To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki

Grid - 01-07-2008, 13:02

RoveR napisał/a:
Grid, ale ceny to chyba mają serwisowe, nie mają żadnych upustów dla Mitsumaniaków?

Mitpol zniżek dla nas nie ma z tego co wiem. Nic poważniejszego u nich nie robiłem oprócz zwykłych przeglądów, wymiany olejów/płynów/klocków. Natomiast jeśli miałbym robić coś większego to na pewno poszedłbym gdzie indziej, właśnie ze względu na ceny.

Pozdr,
Grid

Anonymous - 14-07-2008, 09:18

A więc moi mili pierwsza sprawa to szukam elektryka do podłączenia wentylatora na chłodnicy (heh pewnie pomyślicie to nic trudnego) ale misiek po wypadku i elektryka w kiepskim stanie brak kostek, bałagan w przewodach od wentylatora i jednej lampy, druga to to żeby najlepiej był w rejonie widzewa (skąd taki pomysł?) ano jak wiadomo nie ma chłodzenia i nie chce sie wypuszczać na zakorkowane miasto :( , wiem Mitpol jest blisko ale jakoś nie mam zaufania do serwisów lepiej ktoś z polecenia lub ktoś komu można zaufać.
SHARK1979 - 11-09-2008, 11:49

Witam ja robie swoja Cari u nas w Łęczycy u miłego mechaniora, młody ale kuma i ceny git, np: wczoraj czysciłem u niego przepustnice w 1.8 GDI wzioł 40zł :)
metal - 13-12-2008, 15:44
Temat postu: Wie ktoś gdzie można dobrze zrobić alternator?
wydaję mi się ,że jest bliski końca(trzęsie jak załaczam wiecej prądów wiec trzeba go zrobić)albo go zregenerować(nie wiem czy przewinąć czy wymienić szczotki...)albo nowy.Może ktoś wie ile to trwa(zrobienie)czy trzeba go w łapkach przynieść i Ile średnio to kosztuje.....No i oczywiście gdzie moge w/w zrobić mam C52 1,5 1988rok.....

Ps.dobrze by było w okolicy łagiewnik/bałuty.

POZDRAWIAM!

junior81 - 31-01-2009, 01:28

http://www.alternatory.esem.pl/

W tym zakładzie ojciec regenerował alternator do Poloneza Caro Plus. O ile pamiętam to nowe pierścienie ślizgowe, szczotki i złożenie to było około 70 zł i alternator jak nówka z fabryki.
Możesz zadzwonić i dowiedzieć się jakie koszta.

Będę potrzebował wymienić olej i filtr w automatycznej skrzyni biegów. Wiem że potrzebuje około 10 l Castrola TRANSMAX Z i filtr.
Jakieś propozycje gdzie mógłbym się udać?
Spec od klimy też by się przydał , bo chyba niedziała.

iza - 31-03-2009, 12:33

JA zaś polecam :D :D :D :D warsztat na ul.Scaleniowa4 lub 2 Pan Gorzkiewicz Arek :D :D na wjeździe szyld wiec łatwo znaleźć POLECAM mila obsługa ,Ja osobiście mam ten namiar od ALICJI .....i jestem zadowolona
misza116 - 03-04-2009, 11:17
Temat postu: Wymiana rozrządu - Łódź, Cari GDI
Witam,

mój pierwszy post, ale naprawdę UŻYŁEM szukajki ;P

i wciąż nie wiem gdzie w Łodzi zrobią mi to co w temacie - szybko, tanio, i DOBRZE?

pozdr

[ Dodano: 03-04-2009, 14:26 ]
Pytanko pomocnicze - tanio jest na Przestrzennej 62 (ok. 120 zł), Łódź, czy ktoś wie, czy DOBRZE?

