To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Jak najlepiej zreanimować fotel kierowcy

Kofi - 05-05-2013, 23:34

Ja kiedy¶ kupiłem do Cari fotel pasażera z anglika i z 2 zrobiłem 1.
mice66 - 26-06-2013, 00:38

ja zamiast tej siatki dałem pas bezpieczeństwa. Jeden akurat wystarczył i siedzi się o niebo lepiej. Polecam każdemu bo g±bka już jest w opłakanym stanie a z tej siatki to tylko 2 druty wytrzymały więc to woła o pomstę do nieba...
mateelv - 24-08-2013, 17:56

U mnie wszystkie druty się powyłamywały. Fotel bardzo zapadnięty i zawsze tona pianko-g±bki na wycieraczce pod nim. Dlatego też zdj±łem resztę drucików, wsadziłem star±-now± docięt± g±bkę wyjęt± z jakiego¶ łóżka, przewi±załem 24 metrami drutu metalowego, pokrytego gumow± osłon±, co¶ w stylu tego na wieszanie prania na balkonie i siedzi się przewygodnie. Wypchał się nawet troszkę za bardzo do góry, ale mi to nie przeszkadza, jeszcze się i tak uleży i będzie idealnie.
:wink:

remi - 08-02-2014, 10:50

ja wyci±łem druty ze starego siedzenia z mercedesa 115 - akurat taki leżał w garażu :-) po lekkim docięciu zaczęło pasować. wszystko przyspawane do fotela w cari. Dodam, że nie ¶ci±gałem całej tapicerki z fotela tylko z siedziska, a przy spawaniu zasłoniłem blach± materiał tapicerki. Teraz jest rewelacyjnie. Prawie jak w Mercedesie :-)
Z mietka nie wycinałem samych drutów, ale z całym stelażem na bokach. Z powodu tego, że fotel w mietku jest większy było trzeba obci±ć rogi stelaża.

cane - 18-05-2015, 13:35

Czy możliwy jest demontaż i wymiana samego oparcia przedniego fotela w Carismie 99-04? Czy oparcia s± jednakowe i pasuj± zamiennie L/P?
kamil085 - 16-07-2016, 15:33

Witam, a linka taka plastikowa do wieszania prania byłaby wystarczaj±ca bo mam jej w nadmiarze.
bartek16 - 08-09-2017, 23:09
Temat postu: fotel
siemka chcialem u siebie wymienic fotel kierowcy mam 95 rok i mam okazje kupic o wersji poliftowej od anglika tylko nie wiem czy bedzie pasowalo zmienial ktos na takie cos???
radekc800 - 10-09-2017, 15:13
Temat postu: Fotel Carisma
Tak fotele s± identyczne tzn rozmiar stelaży taki sam.
Ja natomiast mam pytanie czy poprowadzone s± kable pod grzanie foteli?

bartek16 - 14-09-2017, 21:05

u mnie nie ma podgrzewanych foteli mam welur a jak jest nie mam pojecia
mpoplaw - 18-09-2017, 15:20

Może komu¶ się przyda, ze starego krzesła obrotowego na kółkach wykręciłem samo siedzisko, ten kawałek deski i g±bki, i wsadziłem to od spodu pod fotel kierowcy, weszło idealnie między g±bkę a konstrukcję fotela, fotel był już zarwany a teraz siedzi się jak na nowym