Chcę kupić Galanta! - vr4 2000
roch_27 - 17-05-2008, 07:03
Robert jak możesz to rozwiń swoje skróty - bo jestem leniwy i nie chce mi się szukać użytych skrótów Use the fucking google - rozumiem że to miałeś na myśli pisząc o UTFG.
Podaj jeszcze drugi skrót oraz wskaż w necie gdzie o tym piszą, ostrzegają - mam na myśli te planowane zmiany. Nigdy przepis nie wchodzi w życie ot tak sobie bez wcześniejszego projektu Jeżeli takie prace miałyby miejsce to w necie można by na pewno coś znaleźć.
Jak powiedziałeś A to powiedz i B Czekam na rzeczową odpowiedź.
pozdro
swinks_UK - 17-05-2008, 20:05
No to zostanie droga angielska .
Z tego co kilka razy ostatnio wyczytałem na necie, to prędzej czy później Polska będzie zmuszona przez UE do uznawania homlogacji wydanych przez jakikolwiek kraj UE (szykuje się skarga o dyskryminację). Sprawę podnieśli... Anglicy, że nie mogą rejstrować swych aut w Polsce, a że uzbierało się trochę obywateli UK co nabyli nieruchomości w Polsce, to szybciutko poszło przez brytyjskie kancelarie prawnicze przeciw Polsce.
Czyli auto RHD z ważną homlogacją teoretycznie musi być zarejstrowane bez zmiłuj.
Anonymous - 18-05-2008, 14:23
google to:
Cytat: | Ministerstwo Infrastruktury przygotowało projekt ustawy "O dopuszczeniu pojazdów do ruchu" |
ten projekt jest od dawna gotowy i czeka na wprowadzenie, ja nieoficjalnie sie dowiedzialem kiedy jest godzina 0 no i niestety juz tuz tuz no i zatrzyma to rowniez mozliwosc taniego importu prywatnego 1 sztuki na rok mozliwego do tychczas wg dotychczasowej ustawy.
roch_27 - 19-05-2008, 04:30
PLPynton napisał/a: | google to:
Cytat:
Ministerstwo Infrastruktury przygotowało projekt ustawy "O dopuszczeniu pojazdów do ruchu" | trzeba było dodać całość o planowanych zmianach przepisów oraz sam projekt >>KLIK<<
pozdro
Anonymous - 19-05-2008, 06:23
po dluzszym zastanowieniu- drogie te furki sie zrobia! jest jeszcze nadzieja- there is another skywalker.
Grid - 27-05-2008, 15:30
PLPynton napisał/a: | po dluzszym zastanowieniu- drogie te furki sie zrobia! jest jeszcze nadzieja- there is another skywalker. |
Jak mniemam, tak na logikę - jesteśmy w EU, więc wystarczy samochód oclić i zarejestrować w Niemczech, potem tylko sprowadzić do Polski i przepis ominięty. Może nawet nie trzeba rejestrować, tylko oclić.
Oczywiście to teoria - ktoś musiałby na własnej skórze to sprawdzić
Pozdr,
Grid
kochajj - 28-05-2008, 10:28
przeglądu nie przejdzie!!!!
nabassu - 13-06-2008, 12:14
ok, jak to teraz jest z tym przepisem? bo juz nawet rozwazalem zdrade na rzecz alfy romeo 156 GTA.
da sie sciagnac VRa bez tego smiesznego podatku czy czego tam?
kochajj - 14-06-2008, 06:48
ja jestem po wszystkim... autko zarejestrowane... wg mnie stopien trudnosci 0....
Anonymous - 15-06-2008, 09:17
nabassu napisał/a: | ok, jak to teraz jest z tym przepisem? bo juz nawet rozwazalem zdrade na rzecz alfy romeo 156 GTA.
da sie sciagnac VRa bez tego smiesznego podatku czy czego tam? |
da sie sciagnac. przy rejestracji natomiast bedzie wymog. problem jest w tym ze jesli zaczniesz dzis sciagac to zarejestrujesz dopiero za 6-8 miesiecy czyli przepis juz wejdzie w zycie i becie Cie obowiazywal pomomo faktu ze dzis jeszcze nie obowiazuje. aby ominac ryzyko musisz kupic np w anglii lub kupis od kogos kto juz ma sciagniety z japonii.
|
|
|