sleepe - 03-04-2009, 22:28
Temat postu: naprawa komputera do Colta w Łodzi i okolicach gdzie???
Poszukuję elektronika w Łodzi który zajmuje się naprawą komputerów,wgrywaniem oprogramowania itp. mam Colta 93r. 1,3i .Może ktoś wie gdzie w Łodzi lub okolicach coś takiego robią??
iza - 04-04-2009, 00:54

napisałam Ci na PW :D :D
pamar - 08-04-2009, 12:05

Chooper napisał/a:
troszke z innej dziedziny, ale Ci którzy mają klimę w aucie, musza ją serwisować
tu mogę polecić:
Auto-Klima T&M S.C.
klimatyzacje, chłodnice - naprawa sprzedaż
Ul. Starorudzka 12 93-418 Łodź
(0-42)250 70 79
501 533 003 / 602 638 718
www.auto-klima.info.pl

szybko, fachowo, i przyjemnie ;)

Koszt od 80 do 160 pod warunkiem, że działa.
Dzięki Chooper :mrgreen:

a.mazak - 11-04-2009, 14:47

Witam. Mam problem z automatyczną skrzynią biegów, biegi wypinają się ( na pewno czwórka i chyba dwójka). Czy przyczyną mogą być błędy w sterowaniu elektroniką, czy uszkodzenie mechaniczne? Poza tym skrzynia działa bez zarzutu.. do czasu :) Proszę o pomoc GALANT 91 2.0
Dynamind - 22-04-2009, 14:14
Temat postu: Re: Wymiana rozrządu - Łódź, Cari GDI
misza116 napisał/a:
Witam,

mój pierwszy post, ale naprawdę UŻYŁEM szukajki ;P

i wciąż nie wiem gdzie w Łodzi zrobią mi to co w temacie - szybko, tanio, i DOBRZE?

pozdr

[ Dodano: 03-04-2009, 14:26 ]
Pytanko pomocnicze - tanio jest na Przestrzennej 62 (ok. 120 zł), Łódź, czy ktoś wie, czy DOBRZE?

Witam ,
Polecam warsztat na Zamenhoffa 28 , Centrum Usług MOtoryzacyjnych (kiedys był tam Szymacha)

Sama tam robiłam i komplet z pompą wyszedł 720 PLN wraz z częściami i robocizną.
Obsługa bardzo dobra i czysta robota.
Polecam

misza116 - 25-04-2009, 01:01
Temat postu: Przegląd zawieszenia
Może ktoś polecić jakieś miejsce, gdzie tanio i solidnie przejrzą zawieszenie, i powiedzą w co dokładnie mam zainwestować? ( bo wiem, że wymaga inwestycji natychmiastowej, być może tylko końcówki drążków, ale chcę się upewnić)
kam_k - 19-05-2009, 11:34

Witam,
mam pytanie czy zna ktoś dobry warsztat blacharsko-lakierniczy, mój Misiek został uderzony w tył i czeka mnie niedługo klepanie i lakierowanie. Niedługo dostanę odszkodowanie i chciałbym naprawić Miśka solidnie, ale za przyzwoitą sumę.
Aha chciałbym nabyć jeszcze zderzak tylny, bo stary już się nie nadaje do niczego, może mi ktoś polecić dobry punkt z częściami, rzecz jasna mogą być używane, byle w dobrym stanie.
Jestem tutaj nowy, proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków :wink:
P.S. Co do dobrych warsztatów polecam zakład przy ul. Elektronowej 10 BPM Car. Panowie nigdy nie poddadzą się i zawsze autko jest naprawione solidnie 8) Wszystkie poważniejsze naprawy zlecam właśnie im. Mają dużo klientów, którzy także mają o nich dobre zdanie.

junior81 - 20-05-2009, 11:02

Witam.
Potrzebuje ustawić zbieżność. Klubowicze żucie jakieś ciekawe propozycje przede wszystkim cenowe. Chyba że cena za przód 100zł lub 150zł za całośc jest atrakcyjna to cofam pytanie.