[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
roobku - 05-06-2009, 10:51
poziomka napisał/a: | możesz np na takie o rozmiarze 2din.
Ja wymieniłem na Alpine |
ile taka zmiana Cię wyniosła? i jakie elementy trzeba wymienić?
poziomka - 05-06-2009, 13:02
zapłaciłem 600pln za montaż - radia i monitora( a to grzebanie w całym samochodzie).
Dokupiłem jeszcze przedni panel za 100pln jak będę sprzedawał samochód, żebym mógł oddać radio firmowe a zabrać Alpine.
Najlepiej zadzwonić do BarieryDzwieku u nich na stronie są przykładowe instalacje
roobku - 05-06-2009, 13:20
poziomka napisał/a: | zapłaciłem 600pln za montaż - radia i monitora( a to grzebanie w całym samochodzie).
Dokupiłem jeszcze przedni panel za 100pln jak będę sprzedawał samochód, żebym mógł oddać radio firmowe a zabrać Alpine.
Najlepiej zadzwonić do BarieryDzwieku u nich na stronie są przykładowe instalacje |
ramkę to w ASO się kupuje? sterowanie z kierownicy, bluetooth jest powiązane z nowym radiem ?
poziomka - 05-06-2009, 13:29
Ramkę mieli fachowcy w BarieraDzwieku. Jeżeli chodzi o sterowanie z kierownicy i bluetooth - musiałem dokupić moduły do stacji medialnej.
bastek - 05-06-2009, 20:01
poziomka napisał/a: | Ramkę mieli fachowcy w BarieraDzwieku. Jeżeli chodzi o sterowanie z kierownicy i bluetooth - musiałem dokupić moduły do stacji medialnej. |
a ile Cię wyniosło wszsytko?
zmieniałeś głośniki?
mazin - 05-06-2009, 20:12
poziomka napisał/a: | Ramkę mieli fachowcy w BarieraDzwieku. Jeżeli chodzi o sterowanie z kierownicy i bluetooth - musiałem dokupić moduły do stacji medialnej. |
Ramki, to oni chyba robią sami:
http://www.barieradzwieku...hp?id=122&img=6
poziomka - 05-06-2009, 21:59
bastek1 napisał/a: | poziomka napisał/a: | Ramkę mieli fachowcy w BarieraDzwieku. Jeżeli chodzi o sterowanie z kierownicy i bluetooth - musiałem dokupić moduły do stacji medialnej. |
a ile Cię wyniosło wszsytko?
zmieniałeś głośniki? |
Tutaj masz informacje o zmianach w I fazie
w drugiej zainstalowałem - Alpine IVA-W502Ri + monitor 10
- cytuję -
Do tego można dokupic bluetooth sterowany z ekranu w cenie 599zl.
Zrobienie sterowania w kierownicy funkcjami audio to koszt 300zl.
Reasumujac calosc wyniesie 4000zl stacja + 600zl bluetooth + 300zl sterowanie + 500zl montaz. Wszystkie ceny brutto.
Modul GPS kosztuje 2400zl z montazem z AUTOMAPA POLSKI lub 3000zl z montazem z AUTOMAPA Europy
Ew. może być modul GPS Alpine NVE-N099P w cenie 4900zl z montazem (cala europa).
Ceny i tak będziesz negocjował osobiście i ewentualne dodatki-
btw nie polecam moduł GPS Alpine - są problemy z aktualizacją - wybrałem AutoMape - spisuje się bardzo dobrze
del toro - 21-06-2009, 21:35
Witam..
Jak widzę jestem kolejnym "SZCZĘŚCIARZEM" co w swoim nowym lancerze ma problem z radiem.
U mnie następuje samoczynna zmiana głośności i jakości dżwieku.
Ponadto zauważyłem ostatnio / może to przypadek/ że te zmiany nastepują tylko podczas jazdy, jak samochód stoi bez włączonego silnika to jest ok, a potem jak ruszam to po jakims czasie raz ciszej potem głośniej.
Bawiłem się już w wyłączenie tych wszystkich funkcji co podaje instrukcja ale nic to nie dało.
Poczekam na roczny przegląd to im to wówczas zgłosze. Moze do tego czasu coś wymyslą bo z tego co czytam to juz o tym problemie wiedzą.
szkoda tylko że nic w tej sprawie nie robią.
