To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - DVD na tylne siedzenia

KowaliK - 01-03-2009, 21:40

Pytanie do wszystkich, którzy mają odtwarzacz Philips'a PET830: macie to zamontowane na tym uchwycie który jest w zestawie, czy jakiś własny patent zastosowany? :wink:
jacaga - 02-03-2009, 00:20

Na fabrycznym i jak dla mnie jest dobrze.
wwm - 23-07-2009, 00:03

Czy wiecie jak podłączyć LCD monitor montowany na zagłówek do zestawu MMCS, tak aby oglądać filmy odtwarzane na MMCS?
pozdrawiam

Eenigmaa - 23-07-2009, 00:20

wwm napisał/a:
Czy wiecie jak podłączyć LCD monitor montowany na zagłówek do zestawu MMCS, tak aby oglądać filmy odtwarzane na MMCS?
pozdrawiam

A jest to możliwe?? :shock: :shock: :shock:

karol_alasz - 08-09-2009, 21:16

Eenigmaa napisał/a:
A jest to możliwe??

Raczej jest możliwe bo w sprzedaży (ale nie u nas w kraju) były chyba 2 zestawy oryginalnego entertainmentu pod sufit -z własnym odtwarzaczem dvd i własnie sam monitorek z podłączeniem do jednostki centralnej... W jakims innym temacie było też że w jednostce centralnej jest wolne złącze do tego służące....Zadje się ,że jak się wejdzie w to menu servisowe(Navi+Set=5sec.) to będzie nieaktywna pozycja zewnętrznego wyświetlacza....

Sprawdziłem w swoim i jest tak:
Po wejściu w menu srwisowe (rzeczone 5 sekund na przyciskach Set i Navi) na pierwszej stronie jest pozycje Network/Connect Line Check i jak się w nią wejdzie to wyświtlą się wszystkie połączenia z jednostką centralną i tam jest Rear Seat Display (u mnie N/A,bo nic nie podłączone)

WiValdiBB - 24-10-2009, 18:29

karol_alasz napisał/a:
Eenigmaa napisał/a:
A jest to możliwe??

Raczej jest możliwe bo w sprzedaży (ale nie u nas w kraju) były chyba 2 zestawy oryginalnego entertainmentu pod sufit -z własnym odtwarzaczem dvd i własnie sam monitorek z podłączeniem do jednostki centralnej... W jakims innym temacie było też że w jednostce centralnej jest wolne złącze do tego służące....Zadje się ,że jak się wejdzie w to menu servisowe(Navi+Set=5sec.) to będzie nieaktywna pozycja zewnętrznego wyświetlacza....

Sprawdziłem w swoim i jest tak:
Po wejściu w menu serwisowe (rzeczone 5 sekund na przyciskach Set i Navi) na pierwszej stronie jest pozycje Network/Connect Line Check i jak się w nią wejdzie to wyświtlą się wszystkie połączenia z jednostką centralną i tam jest Rear Seat Display (u mnie N/A,bo nic nie podłączone)
Próbując kiedyś pomóc koledze z doinstalowywanym MMCS przeglądałem schematy i widziałem takie opcje podłączenia monitorów zewnętrznych. Proszę popatrzeć w wątku o MMCS'ie bo załączyłem tam kilka schematów, jeżeli nie ma, proszę o kontakt, poszukam w serwisówkach,
pozdrawiam

papcio - 16-11-2010, 13:30

Odświeżam kotleta

przed zimowymi wyjazdami dojrzałem do kupna monitorów na tylne fotele
macie jakieś nowe przemyślenia

po obejrzeniu kilku monitorów z poziomu 7" i rozdzielczości 480x234 szukam czegoś co będzie miało lepsze parametry i znalazłem np.:
http://www.sklep.hadron.p...?z=1&m=&id=3440

prawie ze ideał, tylko wysoka cena i nieznana (przynajmniej mi) marka

spotkał się ktoś z tą firmą?

