To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - XBOX czy PS3? Ktora konsole wybrac?

badmdfk - 14-09-2011, 19:33

piterr27 napisał/a:
Brat ma PS3 i telewizor Sony Bravia - to jest dopiero jakość.

Jakość to by miał jakby odstawił Bravię i podłączył PS do porządnej plazmy.

krzychu - 15-09-2011, 10:06

badmdfk napisał/a:

Jakość to by miał jakby odstawił Bravię i podłączył PS do porządnej plazmy.

Hę? Możesz wyjaśnić co by się stało? Ja rozumiem że niektórzy nadal uważają, że analogowa telewizja lepiej wygląda na plazmie, ale żeby cyfrowa grafika wyglądała lepiej to jeszcze nie słyszałem.

badmdfk - 15-09-2011, 11:38

Z autopsji niestety wiem że jest różnica, poza tym poczytaj o technologii plazmowej i porównania do lcd.
Anonymous - 15-09-2011, 12:02

mam xboxa360 podlaczonego do 50" plazmy samsunga i obraz jak dla mnie troszke lepszy niz na 32" lcd samsunga.
krzychu - 15-09-2011, 13:38

badmdfk napisał/a:
Z autopsji niestety wiem że jest różnica, poza tym poczytaj o technologii plazmowej i porównania do lcd.

Nie muszę czytać. Wszystko się rozchodzi jakie LCD do jakiej plazmy porównujesz.

seba77 - 02-03-2012, 19:20

A ja mam xboxa 360 podpiętego przez hdmi do LG W570S 42 cale I obraz jest naprawdę super.
Sir_Futur - 05-03-2012, 20:55

Prawda jest taka że PS3 jest genialnym urządzeniem multimedialnym.
Nie tylko do gier. Myślę że zależy po prostu co się chce robić, do jakich gier używać, i tyle. PS3 jest jednym z najlepszych odtwarzaczy Blu-Ray & 3D. X tego nie ma.
Sam używam PS3 z telewizorem SONY LED 40". Funkcja Bravia Sync jest genialna.
Obsługa konsoli z pilota od TV - super.
Jeśli chodzi natomiast o XBoxa - kinect jest super, a PS Move, trochę słabe jak dla mnie... Nie korzystam.
Wybrałbym mimo wszystko to co mam. Każdy chwali swoje, jeśli dobrze wie czym się kierować podczas zakupu.

Marcino - 10-12-2012, 11:37

Gdzie dobrze kupić teraz Xbox 360 kinect? Szukam na prezent dla juniora...
madź - 10-12-2012, 18:23

Właśnie mijają dwa lata odkad mamy z mężem PS3 Slim 320GB.
Konsola jest podłączona do telewizora PDP Panasonic 42'' Full HD kablem HDMI i kablem optycznym do amplitunera Yamaha z systemem 6.1.

Wrażenia?
Przez dwa lata konsola używana jest codziennie - głównie jako swoisty media center. Mimo, że laptop ma wyjście HDMI, którym jest podłączony z telewizorem, wygodniej jest odtwarzać filmy, muzykę czy wyświetlać obrazy via PS3 Media Center niż bezpośrednio z laptopa. Jedyny minus PS3 to kiepska obsługa internetu oraz brak obsługi flash. Filmy z YT wyglądają tragicznie... A propos gier, tylko dwie zostały kupione jako nowe - Gran Turismo 5 i F1 2010, reszta jako używki - od 5 do 30 złotych za sztukę. Mamy jednego oryginalnego pada. Dwa nieoryginalne - przewodowa Esperanza, wizualnie replika pada do PS2, na kablu, koszt 19,99 zł oraz kupiony jako używany pad bezprzewodowy firmy BigBen z nadajnikiem na USB za 10,50 zł na allegro.
Przez te dwa lata mimo ciągłego użytkowania i spadków napięcia (przez które "poszło" kilka zasilaczów, bezpieczniki na aplitunerze lubią wybijać) nic się nigdy z konsolą nie działo. Problemów z laserem nie ma - odtwarza pięknie wszystkie płyty od CD-R po Blu-ray.

Plusy:
- brak jakichkolwiek awarii
- darmowy dostęp do Playstation Network, dużo zabawy przez internet
- rozbudowany media center w połaczeniu z programem PS Media Serwer na laptopie z podłączonymi dwoma dyskami zewnętrznymi
- obsługa Dolby Digital 5.1 i DTS
- Blutooth
- Wifi
- Niski poziom hałasu

Minusy:
- kiepska obsługa stron www
- brak flash'a
- dwa porty USB
- jedynie 720p

A do tego używaną PS3 można dostać już za 500 złotych na allegro. :mrgreen:

krzychu - 10-12-2012, 19:51

madź napisał/a:

- jedynie 720p

eeeee że co??

madź - 10-12-2012, 20:35

Przepraszam, właśnie mi mąż podpowiada, że to wina po prostu niektórych gier. ;)
Marcino - 25-01-2014, 18:35

Jestem po przerobieniu Xboxa na RGH... polecam
madź - 25-01-2014, 18:47

To chyba ciut nielegalny zabieg :?:
Tomek - 27-01-2014, 10:23

madź napisał/a:
To chyba ciut nielegalny zabieg :?:

bo?

twój sprzęt to możesz sobie z nim robić co chcesz

ja długo się wahałem czy kupić XBOXa czy PSa, choć wcześniej używałem tylko PSów
ostatecznie wziąłem XBOXa, ze względu właśnie na Kinecta
Ja sam z konsoli korzystam rzadko, a odkąd się mała urodziła to chyba tylko raz grałem (mowa o moich grach)
ale z Kinecta korzysta też i moja żona, a często też razem gramy
Move to porażka, a z Kinecta daje jakieś tam możliwości

Marcino - 27-01-2014, 10:49

tomek84 napisał/a:
ale z Kinecta korzysta też i moja żona, a często też razem gramy

Move to porażka, a z Kinecta daje jakieś tam możliwości

Dokładnie, jest zabawa dla wszytkicj z kinektem, nawet moja córcia lat 3i1/2 czasami gra z nami np w kręgle lub gry do tanczenia.