To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - nasza-klasa

Anonymous - 18-12-2007, 14:36

szkoda prądu padnie to śmiercia naturalną

250 znajomych ktos ma :shock: fikcja no i pęd pustostanu do bycia na topie patrz kat. piękne z naszej klasy czy cos w podobie :badgrin: zgroza

Efa! - 18-12-2007, 15:27

Raju, ja mam już prawie 100 znajomych i każda z tych osób odegrała jakąś rolę w moim życiu. Dzięki NK są w nim znowu.
Nie padnie.

arekp - 18-12-2007, 15:37

http://wiadomosci.gazeta....%2c4773076.html
Anonymous - 18-12-2007, 15:45

gumas_72 napisał/a:
szkoda prądu padnie to śmiercia naturalną

stara maksyma brzmi - zawsze jest miejsce na rynku dla lepszej oferty
więc być może i NK padnie
od czarnowidztwa wolę szerzyć optymistyczne widoki, że jednak nie padnie
bo jak na razie nic lepszego do dyspozycji nie ma
a przynajmniej ja nie znam :)

a co do ilości 250 znajomych, to naprawdę to nie jest dużo
tyle to na upartego z jednej szkoły można zebrać :lol: a co dopiero z podstawówki, szkoły ponadpodstawowej, studiów, wojska, klubów sportowych, muzycznych, pracy jednej, drugiej i jeszcze 1500 innych źródeł znajomości :lol: piaskownicy nie wyłączając

a problemy serwerowo-programowe właścicieli to mnie tyle obchodzą co kłopoty niemieckiej motoryzacji :lol:
jak kupujecie loda to roztrząsacie na której łące krowy się pasły ?

a samo sprawdzenie ilu jest na świecie moich imiennikonazwiskników - bezcenne :lol:
i jak ktoś się uprze to nawet zupełnie zbędne :lol:

[ Dodano: 18-12-2007, 15:52 ]
arekp napisał/a:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1%2c80269%2c4773076.html

jak taka policyjna oferma sie sama odkrywa, to może i lepiej że teraz i że sama, niż że na skutek długoletniego dochodzenia i tuż przed emeryturą :lol:
Oczyścić policję z oferm !!! :lol: a jak widać sama się oczyszcza :lol:

Anonymous - 18-12-2007, 16:50

arekp napisał/a:

Glupota userow nie zna granic.

Tylko co to ma do idei portalu?

Pzdrw.

arekp - 18-12-2007, 18:10

Robert Bryl napisał/a:
arekp napisał/a:

Glupota userow nie zna granic.

Tylko co to ma do idei portalu?

Nie dopisalem, ze zwiazane jest to z ochrona prywatnosci i nie umieszczaniem o sobie zbyt wielu informacji w sieci - o czym wspominalem na samym poczatku tego watku. Zaistniala sytuacja to idealny przyklad tego, ze informacje o sobie trzeba do sieci wrzucac z glowa i pelna swiadomoscia.

Moominek - 18-12-2007, 18:24

arekp napisał/a:
Zaistniala sytuacja to idealny przyklad tego, ze informacje o sobie trzeba do sieci wrzucac z glowa i pelna swiadomoscia.

Arku ale ameryki tym nie odkryłeś. Czy dlatego, że niektórych poniosło portal powinno się zamknąć lub jest be? Podoba mi się wypowiedź KGP :)
Każdy z nas chyba ma świadomość odkrywania siebie (to samo tu na forum) i powinien liczyć się z konsekwencjami, a przede wszystkim robić to z głową.

BTW. Dzięki NK spotkałem również tych, którzy wymigali się od mitsumaniaków po padzie MMC Forum :) I nadal jestem za NK wszystkimi czteroma kołami :D

cns80 - 20-12-2007, 08:30

Jak dla mnie ten portal powinien mieć ograniczenie, tak aby znajomych zapraszać tylko ze swojej klasy. W końcu tytuł brzmi "nasza-klasa", a nie "grono". teraz widzę konta ludzi, którzy mają po parę setek znajomych i z żadnym nie zamienili słowa (czasami nawet w szkole, tylko twarz pamiętają). Wypacza to chyba trochę ideę tego serwisu.
Myślę że to padnie, bo się szybko znudzi, chociaż "grono" nie padło, więc kto wie ?

