda a nie razi.. :lol:

Co do zielonej strzałki w lewo: Mozna tylko skręcać nie wolno zawracać pamiętam takie pytanie na prawku było.

Jak ktoś mnie z tyłu razi to daję znać przeciwmgielnym że cos ma nie tak. Kilka razy włączam i wyłączam. Co innego jak stanie taki zaraz za mną w korku taki DŹIP czy cuś to już nie ma rady..