To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Jaka różnica między GDI a zwykłym 16V

Robson86 - 27-09-2008, 19:49

Moomin napisał/a:
Robson 86, a Twój egzemplarz to który rok?

2000r, a pierwsza rejestracja to koniec 2001 :)
Pozdroo

Moomin - 27-09-2008, 20:22

Robson86 napisał/a:
Moomin napisał/a:
Robson 86, a Twój egzemplarz to który rok?

2000r, a pierwsza rejestracja to koniec 2001 :)
Pozdroo

Mam tą samą wersję wyposażenia.:)

Anonymous - 27-09-2008, 20:27

przed czy po lifcie która ładniejsza kwestia gustu !!! mi sie podoba przed liftem zdecydowanie, co do głosnego tylnego zawieszenia to nie miałem problemu dopóki nie rozebralem plastików w bagazniku :)
Robson86 - 27-09-2008, 20:38

Moomin napisał/a:
Mam tą samą wersję wyposażenia.:)

i razem (chyba) mamy ten sam kolorek nadwozia :)
pozdroo

enio83 - 02-10-2008, 13:05

Mam jeszcze pytanie koledzy. Oprócz zakupu carismy biorę pod uwagę vovlo v40 z gdi. Wczytałem się w ich forum i widzę, że dziwne tykanie silnika to masowy problem w vovlo gdi.
Interesuje mnie czy w carismach jest podobnie i ewentualnie czy ktoś sobie juz z tym problemem poradził i odkrył przyczynę?

Moomin - 02-10-2008, 14:08

enio83 napisał/a:
Mam jeszcze pytanie koledzy. Oprócz zakupu carismy biorę pod uwagę vovlo v40 z gdi. Wczytałem się w ich forum i widzę, że dziwne tykanie silnika to masowy problem w vovlo gdi.
Interesuje mnie czy w carismach jest podobnie i ewentualnie czy ktoś sobie juz z tym problemem poradził i odkrył przyczynę?

O chłopie, można powiedzieć, że otworzyłeś puszkę Pandory. :) Na forum jest kilka kilkustronicowych wątków na ten temat. Poszukaj. A co do Volvo z GDI to ja bym nie radził. Raz, że droższe w zakupie pewnie (a samochód prawie ten sam), dwa te same części, ale ze znaczkiem Volvo też dwukrotnie droższe no i ostatnia sprawa, o której ktoś tu pisał - serwisy Volvo nie radzą sobie z GDI i odsyłają do Mitsubishi, a tu z kolei bywa, że są jakieś kłopoty z komunikacją z komputerem Volvo. Przynajmniej ktoś tu taki przypadek miał.

Anonymous - 02-10-2008, 14:58

potwierdzam to co napisał Moomin, jako ze nie nawidze mojego lokalnego serwisu Mitsubishi pojechałem do volvo zeby sie podpiac pod kompa . Powiedzieli ze nie mogą i wysłali mnie do hyundaia :lol: ( ps dali rade ) :lol: pewnie działa to w 2 strony
enio83 - 02-10-2008, 16:44

hehe co za różnica jak i tak w zielonej górze nie ma ani volvo ani mitsubishi heeheh. Pozostaje mi jedynie dobry spec lub diagnosta
Moomin - 02-10-2008, 20:31

enio83 napisał/a:
hehe co za różnica jak i tak w zielonej górze nie ma ani volvo ani mitsubishi heeheh. Pozostaje mi jedynie dobry spec lub diagnosta

Zwykły spec diagnosta nic Ci przy GDI nie pomoże bo zwykłe testery OBD tego nie czytają. Tu jest system JOBD. Jak coś siada to niestety, ale tylko ASO, a z Volvo może i tu być kłopot. Ja ze swoją jeżdżę do ASO 150km w jedną stronę. Na miejscu nikt mi nic nie poradzi. To jest niestety feler tego silnika, bo VW czy Ople każdy pan Henio Ci zrobi, a tu bieda.

enio83 - 03-10-2008, 14:02

No w sumie to ja mam najbliżej ASO bodajże w Gorozwie Wlkp 100km lub Poznań 135km więc naturalnie do Poznania by trzeba. Jak coś siądzie tak, że laweta no to średnio mi się uśmiecha.
Jest jeszcze nadzieja bo budują u mnie salon Mitsu, ale oni go już budują parę lat. Coś się chyba tam ruszyło bo widziałem dziś nowe modele na placu budowy oklejone jako jazda testowa. :)
Niestety będę musiał najprawdopodobniej odłożyć zakup autka na lato bo dłużnicy się ociągają :evil: :(
"Dobry zwyczaj nie pożyczaj"