Forum Dla Pań - skuteczna dieta
karolgt - 26-12-2009, 23:22
każde mięśnie reagują inaczej i potrzebują innego okresu na regenracje. Dlatego np biceps trenuje się x razy w tygodniu, a plecy/barki y razy w tygodniu.
Ale jeśli chodzi o brzuch to jest to faktycznie taka grupa mięśniowa którą można ćwiczyć codziennie, bo te 24 godz potrzebuje na regenerację.
Dwa razy dziennie - raczej nie ma sensu wg. mnie, a jesli już to może lepiej zrób sobie 2*8 minut tego ABS, chociaż z druiej strony, te ćwiczenia są tak dobrane i są w takiej kolejności, żeby konkretnie zmęczyć wszystkie partie mięśni brzucha. Najlepiej po prostu bardziej przykładaj się do ćwiczenia, wykonuj je coraz dokładniej i lepiej. Cwiczenie rano i wieczorem - zdecydowanie nie, może mieć wręcz odwrotny skutek do zamierzonego.
p.s a siłe ABS poczujesz i tak dopiero jutro albo pojutrze
koszmarek - 26-12-2009, 23:24
mabda, miło,. mogę odebrać w wawie Zakupie sobie po nowym roku pewnie
mabda - 26-12-2009, 23:27
tylko lojalnie uprzedzam o siniakach. sa masakryczne, wygladasz jak ofiara przemocy domowej, a i czesto w noci sie odzywaja jak zle sie polozysz. o zakladaniu spodni nie wspomne, bo u mnie byly na wysokosci paska akurat, wiec przy kazdym kroku ocieraly mi spodnie o nie...
koszmarek - 26-12-2009, 23:31
twarda będę nie miętka
mabda - 26-12-2009, 23:33
tez tak myslalam znajomi i siostra mysleli, ze naprawde mama mnie kantem stolu oklada, bo potem mialam na biodrach krwiaki - zywa krew pod siniakami. 2tyg czekalam az zejdzie
j-rules - 27-12-2009, 00:24
Jesli moge wtracic swoje 3 grosze (wg mnie cenne gdyz w pol roku stracilem 22 kg)
To nie jest tak jak ogolnie sie przyjelo mowic : ze dieta mniej jesc i do tego cwiczyc.
Ja sam mam ogromna tendencje do tycia - jednak zmiana nawykow zywieniowych to jest najwazniejsza rzecz. I chodzi o ilosc, systematyke oraz jakosc. Cwiczenia powinno sie wlaczyc znacznie pozniej (gdy organizm nauczy sie swojej nowej wagi). Inaczej tluszcz ubijamy w miesnie (a to nie zawsze jest zamierzony efekt!)
W moim przypadku w miesiac schudlem...11kg - bez zadnego ruchu (a tryb zycia mam dosc siedzacy i leniwy). I jesli ktos taki wlsnie tryb zycia ma i jest tego swiadom i nie wstydzi sie tego przed samym soba to wlasnie dla niego jest moj sposob.
1. Jemy wybrane produkty, oraz potrawy odpowiednio przygotowane (na poczatku mordega ze wzgledu na ilosc)
2. Jemy codziennie o tej samej (no mniej wiecej) porze, bardzo podobne kalorycznie posilki
3. Odstawiamy alkohol... ale nie calkowicie. Jesli juz chcemy sie raz na kilka dni napic to tylko whiski lub bimber i tylko po kolacji (nie jedzac absolutnie nic po wypiciu). Ewentualnie czerwone wino wytrawne na takich samych warunkach. ZERO piwa.
4. Uczymy sie pic kawe (jesli nie pijamy) oraz odstawiamy cukier(sa na to sposoby calkiem dobre moge podsunac jesli ktos chce).
5. Pijemy mnostwo wody minerlanej (obojetne czy gazowana czy nie, byle nie byla to jakas kranówianka)
Jesli ktos zechce to moge sie bardzo rozpisac i przelac tu wszystko do czego sie stosowalem i jak to po kolei wygladalo.