....może udało sie już komuś to zlikwidować saamemu lub przy pomocy serwisu..?
Adam_T - 21-06-2009, 23:07
Naturalne - jest to jedna z funkcji radia(byla o tym juz mowa, gdzies na forum jest rozwiazanie - trzeba wylaczyc jakas opcje w menu radia) dodatkowo jest w instrukcji.
poziomka - 21-06-2009, 23:38
Adam_T napisał/a: | Naturalne - jest to jedna z funkcji radia(byla o tym juz mowa, gdzies na forum jest rozwiazanie - trzeba wylaczyc jakas opcje w menu radia) dodatkowo jest w instrukcji. |
U mnie po wyłączeniu tych opcji - nadal radio źle działało - jednym zdaniem - nic nie pomogło. - Ale warto spróbować może w tym przypadku pomoże
Adam_T - 22-06-2009, 11:53
poziomka napisał/a: |
U mnie po wyłączeniu tych opcji - nadal radio źle działało - jednym zdaniem - nic nie pomogło. - Ale warto spróbować może w tym przypadku pomoże |
Mialem na mysli tylko poziom glosnosci, ktory jest automatycznie zwiekszany, podczas zwiekszania predkosci i zmniejszany podczas jej wytracania
poziomka - 22-06-2009, 12:09
Adam_T napisał/a: | poziomka napisał/a: |
U mnie po wyłączeniu tych opcji - nadal radio źle działało - jednym zdaniem - nic nie pomogło. - Ale warto spróbować może w tym przypadku pomoże |
Mialem na mysli tylko poziom glosnosci, ktory jest automatycznie zwiekszany, podczas zwiekszania predkosci i zmniejszany podczas jej wytracania |
Ja też to miałem na myśli pisząc " opcje ", bo wyłączałem jeszcze inne żeby mieć pewność że zrobiłem wszystko w temacie
pozdrawiam
basik - 22-06-2009, 22:41
poziomka mam prośbę mógłbyś zapodać jakieś zdjęcia jak to wygląda w środku po modyfikacjach?
poziomka - 23-06-2009, 10:03
basik napisał/a: | poziomka mam prośbę mógłbyś zapodać jakieś zdjęcia jak to wygląda w środku po modyfikacjach? |
Proszę bardzo
del toro - 23-06-2009, 23:26
U mnie nic nie pomaga wyłączanie funkcji SVC czy jak jej tam...dalej tak samo raz ciszej raz głosniej. nawet pozostałe funkcje zrobiłem na OFF i dalej tak samo - radio do DUPY.
W pracy jezdze nowym fiatem BRAVO i tam radio gra aż miło posłuchać.
Czytam inne wypowiedzi i jak widze wiekszośc ma problemy z radiem i nie ma na to recepty.
Nawet serwisy nie pomagają a juz centrala zupełnie ma to w ...
Napisałem do nich kilka słów ale tak naprawde wątpie czy odpiszą.
Tak jak mówiłem wczesniej przy najbliższym rocznym przeglądzie zgłosze to..
Jak komuś sie udało z tym coś zrobić oczywiście na pozytywnie to niech da znać..
Pozdrawiam..
[ Dodano: 24-06-2009, 10:11 ]
Dzisiaj odpisał mi Pan z centarli MMC Car Poland Sp. z o.o.
Za dużo to nie pomogło.... oto jego odpowiedz-
"Szanowni Państwo,
Problem został przekazany do producenta w celu wyeliminowania tej drobnej
nie prawidłowości. Na obecna chwilę nie dysponujemy jeszcze gotowym
rozwiązaniem.
Niemniej, chciałbym zwrócić Państwa uwagę na fakt, że odbiór stacji
radiowych uzależniony jest w dużej mierze od jakości nadawanego sygnału.
Sygnał ten znacząco się różni w wielu miejscach Polski, tym samym wpływa na
jakość odbioru programów radiowych.
W instrukcji obsługi samochodu odnajdziecie Państwo szereg informacji
pozwalających na dostosowanie ustawień odbiornika do indywidualnych
preferencji użytkownika.
Trudno trzeba czekać moze samo sie naprawi....
|
|
|