[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer w prasie
mazin - 26-06-2011, 15:18
mjsystem napisał/a: | http://moto.onet.pl/1645774,1,mitsubishi-lancer-walka-z-dziedzictwem,artykul.html?node=20
Chyba pozytywna opinia? Mam nadzieje, że wraz ze wrostem sprzedazy wzrośnie liczba mitsumaniaków |
I części na szrotach
Ale szczerze mówiąc, to chyba dopiero drugi artykuł, który rzeczowo i uczciwie opisuje lancera. Do tej pory z reguły czytałem brednie o słabych osiągach, ogromnym spalaniu, niewygodnych fotelach i karygodnym zaniedbaniu w postaci braku regulacji kierownicy w poziomie. Ktoś tam nawet naskrobał idiotyzmy o fatalnym zawieszeniu.
April77 - 14-07-2011, 23:05
A tu artykuł inny niż wszystkie
http://www.motoryzacja.autogielda.pl/?3603
krzychu - 14-07-2011, 23:29
Uśmiałem się:
Cytat: | Zwłaszcza tego 1,8 litra, ponieważ ma wiele zalet, jak chociażby świetną elastyczność na każdym z biegów. Mając załączoną piątkę , uda się wam rozpędzić auto z 40 km/h. Bez problemu. |
Poprawiłem sobie humor przed spaniem.
Cytat: | jak dopracowano w nim układ kierowniczy |
Ja wiem że w niektórych autach działa gorzej, ale ten układ kierowniczy w Lancerze na pewno nie jest wzorem do naśladowania. Tak samo skrzynia biegów...
W każdym razie auto mógł by się przejechać poprzednim Lancerem którego przewalcował, a by zrozumiał który samochód był projektowany pod kierowce.
pablo diablo - 15-07-2011, 04:48
Myśle że zabrakło w artykule mowy o wspaniałym silniku disla.który naprawdę stawia lancera w czołówce ale sądzę że niedługo i taki się pojawi poświęcony temu silnikowi, który osobiście mnie zadziwił pozytywnie swoimi osiągami i ekonomią.
Co do artykółu przyznaje że trochę śmieszny język.
Hubeeert - 15-07-2011, 06:42
krzychu napisał/a: | układ kierowniczy w Lancerze na pewno nie jest wzorem do naśladowania. | Jest nieprecyzyjny? Nie daje kontroli nad samochodem?
krzychu napisał/a: | Tak samo skrzynia biegów... | ???????????
jaca71 - 15-07-2011, 07:35
Hubeeert, Przecież nie od dzisiaj wiadomo że ani przed, ani po SCO Mitsubishi nic dobrego nie zrobiło
mazin - 15-07-2011, 09:00
Nie mam i nie jeździłem poprzednią wersją więc się nie wypowiem na jego temat, ale mój SB ma precyzyjny układ kierowniczy (o niebo lepszy od np. i30, dobrze zestrojone zawieszenie i świetną skrzynię (poza tym, że dwójka czasem zgrzyta) - zwłaszcza jeśli chodzi o ergonomię zmiany biegów. Mowa oczywiście o dupowozie, nie o aucie sportowym czy pseudosportowym, ale w moim wypadku pełni funkcję auta rodzinnego, które czasem (najczęściej podczas wyprzedzania) pokazuje "pazur" na wyższych obrotach. Wolę takie zawieszenie, zwłaszcza, że pełni funkcję dupowozu właśnie. Nie jeżdżę już wiele autostradami, więc szósty bieg przydałby się sporadycznie.
krzychu - 15-07-2011, 09:03
Hubeeert napisał/a: | Jest nieprecyzyjny? Nie daje kontroli nad samochodem? |
Wspomaganie jest za mocne, nie daje się też wyczuć że słabnie z prędkością. Już o tym pisałem kiedyś i raczej się zgodzili wszyscy. Jedziesz 70 i najmniejszym paluszkiem kręcisz - mnie się to nie podoba.
Hubeeert napisał/a: |
krzychu napisał/a: | Tak samo skrzynia biegów... | ??????????? |
No na linkach jest i jest wyczuwalny luz nie ma takiego bezpośredniego przełożenia. Do tego wsteczny zgrzyta (brak synchronizacji)...
Oczywiście nie jeździłem za dużo nowymi samochodami konkurencji i może faktycznie jest jeszcze gorzej i Lancer jest lepszy. Napisałem tylko dlatego że gość przejechał się po CSO.
Hubeeert - 15-07-2011, 09:15
krzychu napisał/a: | Wspomaganie jest za mocne, nie daje się też wyczuć że słabnie z prędkością. Już o tym pisałem kiedyś i raczej się zgodzili wszyscy. Jedziesz 70 i najmniejszym paluszkiem kręcisz - mnie się to nie podoba | Subiektywne odczucia nie sa miarodajne.
krzychu napisał/a: | No na linkach jest i jest wyczuwalny luz nie ma takiego bezpośredniego przełożenia. Do tego wsteczny zgrzyta (brak synchronizacji)... | A jak jest to u Ciebie w CS0?
krzychu - 15-07-2011, 09:19
Hubeeert napisał/a: |
krzychu napisał/a: | No na linkach jest i jest wyczuwalny luz nie ma takiego bezpośredniego przełożenia. Do tego wsteczny zgrzyta (brak synchronizacji)... | A jak jest to u Ciebie w CS0? |
Nie zgrzyta (chodź podobno 2-jak niektórym tak), nie ma luzów (nie wiem jak to opisać ale jak np. wrzucisz bieg to nie da się przesunąć nawet 1-2mm dźwigni na lice zawsze masz takie lekkie masło - do strzału to wyczuwam że jest linka zamiast cięgła/eł). Wsteczny ma synchronizator (auto się toczy wrzucasz wsteczny - wchodzi). Do tego chodzi bardziej twardo i precyzyjnie (wyczuwasz opór, a potem klik i wiesz że ten bieg wszedł).
Po prostu wsiadasz i wiesz że praca kierownicy, skrzyni, silnik i z zewnątrz obniżone zawieszenie, niskoprofilowe felgi, dokładki dokoła auta nie są od parady tak jak w nowym. Niby dużo agresywniejszy design - wsiadasz, a tam zwykły dupowóz.
Hubeeert - 15-07-2011, 09:32
No popatrz czyli znów odczucia subiektywne.
W ten weekend znów miałem okazje pojeździć SB i powiem Ci, że skrzynia biegów i jej sterowanie to jedna z rzeczy które wyróżniają go z tłumu.
Toretto - 15-01-2012, 14:27
Kolejny artykuł w AŚ, gdzie pojawia się Lancer: http://www.auto-swiat.pl/...an-dlaczego-nie
mjsystem - 15-01-2012, 15:39
Nie da się zaprzeczyć, że co prawda subiektywnego, odczucia komfortu w lancerze brakuje... A wystarczyłoby wyciszyć, no ale to wada wszystkich misków...
Zemscił się znów brak regulacji poziomej kierownicy i mały bagaznik.
Tyle, że Mitsubishi kochać trzeba, Forda niekoniecznie
Morfi - 15-01-2012, 15:54
mjsystem napisał/a: | mały bagaznik. | własnie przez to nie kupie lancera jako kolejny samochód.
pablo diablo - 15-01-2012, 17:40
Bagażnik może i mały ale węgla się w nim nie wozi, dla rodziny wystarczy
Moje wakacje 4 osoby i wszyscy się zmieścili z bagażami wiec nie mogę powiedzieć że bagażnik za mały.
|
|
|