Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
Andrew - 14-02-2010, 10:44
Dziś miałem niezłą przygodę Jako, że spadło znowu mnóstwo śniegu, wracając do domu wybrałem się taką drogą, którą nikt nie jeździł No i po 100 m autko stanęło, ni do tyłu ni do przodu... Więc pieszo do domu 2 km po pomoc i za pomocą traktora cały ten odcinek na lince ciągnięty przejechałem , bo inaczej się nie dało... Pod maską śniegu co nie miara Konkluzja taka, że już nigdy nie będę jechał jak nie ma żadnych śladów , ale przynajmniej na zdrowie wyszło, bo się trochę przeszedłem
Andrew - 17-02-2010, 21:05
Zamówiłem jednak Savy . Czekam na dostawę...
robertdg - 17-02-2010, 21:26
andrew84, weź przestań, wg mnie bedziesz (a raczej powinieneś być) zadowolony.
Andrew - 17-02-2010, 21:34
robertdg, będę będę Dam znać jak przyjdą. Jutro powinny być.
Andrew - 18-02-2010, 18:25
Przyszły oponki Optycznie fajne zobaczymy co będzie po założeniu... Gwarancja 5 lat niby.
Andrew - 25-02-2010, 20:00
Witam. Dziś ściągnąłem bęben hamulcowy wgalu, bo mi coś zacierało podczas hamowania i się okazało, że mam szczęki do wymiany... Dzwoniłem do JAPANEZE no i polecił mi szczęki z firmy Kashiyama, 65 złotych za komplet na tył Chyba dobra cena... Poza tym umyłem oba miśki z 3-miesięcznego brudu W galu troszkę ruda zaczyna wyłazić na rantach, a w colcie na dachu powyskakiwały małe pryszczyki w miejscach gdzie znajdują się wzmocnienia (tak to się chyba zwie), a poza tym colt jak na swoje lata bardzo dobrze się trzyma . Trzeba będzie rudą wyeliminować jak się troszkę grosza odłoży. Może w końcu ta koszmarna zima się skończy.
Owczar - 25-02-2010, 22:33
andrew84 napisał/a: | zczęki z firmy Kashiyama, 65 złotych za komplet na tył |
Brałem od niego. Są ok ;]
KaWu - 26-02-2010, 12:31
Po ilu km wam sie koncza szczeki z tylu
Z tego co wiem to przejezdzaja dosc duze dystanse u nas - chyba ze ktos rusza na recznym lub jezdzi z "rekawem"...
rambo84 - 26-02-2010, 12:57
Co by nie mówić piękne autka japońskie samochody sa najlepsze według mnie. Mialem wczesniej dwa passaty ktore wyglądały jak jeżdżące kredensy i psuly sie bez przerwy. Co prawda teraz mam koreańca (Hyundai Coupe) a nie japońca ale i tak jestem pod wrażeniem niezawodności,szczegolnie zawieszenia. Dwa lata bezawaryjnej jazdy po naszych dziurawych drogach to mowi samo za siebie.
Andrew - 26-02-2010, 14:12
KaWu napisał/a: | Po ilu km wam sie koncza szczeki z tylu | ja mam rzekomo 175 tys. km z groszami, ale nie wydaję mi się, że tylko tyle... Minimum 250kkm Diesel do tego...
Andrew - 26-02-2010, 14:24
Takie mam pytanie, może się orientujecie: ile potrzebne by mi było i ile by mnie kosztował lakier do pomalowania 2 kpl. kół alu do moich miśków?
Hugo - 28-02-2010, 20:54
rambo84 napisał/a: | Co prawda teraz mam koreańca (Hyundai Coupe) | Jaki rocznik?
Andrew - 28-02-2010, 21:14
Zamówiłem wczoraj olej do skrzyni Texaco 75W90 i filtr powietrza u Mateusza-All Parts . W tym, albo w następnym tygodniu galant idzie do mechanika na usuwanie rdzy... Porobię zdjęcia jutro i powstawiam gdzie się pojawiła
W colcie znowu nadkola, podwozie ok, ale cosik dach pryszczy , no ale jakby nie było autko ma 18 lat
robertdg - 28-02-2010, 21:20
andrew84 napisał/a: | do mechanika na usuwanie rdzy | może lepiej odstaw do blacharza a potem do lakiernika na jak długo rozstajesz sie z fura
Andrew - 28-02-2010, 21:29
Do mechanika tak sobie napisałem Robi mi wszystko przy autach jeden, zaufany gość. Zdjąłem wczoraj wykładzinę w bagażniku przy błotniku, no i moim oczom ukazała się rdzaaaa Szybki tele do mechaniora i czekam na sygnał od niego. Ma zlikwidować rdzę w/w, na nadkolach i podwozie przejrzeć, przykonserwować... Przy okazji olej w skrzyni, no i pasek rozrządu lekko podciągnąć, bo ostatnio jak zaglądaliśmy, to się trochę luźny wydał. Na nadkolach nie trzeba będzie ciąć, bo niby były robione, ale chyba tak na odwal, jest jeden mały pryszczyk na błotniku z lewej strony i kwiatuszki na rantach z obydwu stron.
|
|
|