Ale nie ludzcie sie, ze istnieje deita czy ciwczenia eliminujace efekt jojo. Jak nie wytrzymacie pewnych podstawowych nawykow to wszystko wroci. Ja od nowego roku znowu startuje
mabda - 27-12-2009, 08:55
j-rules, ja z checia sie zaglebie w twoja technike poprosze wiec o szczegoly
koszmarek - 27-12-2009, 09:47
ja również poproszę. Szczególnie podział na posiłki, co kiedy jemy
Realistka - 29-12-2009, 09:41
Ja również przyłączam się do prośby i proszę o szczegóły j-rules,
Niestety chodzę na Fitness i Funkydance od 3 miesięcy i oprócz lepszego samopoczucia, zwinności , wyrobienia mięśni, to na wadze może spadło tylko 1,5 kg
mabda napisał/a: | tylko lojalnie uprzedzam o siniakach. sa masakryczne, wygladasz jak ofiara przemocy domowej, a i czesto w noci sie odzywaja jak zle sie polozysz. o zakladaniu spodni nie wspomne, bo u mnie byly na wysokosci paska akurat, wiec przy kazdym kroku ocieraly mi spodnie o nie... |
O czym Ty tu piszesz, co takiego stosowałaś , że tak ciekawie wyglądałaś?
stary alfer - 29-12-2009, 09:47
Próbowałyście tego: Pierre Dukan - Nie potrafie schudnac?
2 miesiące, kompletnie żadnej napinki i głodzenia, a do tego nie zawsze stosowałem się do zaleceń i 9 kg w dół.
Koszykówka raz w tygodniu przez 1,5 godz., ale to nie ma kompletnie żadnego znaczenia.
Realistka - 29-12-2009, 10:02
stary alfer napisał/a: | Próbowałyście tego: Pierre Dukan - Nie potrafie schudnac?
2 miesiące, kompletnie żadnej napinki i głodzenia, a do tego nie zawsze stosowałem się do zaleceń i 9 kg w dół.
Koszykówka raz w tygodniu przez 1,5 godz., ale to nie ma kompletnie żadnego znaczenia. |
Już ściągnęłam z zaprzyjaźnionego chomika, teraz tylko pozostaje wydrukować i sprawdzić w praktyce
mabda - 29-12-2009, 10:31
realistka - pisalam o hula hop po przejsciu fazy siniakow daje fajne efekty w postaci bardziej plaskiego brzuszka, wiekszego wciecia w talii, zmniejszenia boczkow... naprawde warto polaczyc jeszcze z klasycznymi brzuszkami albo czymkolwiek innym. tylko etap siniakow trwa dosc dlugo i przechodzi bolesnie. dlatego lepiej zima, kiedy brzuszka sie nie pokazuje nawet przypadkiem
Realistka - 29-12-2009, 10:40
mabda napisał/a: | realistka - pisalam o hula hop po przejsciu fazy siniakow daje fajne efekty w postaci bardziej plaskiego brzuszka, wiekszego wciecia w talii, zmniejszenia boczkow... naprawde warto polaczyc jeszcze z klasycznymi brzuszkami albo czymkolwiek innym. tylko etap siniakow trwa dosc dlugo i przechodzi bolesnie. dlatego lepiej zima, kiedy brzuszka sie nie pokazuje nawet przypadkiem |
Dziękuję
colgate - 04-01-2010, 16:20
mabda ale masz fajne hula hop Ja tam lubie skakanke
Co do Diety Dunkana to daje rewelacyjne efekty z tym że ta stablizacja troche trwa (ilosc utraconych kg x 10 dni), moja przyjaciółka jest na tej diecie schudła 9 kg, poczekam co będzie pozniej z nia po stablizacji pod względem produktów jest ok ( odpowiada mi ten asortyment, jets w czym wybrac), ale wykluczone są inne produkty nie uwzględnione w diecie!
A ja łatwo sie łamię, przede wszystkim na jakis okazjach (imprezy spotkania itp) wiec to raczej nie dla mnie... i kaski trzeba wydawać na te produkty ( jezeli ktos kupuje sam dla siebie), no chyba że mamausia wspiera
mabda - 04-01-2010, 22:51
colgate - mnie skakanka zabija! kondycha lezy, wiec to narzedzie tortur. ale poradze sobie i z tym
a dunkan faktycznie - drogi dla zwyklego smiertelnika rygorystyczny jak kazda dieta. ale miesko mozna a nawet trzeba. wiec po takiej diecie mozna miec miesowstet jak ogolnie nie jada sie go za duzo
|
|
|