Galant - Ogólne - OT w temacie Tuning galanta -jaka firma?
Hubeeert - 09-11-2008, 12:10
tommyc1 napisał/a: | za 500zl to przyzwoita cena a za 100zl to zlodziejstwo...skracajac mysl Huberta | dooobre
tommyc1 napisał/a: | sie Hubert nie obrazaj, tylko przyjmij, ze nie wszyscy musza sie z Toba zgadzac i ze nie masz monopolu na RACJE ("bo moja jest najmojsza") |
Ależ pełna zgoda.
tommyc1 napisał/a: | nikt nie twierdzi, ze cena autoRa jest nieuczciwa, my chcemy taniej:) po prostu |
To też jest dla mnie jasne. Nie spodobało mi się sformułowanie o niepotrzebnym do niczego rachunku. tommyc1 napisał/a: | jak Ty chcesz drozej, to kup drozej:) |
Nie kupuję najtaniej, ale na zakupy w ASO też mnie nie stać. Do Miśka jak do tej pory tylko uszczelniacz za kołem zamachowym.
tommyc1 napisał/a: | jak stac cie na otaczanie sie produktami z gornej polki to pogratulowac, | No cóż - mam 20 letni samochód, który dostałem w spadku i wyjechałem do UK Nie, nie stać mnie na to co najlepsze, ale nie stać mnie też na najtańsze. Wybieram coś co jest dobre gatunkowo ale nie najdroższe. Tzw upper middle tommyc1 napisał/a: | ale inni nie musza rezygnowac ze wszystkiego jesli nie stac ich na najdrozsze;) | Broń Boże nie namawiam do tego.
Dla uspokojenia dyskusji. Przepraszam wszystkich urażonych tym co napisałem. A tym co napisałem, nie zamierzałem nikogo atakować ani obrażać.
Juiceman graba - sądzę, że teraz już wiem do czego zmierzałeś a moja reakcja była "lekko" przesadzona. Może nie we wszystkim ale była.
Pozdrawiam
5eba - 09-11-2008, 12:12
Dobra,dobra,cena znana,chcesz kupujesz,za drogo Ci to nie kupujesz i szukasz gdzie indziej - proste.
Rozpisaliscie sie o lotce do combi ,a do sedana cos sie znajdzie ??
roch_27 - 09-11-2008, 12:23
Hubeeert napisał/a: | :roll: przepraszam czy leci z nami moderator tego działu? | leci leci
Ostrzegam wszystkich o tym, że dalsze robienie OT a przede wszystkim dywagacje na temat ceny, obrażanie innych osób etc. będzie nagradzane ostrzeżeniem
cuuube napisał/a: | robi mi sie niedobrze jak to czytam | mam dokładnie takie samo odczucie
BTW: Później postaram się wyciąć wszystkie posty nie związane z tematem
pozdro
mkm - 09-11-2008, 12:40
Pamietajcie tylko, ze spojler to nie „choinka na lusterko”. Jego dzialanie jest scisle okreslone. Wasze Gale jezdza „pond 200km/h” i wiecej. Miejcie to na uwadze. Jezeli, ktos jezdzi tylko po miescie to moze sobie taki spojler zrobic nawet z tektury. Jesli nie lepiej sie zastanowic. Polecicie do naszych sasiadow na drogi z prawdziwego znaczenia i bedziecie sie dziwic, ze auto drzy, ze „zamek” na klapie nie trzyma, ze spaliny czuc w srodku itp.
W dziale Colta jest temat: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=22048 Teraz pierwsze progi docieraja do zainteresowanych i niedlugo bedzie wiadomo jak z jakoscia, trwaloscia, montazem itp.
Wam proponuje to samo.
Anonymous - 09-11-2008, 12:48
hehehe....Piękne rozładownie atmosfery w pięknym stylu.....
BTW. Chciałbym podziękować wszystkim wypowiadającym się wcześniej, Hubert......RESPECT....Tomyc1, juiceman, autoR......Rspect.
5eba....FULL RESPECT za kwintesencyjne zakończenie tematu.....
mkm, I tu masz rację. Ja też jestem zdania ze "kitajce" nie po to tak zaprojektowały to auto żeby mu zaraz jakieś choinki doklejać. Wiem ze legnum kombi ma super lotkę, która wyszła spod skrzydeł kitajców, więc będzie pasić. Jeśli chodzi o sedana to nie mam pojęcia, ale VOLVO też robi np samoloty razem z Saab-em więc trochę wiadomości pewnie mają.
[ Dodano: 09-11-2008, 12:50 ]
atsar napisał/a: | a po drugie to kto wam zrobi lotkę za 100PLN-150PLN? |
Myślę ze każdy kto bawi się żywicami, ale musi mieć formę.
Juiceman - 09-11-2008, 13:10
Hubeeert napisał/a: |
Juiceman graba - sądzę, że teraz już wiem do czego zmierzałeś a moja reakcja była "lekko" przesadzona. Może nie we wszystkim ale była.
|
Jasne Hubert - ale obiecaj, że w Żywcu już się napijesz kieliszka ;] Graba!.
