To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Manualna skrzynia biegow - problem z jedynka

gesty - 05-02-2010, 22:34

gesty napisał/a:
Wymieniane, nowki oryginalne Mitsu od Japaneze (swoja droga pozdrawiam serdecznie Pana Marka jesli to czyta, polecam innym)

..no to odebralem dzis po dlugich bojach auto od mechanika, zrobiony rozrzad, naprawiony wyciek oleju (kolego Owczar dziekuje) oraz wymieniona tarcza sprzegla, jedno łóżysko (nie pameitam ktore) i sprawdzony wysprzeglik - odpowietrzony i brak wyciekow. Dwojka wchodzi niemal idealnei, cala skrzynai zrobila sie maslana, ale jedynka jak stawiala opor tak stawia. Macie jeszcze jakeis porady? Moj mechanik juz sie poddal i powiedizal ze nei wie co mozna jeszcze zrobic...
PS. BTW Tak jzu przy okazji mam wahacze roz...., da sie to regenerowac czy tylko nowe? Koncza sie powoli elementy ktore nie byly juz w tym aucie wymienione..

DigitalNinja - 07-02-2010, 21:09
Temat postu: Moj Misiek zyje !!!
A tak na poważnie: pisałem wcześniej o zajechanej skrzyni biegów - dziś odpaliłem Miska, zeby sprawdzić dokładnie na jakich biegach najbardziej to się objawia i o dziwo...nic, normalnie jeździ...
I o co chodzi ?! :0

Andrew - 07-02-2010, 21:22

gesty napisał/a:
PS. BTW Tak jzu przy okazji mam wahacze roz...., da sie to regenerowac czy tylko nowe?
wahacze nowe
DigitalNinja napisał/a:
A tak na poważnie: pisałem wcześniej o zajechanej skrzyni biegów - dziś odpaliłem Miska, zeby sprawdzić dokładnie na jakich biegach najbardziej to się objawia i o dziwo...nic, normalnie jeździ...

Może było lekko sprzęgło przypowietrzone i samo się naprawiło :) Ale chyba dobrze, że misiek Ci taką niespodziankę sprawił...

robertdg - 07-02-2010, 21:29

DigitalNinja napisał/a:
I o co chodzi ?! :0
może objawy ustąpiły poprzez wyższą temperature, spróbuj wymienić płyn w układzie hydraulicznego sprzegła, ale sprawdź jeszcze czy w gumce wysprzęglika nie ma płynu hamulcowego.
DigitalNinja - 08-02-2010, 11:51
Temat postu: ...
Na pewno nie chodziło o wyższą temperaturę, bo akurat w niedzielę była o 4 stopnie niższa niż w czwartek, ale warto sprawdzić tą gumkę, bo przez te nagłe zmiany temperatury woda lubi podejść w nieproszone miejsca i porozszczelniać (kierunkowskaz mi od tego wylazł na wierzch :/).

Andrew84: No mam nadzieję, że samo się naprawiło, a nie okaże się w drodze, że mi skrzynia wypadnie or something. Tak czy inaczej na razie się ciesze i szukam warsztatu co mi silnik wyczyści :]

Owczar - 08-02-2010, 23:58

DigitalNinja, proszę nie robić OT. To kolejne posty w których się mijasz z tematem. Tym razem edytowałem.