To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czujniki parkowania - cofania.

kajzi006 - 06-06-2009, 14:16
Temat postu: Czujniki Parkowania
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie ponieważ rozważam kupno czujników cofania przez allegro, ale gdy zamontuje je samodzielnie utracę gwarancje więc może orientuje się ktoś ile kosztował by montaż w serwisie "miśki"? I może do właścicieli takich czujników: jakie polecacie, jakieś sprawdzone, najlepiej opłacalne? Dzięki za każdą odpowiedż. :)
poziomka - 06-06-2009, 14:37

Ceny montażu zapewne są różne - proponuję podzwonić
Co do samych czujników ja mam SPY z wyświetlaczem - polecam ( mam piszczenie, wskaźnik ile jeszcze zostało metrów do przeszkody oraz zmieniające się barwy na wyświetlaczu)

lukas1 - 06-06-2009, 17:08

Tylko rob sam montaz w ASO, mi jak wycenili czujniki po tym jak podczas incydentu zostal jeden zgnieciony, wyciagneli , obejzeli, stwierdzili ze to oryginalny japonski i cena za jednego 782pln :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

dobrze ze AC pokryje koszty,

podejzewam ze jak reszta czujnikow jest danej firmy to gdy wymieniasz jeden to musi byc tez taki sam?????????????????

kajzi006 - 07-06-2009, 09:20

Właśnie, oryginalne czujniki są bardzo drogie dlatego chyba lepiej kupić np. na allegro i zamontować w ASO żeby gwarancji nie utracić.
Bojar - 07-06-2009, 09:59

Ja polecam Valeo
np. http://www.allegro.pl/ite...na_prezent.html

Mam je zamocowane od nowości (1,5 roku). Montaż w ASO przy zakupie samochodu 100pln
Produkt naprawdę wysokiej jakości. Nieporównywalny z innymi "chińńczykami"
Dodatkowo czujki są wymienne. Łączenia na kablu w zderzaku co ułatwia ewentualne serwisowanie.

PS. Nie jestem przedstawicielem sprzedawcy. Jestem zadowolonym ich Klientem :)

kajzi006 - 07-06-2009, 13:17

Dzięki za opinie
pekaes - 28-05-2010, 16:51
Temat postu: Czujnik cofania (nieoryginalny)
Moje pytanie dotyczy czujników cofania, które zamontowano mi jako gratis do kupowanego auta. Wiem, że nie są to fabryczne elementy Mitsu, lecz pewnie jakieś tanie made in China. Od kilku dni czujniki mi wariują - szwankuje wyświetlacz (brak na nim obrysu samochodu i wskazań zbliżającej się przeszkody), sygnał dźwiękowy jednak jest cały czas. Czy macie może pomysł, co się dzieje?
jaca71 - 28-05-2010, 17:02

pekaes napisał/a:
Czy macie może pomysł, co się dzieje?

Ja wiem ja wiem - czujnik się zepsuł...

Tutaj temu będzie najlepsze miejsce dla tego pytania ;)

pekaes - 28-05-2010, 22:14

jaca71 napisał/a:

Ja wiem ja wiem - czujnik się zepsuł...

Na to już wpadłem :) Czujniki wariują - teraz, wracając do domu działały za każdym razem bez zarzutu...

waldinio - 29-05-2010, 08:48

moze miałeś czymś zachlapane? mnie wariowały w zimie gdy był na nich śnieg, lód czy błoto pośniegowe
jaca71 - 29-05-2010, 10:08

Raczej obstawiałbym jednostkę główna. Bo podobno pika dobrze tylko źle pokazuje ;)
MARIO 100 - 30-05-2010, 17:44

czujniki parkowania to fajowa sprawa sam sobie zamontowalem tylko godzinke mi to zajelo i spoko,tylko czy niebeda robic problemow w ASO z gwarancja?
jarekjk - 01-06-2010, 14:54
Temat postu: [CY3A 1.8] Czujniki parkowania
Witam wszystkich.
Chciałbym zamontować w moim miśku czujniki parkowania. Jakie czujniki doradzacie?
Jakie macie zamontowane ? Czy może ktoś mógłby zamieścić zdjęcia pokazujące gdzie instalowana jest centralka od czujników i brzęczyk w Lancer Sportback?
Dzięki za pomoc

Uwex - 02-06-2010, 07:59

jarekjk - zobacz jeszcze tu i tu .
Tak mi się wydawało , że ten temat był też w innym miejscu no i masz - aż 2 razy - trochę się to rozlazło .

jaca71 - 02-06-2010, 10:17

Uwex,
Teraz jest wszystko w jednym, mam nadzieję że nie za bardzo tematy się pomieszały i jakaś chronologia jest, a wątek jest czytelny.