Forest_Taft napisał/a: |
[ Dodano: 09-11-2008, 12:50 ]
atsar napisał/a: | a po drugie to kto wam zrobi lotkę za 100PLN-150PLN? |
Myślę ze każdy kto bawi się żywicami, ale musi mieć formę. |
Zobaczymy co Misjonarz. załatwił - jak nie to będziemy musieli uśmiechnąć się w strone Rocha o pożyczenie oryginału do matrycy =).
Anonymous - 09-11-2008, 14:37
Ja mogę zadzwonić do firmy z którą współpracuję czy wykonają coś takiego. Są niedrodzy, i jeszcze nie zdarzyło mi się aby coś nie pasowało. Zderzaki, czy nakładki robią dobrze, więc może i lotki się podejmą.
Anonymous - 09-11-2008, 14:37
roch_27 napisał/a: | Hubeeert napisał/a:
przepraszam czy leci z nami moderator tego działu?
leci leci |
leci leci tak szybko swym Leggim ze nie widzial co sie tu wyprawia...bez obrazy
5eba napisał/a: | Dobra,dobra,cena znana,chcesz kupujesz,za drogo Ci to nie kupujesz i szukasz gdzie indziej - proste | pisalem o tym kilka postow wyzej Forest_Taft napisał/a: | 5eba....FULL RESPECT za kwintesencyjne zakończenie tematu..... |
roch_27 napisał/a: | Później postaram się wyciąć wszystkie posty nie związane z tematem | chwala Tobie bo smitnik sie zrobil tego posta tez usun
roch_27 - 09-11-2008, 14:55
Juiceman napisał/a: | jak nie to będziemy musieli uśmiechnąć się w strone Rocha o pożyczenie oryginału do matrycy =). | wczoraj oficjalnie powiedziałem, że jest to niewykonalne
Teraz jeżdżę autem na co dzień i nie mam zamiaru go nawet na chwilę oszpecać. Był czas jak stał u Czarka w firmie.
BTW: Jest jeszcze jedno auto z taką lotką we Wrocku i z tego co się orientuję to autko stoi w garażu - pytanie tylko czy właściciel wyrazi zgodę na demontaż
pozdro
Juiceman - 09-11-2008, 15:26
roch_27 napisał/a: | Juiceman napisał/a: | jak nie to będziemy musieli uśmiechnąć się w strone Rocha o pożyczenie oryginału do matrycy =). | wczoraj oficjalnie powiedziałem, że jest to niewykonalne
Teraz jeżdżę autem na co dzień i nie mam zamiaru go nawet na chwilę oszpecać. Był czas jak stał u Czarka w firmie.
BTW: Jest jeszcze jedno auto z taką lotką we Wrocku i z tego co się orientuję to autko stoi w garażu - pytanie tylko czy właściciel wyrazi zgodę na demontaż
pozdro |
Spoko nie bedziesz chciał uśmiechniemy się do Kochajj'a xD
Anonymous - 09-11-2008, 17:46
Forest_Taft napisał/a: | autoRSama lotka, która ma stosunkowo nie wielki opór aerodynamiczny jest mniejszym niebezpieczeństwem niż np zderzak z włókien. Wszystko jest kwestją umiejętnego montarzu. Słyszałeś może o najnowszym FERRARI F60? Jego nadwozie jest wykonane w całości z włókien węglowych. Mówiąc jaśniej trochę wytrzymalszy plastik (maty, żywice (bo tak to się produkuje) tylko same maty mają inne włókna). Tam nic nie odpada przy prędkościach dochodzących do 340km/h. Tak jak pisał kolega Juiceman, jeżeli przyklei na klej montażowy, a do tego dołoży kilka wkrętów, to nie widzę opcji co by mu taka lotka odpadła.
Na to nie ma reguły, a dobrze dociśnięte maty (wyciskanie pęcherzy itp) daje gwarancę że to jest jednolite i wytrzymałe. Same żywice nie są drogie, i przy wykonaniu takiej lotki jest tylko jeden problem. Dobra forma i wykonanie przez "PRODUCENTA". Miałem okazję montować przedni zderzak do Golfa 3 zrobiony z żywic. Poodciskany był bardzo dobrze, ale....s tytułu kiepskiej formy był szerszy o 5 cm.
Dzisiaj mamy takie czasy, że ludiom jest Ciężko o jakikolwiek start z własną firmą, bo 60% przedsiębiorców dostało w spadku po tatusiu/dziadku lub cioci z ameryki fortunę, i mieli za co rozwinąć firmę. Ale. 97% z nich zapomina o jakości, bo robi po prostu pieniążek. Ilość nie znaczy jakość, a nawet powiem więcej. Cena nie świadczy o jakości.