pozdrawiam
Paweł

rezon - 16-11-2010, 13:44

papcio, a może kupisz coś od naszych zaprzyjaźnionych skośnookich braci? http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=207 sprawują się całkiem nieźle i w komplecie ze słuchawkami, padami do gier wychodzą mniej więcej w tej samej cenie co wskazane przez Ciebie 7"
papcio - 16-11-2010, 14:03

rezon napisał/a:
papcio, a może kupisz coś od naszych zaprzyjaźnionych skośnookich braci? http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=207 sprawują się całkiem nieźle i w komplecie ze słuchawkami, padami do gier wychodzą mniej więcej w tej samej cenie co wskazane przez Ciebie 7"

generalnie fajne i dobrze wyposażone, ale rozwiązanie w zagłówkach ma jeden mankament - nie jest mobilne no i nie da się na fakturę jako upgrade samochodu ;-)

pozdrawiam

rezon - 16-11-2010, 14:30

papcio napisał/a:
nie da się na fakturę
przy tej różnicy w cenie po co CI faktura a odnośnie mobilności to masz rację - nie jest.
michu300 - 16-11-2010, 15:39

Ostatnio byłem w NOMI i tam na dziale z domofonami widziałem takie odtwarzacze montowane pod sufitem. Kosztowało to jakieś grosze. Nie wiem jak z jakością, ale z daleka wygląda identycznie jak odtwarzacz akcesoryjny ori. :-)
Poza tym kupilem niedawno telewizor 10" DVBt za niecale 600 zl i okazalo sie, że odtwarza też z pendrive'a, dysku zewnętrznego, wszystko w fullHD i z napisami w dowolnym formacie... firma WIWA. Aha, w zestawie jest taki pokrowiec do zamontowania na zagłówku. Tutaj muszę powiedzieć, że jakość odtwarzania filmów naprawdę niezła.

karol_alasz - 22-11-2010, 10:59

No za 1,5 tysia za nakładane na zagłówki to ktos z lekka przesadził... Takie w zagłówkach juz zamontowane to za 1200-1300 mozna zanabyć... A jak chcesz ściagane czyli wieszane na zagłówkach to ofert zdaje sie jest bez liku na alledrogo i to co najwyzej za połowę tej ceny co podałeś... no iten NextBase ...prawie jak Bose :twisted:
papcio - 22-11-2010, 13:22

karol_alasz napisał/a:
No za 1,5 tysia za nakładane na zagłówki to ktos z lekka przesadził... Takie w zagłówkach juz zamontowane to za 1200-1300 mozna zanabyć... A jak chcesz ściagane czyli wieszane na zagłówkach to ofert zdaje sie jest bez liku na alledrogo i to co najwyzej za połowę tej ceny co podałeś... no iten NextBase ...prawie jak Bose :twisted:

niestety wzrost rozdzielczosci (480x234 w stosunku do 800x480) troszkę tłumaczy różnicę w cenie oraz na plus dla nextbase wykonanie

generalnie skłaniam sie ku opcji telewizora z opcją odtwarzania filmów z USB/SD

pozdrawiam
Paweł

karol_alasz - 22-11-2010, 16:09

papcio napisał/a:
wzrost rozdzielczosci (480x234 w stosunku do 800x480) troszkę tłumaczy różnicę w cenie oraz na plus dla nextbase wykonanie

Tyle,że nadal nie tłumaczy jednego DVD w tym zestawie... bo drugi to tylko monitor-to ja wole chyba pozostac przy mniejszej rozdzielczości i niezaleznych jednostkach ( w których jednakoz mozna wyświetlać obraz z jednego źródła)...

sla - 22-11-2010, 16:36

michu300 napisał/a:
kupilem niedawno telewizor 10" DVBt za niecale 600 zl i okazalo sie, że odtwarza też z pendrive'a, dysku zewnętrznego, wszystko w fullHD i z napisami w dowolnym formacie... firma WIWA.

Nie wiem czy jest to niedrogo, jak za taki szajs, generalnie nie rozumiem ludzi, którzy coś takiego kupują. Telewizor w samochodzie raczej się nie sprawdza, do domu, porażka, to już lepiej kupić kolejny netbook i zostawić go w samochodzie, niż coś takiego.