Nasze nieMiśki ;-) - Maździuchna
Marcin-Krak - 11-02-2010, 14:05
Zimowe spalanie po mieście bądź krótkie dystanse, bądź stanie w korkach - owocuje spalaniem ok. 9,6 , natomiast na trasie spada o dobre 2 litry.
Poza tym ostatnia wyprawa na zakupy do Tesco spowodowała, że Maździuchna miała najprawdopodobniej bliskie spotkanie z wózkiem - efekt wgniotka w drzwiach przednich pasażera
Marcin-Krak - 26-04-2010, 00:59
Znowu się człowiek nie mógł na opony zdecydować
Ciężka sprawa. Z uwagi na kwestie ekonomiczne, ale i chęć kupienia czegoś sensownego w miarę - wybór padł na Dunlopy Sp Sport 01. Zobaczymy co to będzie
No i niestety tak jak z zimówkami - będą to 185/60 R15 - bo 195/55 jednak ciężej znaleźć w dobrej cenie i jakości
karolgt - 26-04-2010, 01:42
Marcin-Krak napisał/a: | Znowu się człowiek nie mógł na opony zdecydować
Ciężka sprawa. Z uwagi na kwestie ekonomiczne, ale i chęć kupienia czegoś sensownego w miarę - wybór padł na Dunlopy Sp Sport 01. Zobaczymy co to będzie
No i niestety tak jak z zimówkami - będą to 185/60 R15 - bo 195/55 jednak ciężej znaleźć w dobrej cenie i jakości |
ja mam te opony, właśnie założone 3 sezon czyli jakieś 20tys za mną. Nie wiem co powiedzieć w sumie ..są ok
napewno trzymają dużo lepiej niz poprzednie, ale poprzednie miałem 175 a te 185 więc pewnie w tym też jest różnica.
i wtedy 3 lata temu to był nowy model wchodzący właśnie za SP SPORT 2000 jakoś tak w każdym razie;]
Marcin-Krak - 21-09-2010, 20:00
Chwalić nie ma się czym.
Jakiś czas temu, pewnego sierpniowego dnia wracając z pracy w mega nerwach wywołanych sprawami osobistymi, nie chcąc oberwać od jakiegoś szalonego kierowcy w Audi za mną i jednocześnie od cofającego Sprintera prosto na mnie na wspaniałym skrzyżowaniu przy Łokietka pod kościołem Jadwigi (takie info dla znających to miejsce) odbijając kierownicą wjechałem w Pandę.
Bok Maździuchny ucierpiał. Nie wiem kto bardziej cierpiał ja czy ona
W każdym razie wszystko jest zrobione na tip top (poza halogenem przeciw mgielnym). Nowy reflektor made in Taiwan, zderzak zrobiony bo nie było tragedii, nowy błotnik zamiennik, maska wyklepana. Niestety dostać używkę w dobrym stanie i cenie trudna sprawa. Zamienniki wołają o pomstę do nieba.
A ponieważ auto było rozbebeszone, to zaszalałem i wymienione zostały lekko przepocone amory z przodu. Teraz są KYB made in Japan
Olej, wszystkie filtry.
Tak więc Maździuchna, która miała zostać dopieszczona w inny sposób dostała nową facjatę, a raczej nowe prawo oczko i okolice
Teraz trzeba się zastanowić na AC chyba
Aha w całym zamieszaniu nie wiem gdzie się podziały jakieś fotki.
Amen.
londolut - 21-09-2010, 22:57
Psuj...
jacek11 - 22-09-2010, 17:07
A mówiłem,żeby prawa jazdy na basenie nie robić
Marcin-Krak - 09-04-2011, 12:18
"Oponów letniów" - założone.
Tłoczki hamulcowe co się wzięły i zbuntowały przeczyszczone.
Czekam aż paliwo będzie tańsze niż 5,11 - bo mnie bariera psychologiczna trzyma żeby za tyle tankować
A i jeszcze taki pikuś - dziś przy wymianie stała obok Almera i mamo wiele szlachetniejszy dźwięk zamykany drzwi niż Nissan
I poszukuję halogenu prawego przeciwmgielnego
karolgt - 09-04-2011, 12:47
Marcin-Krak napisał/a: |
Czekam aż paliwo będzie tańsze niż 5,11 - bo mnie bariera psychologiczna trzyma żeby za tyle tankować |
to czekaj
Hugo - 09-04-2011, 16:13
Marcin-Krak napisał/a: | mamo wiele szlachetniejszy dźwięk zamykany drzwi niż Nissan | U mnie w 626 też drzwi się zamykały z przyjemnym, "głuchym" dźwiękiem. Nie to co w Galancie, szczególnie w przednich, drżą uchylone szyby.
Marcin-Krak - 09-04-2011, 17:17
karolgt napisał/a: | to czekaj |
Czekaj jak gaz będzie po 4 zeta
karolgt - 09-04-2011, 18:23
Marcin-Krak napisał/a: | karolgt napisał/a: | to czekaj |
Czekaj jak gaz będzie po 4 zeta |
to benzyna będzie wtedy po 8,5 ;/
Marcin-Krak - 24-04-2011, 13:06
Mazda została wypucowana po zimie na zewnątrz i wewnątrz
Dlatego dziś leje
karolgt - 24-04-2011, 15:02
No to już wiadomo czyja to wina
Marcin-Krak - 08-06-2011, 08:49
Coś stuka metalicznie.
Chyba z tyłu, chyba nie jestem w stanie tego zlokalizować.
Nie chyba - denerwuje mnie to.
Chyba trzeba podjechać do fachowca jakiegoś.
Chyba nie mam na to czasu.
Chyba za mało napisałem, żeby ktoś był w stanie jakiejś rady udzielić - ale cholerstwa nie idzie zlokalizować jak się jedzie samemu -chyba
karolgt - 08-06-2011, 09:15
Koledze jak stukalo mechanicznie z tylu to okazalo sie ze to stuka reduktor.
Ale on ma space wagona i naped 4x4,a Ty nie masz ani space wagona,ani napedu 4x4 wiec pewnie uCiebie nie stuka reduktor (moze dlatego ze go nie masz) ale cos innego, pewnie z tylu skoro mowisz ze z tylu slychac te dzwieki.
Mam nadzieje ze pomoglem:D
|
|
|