Parę lat temu było w Polsce takie głupie przekonanie....."Dobre bo drogie". Na szczęście dziś to pomału zanika. Dla porównania mój wujek kupił sobie nowe Mondeo z salonu. Dopłacił ok 3000 za konserwację, bo w końcu na lata. Po niecałym roku, to mondeo straciło blachę na progach i nadkolach. Sądzi się z nimi do dziś (a już minęły 2 lata) i ma problem. Jego syn z kolei, kupił Hondę Civic, którą pod skrzydełkami miał tak samo mały blacharz. Ta honda była tak dobrze zakonserwowana, że jeździ już 3-i rok i nie ma śladu korozji.
Myślę ze większy wywód jest tutaj co najmniej zbędny, a reasumując nie zawsze cena i wielkość firmy znaczy o jakości, a kwestia przymocowania, to indywidualna sprawa i źle przymocowany spojler za 10000zł też odleci. |
A to ciekawe a ja zawsze myślałem że lotki wpływają na docisk a tu patrz niewielki opór.
Ojoj patrz i Ferrari mozna zrobić w garażu to tylko troche inne maty ten węgiel. troche bardziej wytrzymałe
Czasem 5cm robi rożnicę...a czasem i 2-3mm
O co Ci chodzi z z tymi 60%? Do czego pijesz kolego?
Porównanie Mondeo z Civicem??No tak tylko inna marka a blachy w sumie takie same mają...
Z ceną się zgodzę nie jest zawsze miarą jakości.
Zapraszam do siebię kolegę Forest coby porównal sobie oryginalną lotkę od VR4 i tą moją. Później możesz sie wypowiadać na temat kopiowania. Nie zdajesz sobie kolego sprawy ile potrzeba czasu aby takie cóś stworzyć i nie wiesz nic na temat budowy modeli, form i procesów produkcji. Twa wiedza jest ....więc proszę...
kochajj - 09-11-2008, 18:05
Juiceman napisał/a: | roch_27 napisał/a: | Juiceman napisał/a: | jak nie to będziemy musieli uśmiechnąć się w strone Rocha o pożyczenie oryginału do matrycy =). | wczoraj oficjalnie powiedziałem, że jest to niewykonalne
pozdro |
Spoko nie bedziesz chciał uśmiechniemy się do Kochajj'a xD |
nawet uśmiechy nie pomogą... z wielu względów nie moge pomóc...
Kmer - 09-11-2008, 18:30
autoR napisał/a: |
A to ciekawe a ja zawsze myślałem że lotki wpływają na docisk a tu patrz niewielki opór.
Ojoj patrz i Ferrari można zrobić w garażu to tylko trochę inne maty ten węgiel. trochę bardziej wytrzymałe
Czasem 5cm robi różnice...a czasem i 2-3mm
Porównanie Mondeo z Civicem??No tak tylko inna marka a blachy w sumie takie same mają...
Zapraszam do siebie kolegę Forest coby porównał sobie oryginalną lotkę od VR4 i tą moją. Później możesz się wypowiadać na temat kopiowania. Nie zdajesz sobie kolego sprawy ile potrzeba czasu aby takie cóś stworzyć i nie wiesz nic na temat budowy modeli, form i procesów produkcji. Twa wiedza jest ....więc proszę... |
autoR nie rozumie po co te dygresje z Twojej strony?nie zachowuj się jakbyś miał monopol na wiedzę,nie ma sensu rozgrzewać na nowo tego tematu,jeżeli wszyscy uznaliśmy go za zamknięty,a jak już chcesz pisać i podzielić się Swoja wiedza na ten temat, to prosił bym Cie żebyś to robił bez zbytecznych dogryzań i epitetów w kierunku innych.
Anonymous - 09-11-2008, 18:33
Kmer napisał/a: | autoR napisał/a: |
Ojoj patrz i Ferrari można zrobić w garażu to tylko trochę inne maty ten węgiel. trochę bardziej wytrzymałe
Czasem 5cm robi różnice...a czasem i 2-3mm
Zapraszam do siebie kolegę Forest coby porównał sobie oryginalną lotkę od VR4 i tą moją. Później możesz się wypowiadać na temat kopiowania. Nie zdajesz sobie kolego sprawy ile potrzeba czasu aby takie cóś stworzyć i nie wiesz nic na temat budowy modeli, form i procesów produkcji. Twa wiedza jest ....więc proszę... |
autoR nie rozumie po co te dygresje z Twojej strony?nie zachowuj się jakbyś miał monopol na wiedzę,nie ma sensu rozgrzewać na nowo tego tematu,jeżeli wszyscy uznaliśmy go za zamknięty,a jak już chcesz pisać i podzielić się Swoja wiedza na ten temat, to prosił bym Cie żebyś to robił bez zbytecznych dogryzań i epitetów w kierunku innych. |
To była odpowiedź na zarzuty. Przepraszam za docinki. I tyle w temacie.
Ja to czekam z niecierpliwością aż ktoś zacznie dlubać te miśki mechanicznie. Zwłaszcza te atmosferyczne. Jakieś wydechy, obróbki głowic... Tylko Hondy i hondy...
kochajj - 09-11-2008, 18:35
qrwa... przeczytam jeszcze jeden OT i głowy się posypią... jak dzieci w przedszkolu!!!!!! Osobiście wychłostam...
|
|
|