To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Potrzebna pomoc dla 2 letniej Oli

Anonymous - 13-09-2007, 19:53

I ja troszeczke przelałem na konto OLI
lukasz921 - 13-09-2007, 21:07

popieram akcje i dorzucam swoja kropelke.

Dużo Zdrówka Olu,
Lukasz921

Anonymous - 13-09-2007, 21:31

Gene skoro rozmawiałeś z fachowcem to pewnie masz rację, tylko dlaczego Caritas nie poinformował o tym rodziców Oli ? Przecież powinno im zależeć na tym aby uniknąć takich opinii jak czytałem wcześniej. Obawiam się, że rodzice Oli po otrzymaniu kasy będą zmuszeni sami odprowadzić podatek. Jak dowiem się coś na ten temat to dam znać na forum.

P.S. też się dorzuciłem

Anonymous - 13-09-2007, 23:15

Ja sie dziwię że rodzice Oli nie mają swojego konta lub mogli by założyć specjalnie na ten cel. Po co Caritas jeszcze w to mieszać. Wpływy by były jasne, bo każdy pisze w tytule wpłaty "Dla OLI".
Anonymous - 13-09-2007, 23:15

Hmmm moze głupie pytanie - to jakis wymog zeby konto było fundacji, pod auspicjami etc ? A gdyby tak zupelnie prywatne konto to nie wolno ?

Tu sie kazdy grosz liczy, bo czas sie liczy a te 7% to hmmm no zdzierstwo !

raddex - 13-09-2007, 23:37

niewielka kwota - ale poszła
Jackie - 14-09-2007, 00:19

Kochani,
To nie jest wątek o Caritas więc bardzo proszę o niekontynuowanie tego tematu. Zawsze możecie założyć inny wątek a tego proszę nie rozmywać.
Pozdrawiam

Gene - 14-09-2007, 07:21

Ja poprostu mysle, ze poza zbiorka pieniedzy przydalaby sie (moze) jakas pomoc prawna rodzicom Oli. Bardzo mozliwe, ze jedna lub dwie rozmowy z osoba znajaca zagadnienie (prawnik, doradzca finansowy, ksiegowy) moga rownie duzo pomoc co wplata. A moze takie konsultacje byly przeprowadzone. Niestety nic wiecej na ten temat nie potrafie powiedziec. Tak czy siak wierze, ze dzieki wsparciu ludzi wielkiego serca i to malutkie serduszko da sie uratowac.
Niestety takich i podobnych nieszczesc jest cala masa w naszym kraju. Choc nie wiem jak bysmy sie starali to nie damy rady. To nie nasza wina, jestesmy tylko skromnymi obywatelami, bardziej lub mniej kochajacymi ojczyzne i rodakow. To chory jest system a paraliz na szczeblach wladzy prowadzi do takich absurdalnych sytuacji. Oby to jak najszybciej sie zmienilo a Pan Giertych i spolka zaczal naprawde myslec o rodzinach i dzieciach a nie zbijal kapital wyborczy na gloszonych przez siebie haslach.
Przepraszam ale i mi nie starcza juz sil... nawet z pensja prezesa banku pomoglbym tylko znikomej grupie potrzebujacych.
Mimo wszystko chce tu zyc... z Wami.

szosty - 17-09-2007, 13:49

...łza się kręci... śliczne maleństwo i napewno kochane!!!
złotówki poszły...!

Hubeeert - 24-09-2007, 23:27

Subaryta czyli Jackie na forum www.subaru.pl/forum napisał/a:
Kochani,
Z radością informuję, że akcja jest zakończona ! Udało się zdobyć pieniądze na II operację. Teraz wystarczy trzymać kciuki za jej powodzenie ;)
Pozdrawiam i dziękuję !

źródło: http://subaru.pl/forum/vi...p=516572#516572

igi - 08-11-2007, 09:06

gazeta wspolczesna napisał/a:
Białystok. Oleńka leci dziś razem z rodzicami - Ewą i Maciejem - do Niemiec. Będzie to bardzo ważna podróż. Dzięki zabiegowi, który się tam odbędzie, mała dostanie szansę na zdrowe życie.

całość na

http://www.wspolczesna.pl.../REG00/71107033

to również dzięki Wam :!:

Wielkie dzięki :) :notworthy:

Kibloo - 08-11-2007, 09:09

dużo zdrówka Olu, trzymamy kciuki! :) :) :)
Gene - 08-11-2007, 10:01

:thumbright:
Anonymous - 08-11-2007, 10:40

Zdrówka Ola - musi być dobrze :biggrin:
igi - 20-11-2007, 10:16

cytat z Gazety Współczesnej:

Dziś bardzo ważny dzień dla maleńkiej Oli. Jest z rodzicami w Niemczech i czeka na operację. Odbędzie się ona w klinice nazywanej Centrum Serca w Kolonii.

- Wczoraj Ola miała cewnikowanie serca. Trwało 2 godziny. Teraz czekamy na spotkanie z lekarzem i chirurgiem - poinformowali rodzice dziewczynki.
Ola ma skomplikowaną wadę serca. Pompuje ono zbyt mało krwi do płuc. Jej organizm jest niedotleniony, a płuca nierozwinięte. "Gazeta Współczesna" latem pomagała zorganizować zbiórkę pieniędzy na jej leczenie. Dziewczynka przeszła już kilka ciężkich operacji za granicą.

Miejmy nadzieję, że dzisiejsza będzie ostatnia. Trzymajmy mocno kciuki, żeby wszystko się udało!