Moominek - 20-12-2007, 08:38

Nie angażuję się zbytnio w dodawanie do kontaktów,a mam już 40 znajomych. Prawdopodobnie dlatego, że zmieniałem szkołę podstawową, zmieniałem szkołę średnią, co w przypadku dodawania wszystkich jak leci dało by mi już (przy pełnej obsadzie klas i rocznika ze studiów) około 180 znajomych :)
akbi - 20-12-2007, 08:50

hehe ... Marcin-Krak ... jakbym nie zauważył, co masz w opisie swojego profilu to bym Cię nie dodał do znajomych :lol: :badgrin: :badgrin: :P

... ale jeszcze jeden mam problem ... czy ktoś zna Mateusza Łoś :?: :?: bo on mnie zna :doubt:

Aga - 20-12-2007, 09:08

cns80 napisał/a:
Jak dla mnie ten portal powinien mieć ograniczenie, tak aby znajomych zapraszać tylko ze swojej klasy.

absolutnie się z tym nie zgadzam
wykorzystałam ten portal do odnowienia znajomości z mnóstwem osób, nie tylko ze szkoły
takie ograniczenie byłoby bardzo szkodliwe dla takich jak ja, co to wyjechali z rodzinnego miasta i stracili kontakty z ludźmi

nazwa portalu nie ma tu żadnego znaczenia
dzięki reklamie właśnie na ten portal zapisuje się najwięcej ludzi i tu można ich znaleźć
a nie na jakimś gronie, gdzie byłam zapisana od lat i niewielu odnalazłam

Anonymous - 20-12-2007, 10:40

Aga, jesteś uzależniona od internetu :P
Anonymous - 20-12-2007, 11:27

cns80 napisał/a:
Jak dla mnie ten portal powinien mieć ograniczenie, tak aby znajomych zapraszać tylko ze swojej klasy. W końcu tytuł brzmi "nasza-klasa", a nie "grono". teraz widzę konta ludzi, którzy mają po parę setek znajomych i z żadnym nie zamienili słowa (czasami nawet w szkole, tylko twarz pamiętają). Wypacza to chyba trochę ideę tego serwisu.
Myślę że to padnie, bo się szybko znudzi, chociaż "grono" nie padło, więc kto wie ?

Nie rozumiem po co ograniczac???
Bo nazwe ma taka? Bo pierwotna idea byla taka? Ale gdyby to sie ograniczalo do klasy to zycie tego tworu byloby krotkie i raczej malo komu znane.
Mi naprawde jest obojetne ile kto ma wylistowanych znajomych. Mnie obchodza moi znajomi ;-)

cns80 - 20-12-2007, 12:08

Robert Bryl napisał/a:
Mi naprawde jest obojetne ile kto ma wylistowanych znajomych. Mnie obchodza moi znajomi
Mi też. Tylko zauważ że jeśli znajdzie Cię ktoś z klasy i Ty przeglądasz jego znajomych to nie wiesz kto z wami chodził do klasy (a możesz niepamiętać :doubt: ). Zdjęcia są różnej jakości :twisted: , a ludzie zmieniali nazwiska :evil: (i nie wpisują panieńskich). A to stwarza możliwości dla małolatów żeby mieć 1000-5000 znajomych i wiecznie obciążać serwery :axe: . Według mnie przy takim ograniczeniu (lub podziale: znajomi z klasy/inni znajomi) łatwiej by było korzystać. Ale to tylko moja opinia. Dla mnie ten portal niewiele różni się od grona :P .
Ale mi się podoba (umiarkowanie) :D

Anonymous - 20-12-2007, 12:12

cns80 napisał/a:
Mi też. Tylko zauważ że jeśli znajdzie Cię ktoś z klasy i Ty przeglądasz jego znajomych to nie wiesz kto z wami chodził do klasy (a możesz niepamiętać :doubt: )

Racja, ale mimo wszystko pamietam ;-)
A w razie czego przed akceptacja zachowuje sie niegrzecznie i pisze "a kto Ty jestes?"

Pozdrawiam.